3+ Essentiële olie tips bij het verzachten van rouw

Rouw

Iedereen kent wel iemand die te maken heeft gehad met rouw en misschien zelfs op dit moment. We kunnen rouwen om verschillende redenen. Het verlies van een naaste maar ook verlies van een geliefd huisdier, baan of gezondheid.

Een rouwproces kan erg intens zijn en veel mensen worstelen enorm in dit proces. Het verdriet en de pijn is soms zo groot dat men bij de huisarts terecht komt met een schreeuw om hulp. Essentiële olie ondersteunt zowel het lichaam als de geest op een gezonde en veilige manier. 

We delen met jou graag onze favoriete essentiële olie die bewezen heeft een bijdrage te zijn tijdens een rouwproces. En niet alleen delen we informatie over deze olie, ook delen we hoe je deze olie het beste kunt toepassen en welke oliën je nog meer kunt gebruiken als alternatief.

Hoe fijn is het dat dat essentiële olie bij dit proces kan ondersteunen en dat jij na het lezen van dit blogartikel deze informatie door kunt geven aan iemand anders?? Veel leesplezier! 

Waarom essentiële olie werkt

Als er iets is wat een grote invloed heeft op onze hersenen, en dus emoties, is het essentiële olie. Ik zal kort uitleggen waarom.

Als we een olie inhaleren komt het via de neus en het olfactorisch systeem terecht bij de hersenen.

Er zijn speciale cellen in het olfactorische systeem die de signalen over de essentiële oliën ontvangen en die rechtstreeks naar de hersenen verzenden.

Tijdens deze reis passeren de minuscule oliedeeltjes de amygdala, hypothalamus, hippocampus en andere gebieden van de hersenen.

Deze individuele componenten maken deel uit van het collectieve limbische systeem. 

Amygdala

De amygdala is verantwoordelijk voor het opslaan van en laten gaan van emotionele trauma’s. Doordat het reukorgaan zo nauw verbonden is met het limbisch systeem, hebben essentiële oliën zulke diepgaande effecten.

Achter deze korte uitleg gaat een hele wetenschap schuil. Wil je hier meer over lezen, dan is het Modern Essentials boek een mooi begin maar ook is er op het internet genoeg over te lezen.

Met stipt op nr 1: Console essentiële olie

Console is een samengestelde olie en is speciaal ontworpen om gevoelens van comfort en hoop te bevorderen, vooral in tijden van rouw of verdriet.

De troostende geuren van doTERRA Console helpen positiviteit te bevorderen en negatieve, hopeloze gevoelens te verzachten. In het bijzonder wanneer ze op de huid en aromatisch worden toegepast.

Wanneer gevoelens van verdriet overweldigend lijken, helpt Console emotionele kracht te bundelen om er een andere dag te maken. Ook kan Console helpen geduldig te zijn, zowel met jezelf als met de ander.

Console bestaat uit boom- en bloem componenten die rijk zijn aan alcoholen en monoterpenen.

Deze chemische componenten bieden aardende en vernieuwende elementen, waardoor de doTERRA Console handig is om een boos, verdrietig of hopeloos gevoel te verzachten.

Essentiële oliën die in Console zitten zijn onder andere :

  • Frankincense
  • Patchouli
  • Ylang ylang
  • Sandelhout
  • Roos 

Hoewel gevoelens van verdriet en verlies niet onmiddellijk zullen verdwijnen, kan Console de ziel troosten en gevoelens van hoop oproepen.  

Je hart kan nog steeds rouwen, maar de zachte, troostende geuren van deze mix geven gevoelens van tevredenheid in de momenten wanneer je het het meest nodig hebt.

Hoe pas ik Console toe?

Emoties ondersteun je het beste door essentiële olie aromatisch en op de huid toe te passen. Een aantal voorbeelden:

  • Verstuif 1 a 2 druppeltjes Console door middel van een diffuser en geniet van het moment wanneer je het aroma inademt 
  • Breng iedere ochtend en avond 1 druppel Console aan, verdund met een draagolie, over de hartstreek om jezelf eraan te herinneren geduldig te zijn met jezelf en het helingsproces
  • Breng een aantal druppeltjes aan op een shirt, sjaal of ander kledingstuk zodat je de gehele dag kunt genieten van de voordelen van deze essentiële olie

Console is verkrijgbaar in een losse olie, een gebruiksvriendelijke roller of in een gehele emotiekit.

Welke oliën zijn nog meer in te zetten om rouw te verzachten?

Luchtweg samenstelling

Breathe is de luchtweg samenstelling van doTERRA. Je denkt nu waarschijnlijk ‘???’. De luchtweg samenstelling? Het opent niet alleen de luchtwegen maar het opent ook emotioneel gezien. 

Deze samenstelling ondersteunt wanneer je worstelt met ademhalen en je letterlijk een verstikkend gevoel ervaart door verdriet.

Tegelijkertijd moedigt het aan om gevoelens van rouw en verdriet los te laten.

Geranium

Geranium is de olie van de liefde en het vertrouwen. Het wordt ook wel de emotionele heler genoemd,denk aan gevoelens van verlies, verlating, wantrouwen en rouw.

Andere mogelijkheden

Wanneer je essentiële olie wilt gebruiken om de emoties te ondersteunen kun je ook een olie kiezen die je gewoon fijn vind. Een olie doet altijd wat het moet doen.

De oliën aromatisch of topisch aanbrengen werken het meest effectief op emoties. Let wel altijd of er een draagolie vereist/ wenselijk is.

Naast de genoemde oliën kunnen ook bijvoorbeeld Ylang ylang, Wilde Sinaasappel of de Kalmerende samenstelling ingezet worden.

Is het 'een plekje geven' wel zo verstandig?

Vaak wordt er bij rouw geadviseerd: 'Neem de tijd, je moet het 'een plekje' geven'. Ik heb het ook altijd gezegd maar de masterclass Emotie en essentiële olie heeft mijn kijk daarop veranderd. 

Als we het een plekje geven dan blijven we de gevoelens van rouw bij ons dragen. Wanneer dit aanhoudt en overheerst kan het ons zelfs ziek maken.

Wanneer je aan de slag gaat met de gevoelens/ emoties los je het op in plaats van dat je het bij je blijft dragen. Groot voordeel is,  je stopt niets weg, het verdriet mag er zijn én je kunt er niet ziek van worden. Essentiële olie is hier een fantastisch hulpmiddel bij.

Essentiële olie bestellen?

Als je essentiële olie wilt gaan ontdekken is het belangrijk om te starten met iets wat goed bij jouw situatie past. Je kunt essentiële olie bestellen in onze webshop (je betaalt dan de verkoopprijs). 

Wil je essentiële olie bestellen met minimaal 25% korting, meer informatie of wil je samen kijken wat het beste bij jouw situatie past? Laat het ons dan weten, dan nemen we snel contact met je op of klik hier.

Tot slot

Ik ben heel benieuwd...

Wat heb jij gedaan ophet moment dat je met rouw te maken kreeg?
Wist je dat essentiële oliën zo'n grote impact hebben op emoties?

Laat het ons alsjeblieft weten in het commentaarveld hieronder
En laat je ook inspireren door het lezen van de bijdragen van anderen…

Zorg goed voor jezelf en wees lief voor een ander.
Jacquelien

PS. Deel dit artikel met jouw Facebook vrienden en -fans, LinkedIn contacten, Twitter volgers en Google+ kringen via de share knoppen hiernaast, zodat ook de mensen in jouw omgeving profiteren.

Gebruik nooit olie waarvan je de herkomst of het bedrijf niet kent. Er zijn een heel veel oliën die vervalst zijn of zodanig verdund dat de kracht niet meer merkbaar is. Wij gebruiken alleen CPTG gecertificeerde oliën. 

Jacquelien Springer

Wellness Advocate | LifeCoach | AromaTouch practitioner | Acces Bars Facilitator | mede-oprichter en bedenker van meermetolie.nl |

>