6 Krachtige doTERRA oliën voor een zorgeloze vakantie

6 Krachtige doTERRA oliën voor een zorgeloze vakantie

Als men brainstormt wat ze willen meenemen tijdens de vakantie aan persoonlijke verzorgingsartikelen dan denkt men aan een tandenborstel, tandpasta, lenzen bewaardoosje, douchegel, spiegeltje, zakdoekjes, zonnebrandcrème en nog veel meer. Dit artikel gaat juist over de zaken die je vakantie goed kunnen ruïneren als je niet op voorhand de juiste maatregelen treft.

Uit ervaring en door verhalen van mensen om mij heen heb ik een compacte lijst gemaakt met 6 doTERRA oliën die eraan zullen bijdragen dan je qua persoonlijk welzijn de beste ervaring hebt tijdens jouw vakantie.

1# Lavendel

Voor mij begint elke reis met Lavendel. Misschien herken je dat wel, het laatste werk moet gedaan worden snel even wat regelen, snel even wat kopen, de laatste paar dagen voor je vakantie kunnen best wel stressvol zijn. Het is absoluut niet fijn als je gestresst je vakantie begint. Daarvoor gebruik je Lavendel. Het verlaagt de stresshormonen, verzacht de hoofdpijn en zorg dat je gerust aan je vakantie kunt beginnen. 

Tip! Neem even een momentje om rustig te zitten, druppel 1 of 2 druppels Lavendel in je hand, maak een kommetje van je hand, plaats het kommetje over de neus en inhaleer het rustig.

Als je kinderen hebt in de auto dan kunnen ze best wel druk zijn wat ook logisch is, ze hebben er heel lang naar uitgekeken en zijn super enthousiast hierover. Ga dan niet tegen ze te keer om ze stil te krijgen maar vernevel lavendel in de auto, ze zullen dan echt rustig kunnen ontspannen.

Tip! Zijn de kinderen hyper druk dan helpt lavendel waarschijnlijk niet voldoende maar dan kun je altijd de Focus blend van doTERRA proberen. Ik heb er zelf hele goede ervaringen mee.

Heb je te lang in de zon gezeten? Dan kan je ‘s avond na het douchen lekker de huid insmeren met een draagolie. Dit werkt verzachtend en helpt de huid herstellen.

Tip! gebruik 3 dr Lavendel op 2 eetlepels draagolie.

2 # Pepermunt

Pepermunt heb ik altijd bij mij in de auto. Als ik van mijn werk vertrek en nog 2 uur moet rijden dan is Pepermunt mijn vriend. Als je net aankomt op je bestemming kan het best wel zijn dat je nog even duf bent van het reizen. Hier is wanneer de Pepermunt handig is. Het maakt je wakker en geeft je die heerlijke punch zodat je weer fris en fruitig aan je vakantie kunt beginnen.

Ben je de gelukkige die achterin de auto moet zitten en daardoor misselijk wordt, inhaleer Pepermunt of druppel 1 druppel doTERRA Pepermunt olie op je tong of op je kauwgum.

Tip! Druppel 1 druppel doTERRA essentiële olie in een fles water voor meer energie en zuurstof.

3 # Citroen

Het kan maar zo zijn dat als je de deur open trekt van jouw vakantieverblijf dat de geur die jou tegemoet komt niet zo prettig is. De Citroen essentiële olie neutraliseert geurtjes in de kamer. Ik heb altijd een Citroen en een usb diffuser bij mij. Ik verblijf vaak in een hotel voor mijn werk dan is het eerste wat ik doe als ik binnen kom is mijn diffuser aanzetten.

Citroen ‘s morgen in je water is ook heerlijk en verfrissend ik gebruik 1 druppel doTERRA essentiële olie in een glas water.

Tip! Heb je geen diffuser kan je ook een spuitfles gebruiken met water en een paar druppels Citroen.

#4 Beschermende samenstelling

De beschermende samenstelling is de doTERRA olie genaamd OnGuard. Het is een samenstelling van Wilde sinaasappel, Kruidnagel, Kaneel, Eucalyptus en Rozemarijn. Nadat ik heb gezorgd dat mijn verblijf fris ruikt verstuif ik altijd met On Guard. On Guard werkt effectief tegen bacteriën en virussen. Het versterkt je immuunsysteem zodat het lichaam ziektes en bacteriën beter kan afweren.

Met deze oliën zijn er verschillende medische studies gedaan onder anderen deze waar blijkt dat de Onguard het influenza virus sterk verzwakt.

Tip! Dr Hill, de arts binnen doTERRA, zegt dat 1 uur per dag OnGuard verstuiven is meer dan genoeg

# 5 Zen Gest

Ik met mijn tropische maag heb nooit last als ik in het buitenland eet. Maar ik kan mij best wel voorstellen dat het vervelend kan zijn als je iets aan je maag of darmen krijgt door het consumeren van water of voedsel in het buitenland. Zen Gest help altijd de darmen weer rustig te krijgen bij zowel constipatie als buikloop.

Ondanks mijn tropische maag heb ik deze olie toch altijd bij de hand. Soms ben ik te enthousiast en eet te veel, dan gebruik ik de Zen Gest tegen het opgeblazen gevoel. Herhaal indien nodig.

# 6 Verzachtende samenstelling

Tijdens je vakantie wil je altijd van alles doen en zien. Met gevolg dat je veel meer loopt dan normaal. Dit kan leiden tot spierkrampen en spierpijn. Hier is wanneer je dan denkt; ‘Had ik maar de verzachtende samenstelling, doTERRA’s Deep Blue, bij je.

Deep Blue (Rub) is een samenstelling van Wintergroen, Kamfer,Pepermunt, Ylang Ylang, Helichrysum, Blue Tansy, Blue Chamomile en Osmanthus. De Deep Blue heeft positief effect tegen infecties en inflammatie, ook het bevorderen van de heling van de cel.

Heb je geen Deep Blue bij de hand maar wel Pepermunt gebruik dan de Pepermunt, dit verkoelt en verzacht de spierpijn.

Tip! Hier kan je meer lezen over de doTERRA Deep Blue studie

Tot slot

Essentiële oliën zijn echt krachtig en wij weten zeker niet alles hierover in mijn opinie, dat doet dat er ook niet toe. Wat we willen bereiken is het bewustzijn verhogen wat er allemaal mogelijk is met deze oliën. De ideale bedoeling is dan dat je zelf aan je eigen reis begint en onderzoek doet wat voor jou de beste olien zijn.

Heb je vragen stel ze gerust. Wil je aan een essentiële olie avontuur beginnen en weet niet hoe stuur ons even een berichtje en wij helpen je graag voordelig van start.

Jacquelien Springer

Wellness Advocate | LifeCoach | AromaTouch practitioner | Acces Bars Facilitator | mede-oprichter en bedenker van meermetolie.nl |

>
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE