4+ Tips voor gezond water met een smaakje zonder calorieën

gezond water

Voldoende water drinken is met hoge temperaturen extra belangrijk. Het lichaam onttrekt extra vocht en heeft water nodig om goed te kunnen blijven functioneren. Het toevoegen van fruit of kant en klare flesjes smaakwater zijn om dit moment helemaal hip maar jammer genoeg ook vaak bomvol verborgen suikers en dus calorieën.

Het kan soms nogal een uitdaging zijn om voldoende water binnen te krijgen. Speciaal voor jou delen we 4+ tips voor gezond water met een smaakje zonder calorieën. We hopen dat deze tips jou mogen inspireren. 

Water drinken van essentieel belang, waarom?

Voorkom verzuring

Wanneer de zuurgraad van het lichaam (PH) uit balans is treedt verzuring op. Dit is niet zonder consequenties dus het is belangrijk hier aandacht aan te besteden.

Een verzuurd lichaam gaat dit proberen te compenseren door bepaalde zouten uit onder de botten, de haren en de nagels te halen. Gevolg hiervan is breekbare botten, slecht haar en nagels die heel snel breken.

Ook is het ontstaan van nierstenen gekoppeld aan een verzuurd lichaam. Door de zure urine komt er gekristalliseerd urinezuur en calcium in de urinewegen. Als dit maar lang genoeg voortduurt zullen de kristallen steeds meer groeien, vanaf niergruis, tot het moment dat je begint te voelen dat er een niersteen in je lijf aanwezig is.

Het immuunsysteem merkt ook de gevolgen van verzuring. Het lichaam is op dat moment slechter beschermd tegen ontstekingen omdat het immuunsysteem minder efficiënt werkt.

En dan de spijsvertering. Deze werkt alleen maar optimaal als de zuurgraad goed is. Bij een slechte balans hierin gaat de spijsvertering achteruit met alle gevolgen van dien.

Optimale werking van organen

Het menselijk lichaam bestaat wel uit 70% water. Onze organen zijn water nodig om goed te kunnen functioneren. Een tekort aan water betekent dat je inlevert op het functioneren van organen. 

Giftige stoffen afvoeren

Water helpt ons lichaam bij het afvoeren van giftige stoffen, ook wel toxische lading genoemd. We ontkomen hier niet aan en daarom is het belangrijk het lichaam een handje te helpen om hier zo min mogelijk hinder van te ondervinden.

Essentiële olie toevoegen, gezond en lekker

Of je nu moeite hebt met water drinken, graag extra ondersteuning van essentiële olie wilt ontvangen of gewoon eens een ander gezond smaakje wilt aan het water, het is allemaal mogelijk. Wel is eerst het volgende belangrijk om te weten:

Voeg nooit zomaar essentiële olie toe!

Want niet alle essentiële olie is voor inname geschikt en hier wil je wel zeker van zijn. Zelf gebruiken we de oliën van doTERRA en alleen de oliën die voor inname geschikt zijn. Alle essentiële oliën van doTERRA voldoen aan strenge eisen van het CPTG keurmerk. Meer kun je lezen in het artikel Wat betekent CPTG essentiële olie? of Waarom doTERRA?

Supplement Facts

Wanneer Supplement Facts op het flesje staat is het voor inname geschikt maar doe ook altijd jouw eigen onderzoek. Zelf maken we gebruik van het Modern Essentials boek, een praktisch en laagdrempelig naslagwerk van 500+ bladzijden. Het boek is via ons te verkrijgen, neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Gezondheidsvoordelen

Naast dat het toevoegen van essentiële olie aan water een super lekkere smaak geeft ontvang je ook nog eens de gezondheidsvoordelen van de olie. 

Tips voor gezond water met essentiële olie

Pepermunt

heerlijk verfrissend en verkoelend

Citroen, Limoen, Grapefruit of Wilde Sinaasappel

Citrus oliën staan bekend om hun reinigende werking. Het geeft een heerlijke frisse smaak en geeft bij gebruik van 1 druppel in een glas water een milde reiniging

Stofwisselingssamenstelling

De stofwisseingssamenstelling, ook wel metabolische blend of Smart & Sassy genoemd is ontwikkeld en samengesteld om de eetlust tussen de maaltijden te helpen beheersen. De olie kalmeert tevens de maag en zorgt voor een gebalanceerd metabolisme.een mix van oliën die het metabolisme ondersteunen.

Essentiële oliën in deze samenstelling zijn Grapefruit, Citroen, Pepermunt, Gember en Kaneel.

Ontgiftingssamenstelling

Een mix van oliën die het lichaam een extra handje helpen bij het afvoeren van giftige stoffen. Deze mix ondersteunt de gezonde zuivering en filterfuncties van de lever, de nieren, darmen, longen en huid.

Deze krachtige samenstelling combineert Rozemarijn, Cilantro en Jeneverbes, gekend om hun ontgiftende eigenschappen en hun werkzaamheid om een gezonde leverfunctie te ondersteunen. Zendocrine helpt het lichaam zich te reinigen van toxines en vrije radicalen die lichaamsfuncties kunnen vertragen en een zwaar gevoel veroorzaken.

Gebruik

1 a 2 Druppels in een glas water of 2-4 druppels in een glazen literfles. Ons advies is geen plastic glazen, bekers of flessen te gebruiken omdat citrus oliën het vermogen hebben plastic op te lossen. 

Wat is er nog meer mogelijk?

Een tip die niet bijzonder lekker is maar wel boordevol belangrijke mineralen zit is het toevoegen van een theelepeltje sole aan het water. Sole is opgelost keltisch zeezout. Meer informatie over het maken en gebruiken van sole vind je hier.

Essentiële olie bestellen met korting, klik hier

Essentiële korting bestellen zonder korting, klik hier

Tot slot

Ik ben heel benieuwd…

Wat vind jij van het drinken van water?
Drink jij genoeg water op een dag?

Laat het ons alsjeblieft weten in het commentaarveld hieronder
En laat je ook inspireren door het lezen van de bijdragen van anderen.

Zorg goed voor jezelf en wees lief voor een ander.
Jacquelien

PS: Deel dit artikel met jouw Facebook vrienden en -fans, LinkedIn contcten, Twitter volgers en Google+ kringen via de Share knoppen hiernaast, zodat ook de mensen uit jouw omgeving profiteren.

Gebruik nooit olie waarvan je de herkomst of het bedrijf niet kent. Er zijn heel veel oliën die vervalst zijn of zodanig verdund dat de kracht niet meer merkbaar is. Wij gebruiken alleen CPTG gecer​tificeerde oliën.

Jacquelien Springer

Wellness Advocate | LifeCoach | AromaTouch practitioner | Acces Bars Facilitator | mede-oprichter en bedenker van meermetolie.nl |

  • Yvonne Casander schreef:

    Dagelijks drink ik 2-3 liter water. Er staat altijd een glazen karaf klaar met 3 druppels Lemon. De laatste tijd doe ik er komkommerschijfjes en een schijfje citroen in. Lekker bij dit warme weer.
    Vroeger werd ik misselijk van water drinken, maar het is een kwestie van gewenning. Nu heb ik er echt behoefte aan!
    Dank jullie wel voor weer een fijn artikel over de SOLE. Ga ik zeker maken. Volgens mij heb ik ooit gelezen dat het ook kan helpen tegen hoge bloeddruk..

  • >