7+ Veilige vakantietips om optimaal te genieten

Veilige vakantietips

Vakantie?? Ik ga je helpen! Natuurlijk niet met inpakken maar ik kan je wel mijn top 7 veilige vakantietips onthullen die ons zoveel meer gemak geven dat ik ze graag met je deel. 

Of je nu alleen, samen met je partner of met familie gaat, vakantie nemen is goed! Als de vakantie gepland wil je goed voorbereid op pad en niets jou in de weg laten staan om optimaal te kunnen genieten. Dit kan met mijn 7 veilige vakantietips! Mis er geen!

Genieten of controle?

control freak

Om eerlijk te zijn heb ik jarenlang als een soort ‘controlfreak’ geleefd, ik moest en zou op alles voorbereid zijn. Dit kan natuurlijk nooit en altijd ging ik totaal afgeladen met vakantie. Voor vanalles had ik iets bij me, plus reserve, totaal niet relaxed. Je kunt je simpelweg niet op alle ongemakken voorbereiden.

Toch zijn er altijd uitdagingen waarop je je eenvoudig wel kunt voorbereiden door een aantal flesjes essentiële olie mee te nemen.

Waarom essentiële olie?

Essentiële olie bestaat uit natuurlijke, vluchtige aromatische verbindingen die worden gewonnen uit de zaden, schors, stengels, wortels, bloemen en overige plantendelen.  Tegenwoordig wordt de kracht van essentiële olie steeds meer zichtbaar vooral door de wetenschappelijke onderzoeken die gedaan en gedocumenteerd worden. Het kan onder andere rustgevend, pijnstillend, antibacterieel en schimmelwerend werken.

Naarmate we realiseren hoe krachtig deze oliën zijn, realiseren we ons ook dat we alleen natuurlijke, pure en gecertificeerde oliën willen gebruiken want verdunde of chemische oliën kunnen zeer schadelijk zijn voor de gezondheid. Essentiële oliën geven planten hun onderscheidende geuren en beschermen de plant, net als de mens, tegen bacteriën en virussen.

Deze veilige* oliën zijn te onderscheiden door het CPTG keurmerk. Wil je weten wat dit keurmerk precies inhoudt? Lees dan het korte artikel Wat betekent CPTG essentiële olie?  In dit artikel zijn alle tips gebaseerd op essentiële oliën met dit keurmerk. Dan kun je er zeker van zijn dat je de hoogste kwaliteit essentiële olie in huis hebt die je voor jouw gezondheid, en nog veel meer, kunt inzetten.

Tip 1: Geen essentiële olie tip

Als eerste tip heb ik geen essentiële olie tip voor je maar wel een essentiële tip.

Vakantie staat voor velen in het teken van plezier, ultiem genieten, bezinning en ontspanning. Als eerste tip wil ik je dan ook meegeven om voor jezelf, en je gezin, te kijken wat het vakantiedoel is en hoe je dit met gemak kunt bereiken. Zet dit op een rijtje en kijk wat je er van te voren aan kunt doen om dit te bereiken. 

natuurlijke eerste hulp

60 gratis Tips hoe je essentiële olie veilig kunt toepassen

Vul jouw email hieronder in en download het ebook

Een voorbeeld: Als je van te voren weet dat de kans aannemelijk is dat een situatie gaat opspelen dan kun je ervoor kiezen om maatregelen te nemen.

Zo gaat langere afstanden lopen voor mij op dit moment moeizaam. Normaal gesproken zou ik koste wat het kost mezelf willen bewijzen, blijven lopen en blijven struggelen als het wat minder gaat. In mijn achterhoofd weet ik dat dit een grote belasting gaat zijn voor Julian, zijn zoon en voor mij. 

Iedereen heeft altijd keus en zo kon ik ook kiezen: óf eigenwijs zijn en het erop gokken dat het wel goed zal gaan óf verantwoording en maatregelen nemen. Ik heb gekozen voor het laatste zodat we allemaal kunnen genieten van de aankomende vakantie.

En dit wil ik jou meegeven, kijk wat voor jou en jouw omgeving werkt en kies. Neem eventueel maatregelen.

En dan nu de overige tips. Hoe fijn is het dat je een essentiële olie kunt inzetten bij kwaaltjes die je je nooit op een goed moment komen en al helemaal niet tijdens vakantie. Ik neem je snel mee:

Tip 2: Buik ongemakken, iedereen kent het wel...

Overgeven, buikloop, reisziek, obstipatie, te veel gegeten, het komt altijd op een moment dat je het niet kunt gebruiken.

Op zulke momenten wil je een flesje Pepermunt of Samenstelling voor de stofwisseling bij je hebben. Smeer 1 a 2 druppels op de buik, inhaleer het aroma rechtstreeks uit het flesje als je geen diffuser bij de hand hebt of neem een druppel in, in een glas water. Herhaal zonodig. 

Tip 3: Seizoensgebonden uitdagingen

niezen

Je kent het wel, die periodes in een jaar waar jeukogen, niezen, loopneuzen en een jeukend gehemelte de orde van de dag zijn.

Wanneer overgevoelige reacties, zoals seizoensgebonden uitdagingen, de kop opsteken is er ook hulp binnen handbereik in de vorm van een flesje Lavendel. Lavendel werkt als een zeer sterk anti-histamine. Plaats je duim op de bovenkant van het flesje essentiële olie, kantel het flesjes zodat de olie op je duim komt en druk vervolgens de duim tegen het gehemelte. Herhaal dit zonodig wanneer de klachten zich weer aandienen. 

Werkt Lavendel niet sterk genoeg dan is er altijd de super effectieve mix die ingezet wordt bij heftige seizoensgebonden uitdagingen. Wij hebben zelf mogen ervaren dat na inname we gedeeltelijk, of geheel. vrij waren van klachten. Ook een vriend van ons die aanwezig was op een conferentie en dus deze klachten echt niet kon gebruiken kon deze supermix de conferentie gewoon blijven volgen.

De supermix: 5 druppels Lavendel, 5 druppels Citroen en 5 druppels Pepermunt innemen in een glas water of een lege capsule. Zonodig kun je dit na een uur nogmaals herhalen. 

Tip 4: Ont-span

Vakantie staat altijd in het teken van ont-spannen. Dit hoeft niet een zen-vakantie te betekenen waar je de hele dag zit te mediteren. Het betekent voor ons een vakantie waar je weer terugkomt bij jezelf,leuke dingen doet, tijd doorbrengt met fijne mensen.

Met name als je een drukke baan hebt kan het in de vakantiemodus komen problemen geven. Ontspanning hoeft dan niet als vanzelfsprekend te komen maar ook daar hebben we een olie voor. 

Hier kan wederom Lavendel gebruikt worden omdat het een ontspannende en kalmerende werking heeft. Onderzoeken hebben aangetoond dat ter bevordering van ontspanning Lavendel optimaal resultaat geeft als het aromatisch toegepast wordt. Op momenten dat je moeite hebt te ontspannen neem een druppel in de hand, de handen tegen elkaar wrijven, een kommetje maken van de handen, deze over de neus plaatsen en het aroma een aantal minuten diep inademen.

Naast Lavendel kan ook Frankincense gebruikt worden. Frankincense is een bijzondere olie die helderheid en focus brengt in het brein. Deze bijzondere olie kun je ook het beste aromatisch gebruiken of een druppel aanbrengen achter de oren/ in de nek.

Beide oliën ondersteunen ook het loslaten van datgene wat jou niet in staat stelt te ontspannen en kun je naar behoefte herhalen.

Tip 5: Pijnlijke ongemakken

Tijdens de vakantie wil je niet belemmerd worden door pijntjes. Zelf ben ik heel erg fan van de Verzachtende samenstelling, doTERRA's Deep Blue, bij pijntjes in crèmevorm. In de Verzachtende samenstelling zitten meerdere essentiële oliën verwerkt die bewezen hebben pijntje te verlichten zoals Kamfer, Pepermunt, Blauwe Kamille en Helichrysum.

Breng de crème plaatselijk dun aan op de huid. Zorg wel altijd dat de huid intact is.

Gebruik je bloedverdunners? Raadpleeg dan eerst voor gebruik een specialist.

Tip 6: Te lang van de zon genoten

sunburn

Voor je het weet is het zover en vaak kom je er te laat achter, je bent verbrand door de zon. Een flesje Lavendel en Pepermunt zullen jouw ongemakken door de zon helpen verlichten.

Lavendel verzacht en herstelt de huid terwijl Pepermunt de huid verkoelt. Precies wat de huid nodig is na een dagje zon. Deze twee oliën afwisselen naar behoefte tot de brand eruit is en daarna zou ik nog even met Lavendel, eventueel in combinatie met Frankincense, door blijven smeren om het huidherstel optimaal te ondersteunen. 

Omdat het aanbrengen een grotere oppervlakte omvat en je niet wilt dat er een extra huidrectie optreed adviseren we altijd te verdunnen met een draagolie.

Tip 7: Zoemmm, zoemmm, prik!

Het kan zo vervelend zijn, prikkende beestjes. Muggen, bijen, blinde vliegen, horzels, noem maar op. Als ze je eenmaal hebben geprikt kun je er flink last van hebben.

Essentiële oliën die muggenbeten en prikken verzachten zijn onder andere Melaleuca (Tea Tree), Lavendel en Citroen.

Melaleuca (Tea Tree) heeft een ontsmettende, antibacteriële werking. Het verzacht hierdoor huidirritaties, mede veroorzaakt door prikkende beestjes.

Breng de olie (een druppel) lokaal aan op de aangedane plek, eventueel verdund met een draagolie. Herhaal regelmatig omdat essentiële olie vluchtig is.

Meer lezen?

We hebben over veel besproken essentiële oliën blogartikelen geschreven. Wil je je verder verdiepen dan staan ze hier voor jou op een rijtje:

Een paar oliën, heel veel gemak

Je hebt kunnen lezen dat je met Lavendel, Pepermunt, Frankincense, Melaleuca (Tea Tree) en de Samenstelling voor de stofwisseling heel veel gemak tijdens de vakantie kunt ondervinden.

Onvoorstelbaar wat je allemaal kunt met een paar druppeltjes essentiële olie. En dit zijn slechts een aantal voorbeelden!

De oliën van doTERRA kun je bestellen met minimaal 25% korting. Mocht je geïnterresseerd zijn dan kun je hier meer informatie vinden en het eventueel zelf bestellen. 

Ook kun je met ons contact opnemen wanneer je graag meer informatie ontvangt, een (tijdelijk) gratis telefonisch consult wilt ontvangen of wanneer je hulp nodig bent. Wij helpen je graag.

Tot slot

Ik ben heel benieuwd…

Ga jij goed voorbereid op vakantie? 
of, waar bestaat een goede vakantie-voorbereiding voor jou uit?

Laat het ons alsjeblieft weten in het commentaarveld hieronder
En laat je ook inspireren door het lezen van de bijdragen van anderen.

Zorg goed voor jezelf en wees lief voor een ander.
Jacquelien

PS: Deel dit artikel met jouw Facebook vrienden en -fans, LinkedIn contcten, Twitter volgers en Google+ kringen via de Share knoppen hiernaast, zodat ook de mensen uit jouw omgeving profiteren.

Gebruik nooit olie waarvan je de herkomst of het bedrijf niet kent. Er zijn heel veel oliën die vervalst zijn of zodanig verdund dat de kracht niet meer merkbaar is. Wij gebruiken alleen CPTG gecer​tificeerde oliën.

Jacquelien Springer

Wellness Advocate | LifeCoach | AromaTouch practitioner | Acces Bars Facilitator | mede-oprichter en bedenker van meermetolie.nl |

>
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE