7 Bewezen voordelen van Rozemarijn essentiële olie

Rozemarijn essentiële olie

Iedereen kent het kruid Rozemarijn. Wist je dat Rozemarijn essentiële olie ook veel voordelen kent voor onze gezondheid?

In dit blogartikel duik ik er verder in. Je zult versteld staan! Lees daarom tot het einde om niets te missen en wanneer je denkt dat iemand anders er iets aan kan hebben, deel het gerust! Hoe meer mensen weten van dit natuurlijke alternatief des te meer mensen kunnen kiezen om gezonder te gaan leven.

Rozemarijn essentiële olie is een populaire olie maar naar mijn mening ook één van de meest ondergewaardeerde essentiële oliën. Het is een energie booster, ondersteunt de gemoedstoestand, helpt bij het detoxen van het lichaam en nog veel meer waar we uitgebreid op terug zullen komen in dit artikel.

Door stoomdestillatie wordt Rozemarijn essentiële olie gewonnen uit de bladeren van de plant. De componenten in deze essentiële olie (Kamper, Pinene en Cineol) zorgen samen voor de krachtige eigenschappen.

Wist je dit over Rozemarijn essentiële olie?

Het kan stress en angst verminderen door het consequent en regelmatig te inhaleren

stress

Dit kan op verschillende manieren. Bijvoorbeeld een druppel op een tissue en dit regelmatig te ruiken, een aantal druppels in een diffuser verstuiven, een druppel achter de oorlelletjes en/of polsen.

Lees meer over een diffuser in Wat is een diffuser of aromaverstuiver?

Rozemarijn essentiële olie ondersteunt het immuunsysteem, het geheugen én de concentratie

concentratie

Door dagelijks een aantal druppels te verstuiven of 3 druppels aan te brengen op de slapen, schedel en nek. Bij een gevoelige huid verdun de essentiële olie altijd met een draagolie.

Lees meer over een draagolie in Alles wat je moet weten over draagolie

Een hele fijne mix om de concentratie te bevorderen is door zelf een mix te maken van:

  • 3 druppels Rozemarijn
  • 2 druppels Lavendel
  • 3 druppels Vetiver
  • 2 druppels Cederhout

Neem een lege roller, maak dit mengsel, vul aan met een draagolie en pas toe bijvoorbeeld voor aanvang van een klas, opdracht of belangrijk gesprek.

Lees meer over Lavendel in 6 Bijzondere gezonde toepassingen voor Lavendel en 3 simpele ideeën voor een betere nachtrust met Lavendel

Lees meer over Cederhout in 8+ Krachtige voordelen van Cederhout

Dit wist ik niet

Ook is Rozemarijn goed toe te passen als ondersteuning bij de ziekte van Alzheimer, dementie en andere hersenaandoeningen.

Het stimuleert de haarzakjes en bevordert de haargroei

gezond haar

Heb je last van haaruitval, dun haar of kaalheid? Rozemarijn essentiële olie kan op verschillende manieren ondersteunen waardoor de haargroei en het dikker worden van het haar wordt bevorderd.

Rozemarijn olie helpt en stimuleert je haarfollikels, waardoor je haar langer leeft en sterker wordt. Het helpt ook tegen droge hoofdhuid. Bijvoorbeeld door dagelijks 2 of 3 maal een druppel Rozemarijn essentiële olie in een capsule in te nemen, een paar druppels toe te voegen aan jouw shampoo of de hoofdhuid in te masseren met een aantal druppels Rozemarijn. Het beste effect krijg je als je dit een tijdje laat intrekken.

Lees meer in Haaruitval voorkomen en haargroei stimuleren

Rozemarijn essentiële olie vermindert pijn en ontstekingen

pijn

Ik weet van veel oliën dat ze ontstekingen en pijn kunnen verlichten maar van Rozemarijn wist ik het niet. Weer iets geleerd!

De componenten in Rozemarijn essentiële olie (Kamfer, Pinene en Cineole) hebben ontstekingsremmende eigenschappen waardoor ook pijn wordt verlicht.

Je kunt zelfs jouw eigen crème maken om klachten te verlichten met bijvoorbeeld Kokosolie, Pepermunt (verkoelend), Gember (verwarmend) en Rozemarijn (ontstekingsremmend). Breng plaatselijk aan, meerdere malen per dag.

Lees meer over Pepermunt in Top 7 toepassingen van Pepermunt essentiële olie

Het detoxt het lichaam

detox

We worden allemaal blootgesteld aan toxische stoffen, of we willen of niet. De lucht die we inademen, het voedsel wat we eten, de kleding die we dragen en niet te vergeten de cosmetica producten die we gebruiken.

Rozemarijn helpt het lichaam te detoxen door het te verstuiven, de olie te ruiken en in de nek te smeren of door een DETOX bad te nemen. Vul het bad met warm water en voeg een aantal druppels Rozemarijn essentiële olie toe mét een beetje melk of honing. Dit dient als emulgator.

Rozemarijn essentiële olie bevordert de spijsvertering

spijsvertering

Door Rozemarijn essentiële olie in te masseren op de buik kan een opgeblazen gevoel, buikkrampen of obstipatie verlicht worden. Gebruik altijd een draagolie om een overgevoelige reactie van de huid te voorkomen.

Wees alert!

CPTG

Alle tips die gegeven zijn in dit artikel zijn gebaseerd op Rozemarijn essentiële olie met CPTG keurmerk. Als het gaat om jouw gezondheid, of de gezondheid van een dierbare, wil je hier zorgvuldig mee om gaan. Met een CPTG olie beschik je over de beste essentiële olie die aan strenge eisen en tests heeft voldaan.

Lees meer over CPTG essentiële olie in het artikel Wat betekent CPTG essentiële olie?

Is dit alles?

Nee, bij lange na niet. Dit is een opsomming omdat het anders een ellenlang artikel zal worden dat niemand wil lezen 😉 Wordt vervolgd zullen we maar zeggen!

Essentiële olie bestellen met korting, klik hier

Essentiële korting bestellen zonder korting, klik hier

Tot slot

Ik ben heel benieuwd…

Als jij een flesje CPTG Rozemarijn essentiële olie in huis zou hebben, waar zou je het dan voor gebruiken?

Laat het ons alsjeblieft weten in het commentaarveld hieronder
En laat je ook inspireren door het lezen van de bijdragen van anderen.

Zorg goed voor jezelf en wees lief voor een ander.
Jacquelien

PS: Deel dit artikel met jouw Facebook vrienden en -fans, LinkedIn contcten, Twitter volgers en Google+ kringen via de Share knoppen hiernaast, zodat ook de mensen uit jouw omgeving profiteren.

Gebruik nooit olie waarvan je de herkomst of het bedrijf niet kent. Er zijn heel veel oliën die vervalst zijn of zodanig verdund dat de kracht niet meer merkbaar is. Wij gebruiken alleen CPTG gecer​tificeerde oliën.

Jacquelien Springer

Wellness Advocate | LifeCoach | AromaTouch practitioner | Acces Bars Facilitator | mede-oprichter en bedenker van meermetolie.nl |

>