8 Redenen waarom je een flesje Sinaasappel essentiële olie van doTERRA in huis wilt hebben

Sinaasappel essentiële olie van doTERRA

1 Essentiële olie, ontzettend veel mogelijkheden en ook nog eens één van de goedkoopste essentiële oliën, wie wil dit nu niet? Ik heb het over Sinaasappel essentiële olie van doTERRA. 

Sinaasappel essentiële olie, ik noem het altijd een ‘simpele’ olie maar ‘simpel’ doet de olie geen recht wetende wat er allemaal mogelijk mee is. 

Ik neem je graag mee naar de wereld vol mogelijkheden met Sinaasappel essentiële olie. Je zult na het lezen van dit artikel begrijpen waarom ik er zo super enthousiast over ben en van mening ben dat in geen enkel huishouden een klein flesje Sinaasappel essentiële olie van doTERRA mag ontbreken.

De oorsprong van een bijzondere olie

Vaak staan we er niet bij stil, we kopen en gebruiken een essentiële olie en als we tevreden zijn kopen we het vaker. Mocht je doTERRA essentiële olie, willen, bestellen weet dan dat je veel meer koopt dan alleen maar een essentiële olie.

Sinaasappel essentiële olie is afkomstig uit Brazilië en wordt gedestilleerd uit de schil van de vrucht. Wist je dat er 154 sinaasappelen nodig zijn om 15 ml essentiële olie te maken? Dit alleen al geeft aan dat het een arbeidsintensief proces is. 

Samen zijn we sterker

Honderden kleinschalige landarbeiders uit Brazilië en de Dominicaanse Republiek werken met liefde en toewijding, samen met doTERRA, aan dit proces. Hierdoor ondersteunen ze hun gezinnen en ontvangen ze vaste, eerlijke, prijzen voor de productie waardoor er veel meer mogelijk is dan voorheen. Dit noemt doTERRA Co-Impact Sourcing. Over Co-Impact Sourcing het volgende korte filmpje:

En over Sinaasappel essentiële olie:

Persoonlijk vind ik het erg fijn om te weten dat een essentiële olie goed is van kwaliteit en ook zeker dat iedereen er beter van wordt. Zo helpen we de wereld een beetje beter te maken toch?

Een greep uit de voordelen van Sinaasappel essentiële olie van doTERRA

Als je het dopje van een flesje Sinaasappel essentiële olie draait dan komt een fris, zoet, aroma je tegemoet. Sinaasappel essentiële olie is een bekende en geliefde olie rijk aan anti-oxidanten en staat bekend onder andere om zijn antibacteriële, schimmeldodende, antiseptische en antivirale werking.

Btw Sinaasappel essentiële olie van doTERRA wordt Wild Orange genoemd.

Verbetert de stemming

Mijn nummer 1 reden om een flesje Sinaasappel essentiële olie in huis te hebben is omdat het de stemming helpt te verbeteren en het is veilig! Geen heftige bijwerkingen en voor iedereen bruikbaar, van jong tot ouder. 

Misschien ben je het niet nodig voor jezelf maar hoe fijn is het als een gezinslid wel een steuntje in de rug kan gebruiken of je krijgt bezoek en er hangt zo’n yeghhhh sfeer (yeghhhh sfeer= niet fijn). Het is zelfs een grote hulp bij angst of depressieve gevoelens.

Voorbeelden om Sinaasappel essentiële olie in te zetten om de stemming te verbeteren is door eenvoudig een diffuser aan te zetten met 2 tot 4 druppeltjes essentiële olie erin of door een handmassage te geven. 

Ervaringen om nooit meer te vergeten

Ik blijf er versteld van staan hoe iemands stemming positief veranderd bij het gebruik van Sinaasappel essentiële olie van doTERRA. We brengen wel eens bezoekjes aan verzorgingstehuizen om de mensen een handmassage te geven. Dagen erna krijgen we mailtjes van de begeleiding hoe blij de mensen waren en nog weten dat we zijn geweest.

In hetzelfde verzorgingstehuis zit een man buiten de groep. Hij wil geen handmassage. De tijd verstrijkt en de olie doet meer en meer zijn werk op mentaal vlak en opeens geeft meneer aan dat hij ook graag een handmassage wil ontvangen. 

Ieder jaar zijn we aanwezig bij een voorjaarsmarkt van een ander verzorgingstehuis. Mensen komen speciaal even langs voor een fijne handmassage met die heerlijke Sinaasappel essentiële olie.

Energieverhogend

Stel je eens voor, je weet dat je nog projecten of taken af moet ronden maar je hebt er gewoon niet de energie voor. Of jouw zoon of dochter moet huiswerk afmaken maar is ook niet vooruit te branden. Een diffuser aanzetten ondersteunt! Het verfrist de lucht met het heldere en stimulerende aroma.

Hulp bij de schoonmaak

Dankzij de hoge concentratie limoneen in Sinaasappel essentiële olie van doTERRA is het een zeer nuttige olie om bij de hand te houden tijdens het schoonmaken van het huis. Het is een van de hoofdingrediënten in veel producten die worden gebruikt om gomachtige resten te verwijderen. Een paar druppels Wild Orange op een zachte doek zullen vrijwel elk kleverig restje verwijderen.

Lichaam reinigen

We worden dagelijks blootgesteld aan giftige stoffen, of we willen of niet. Ons lichaam kan wel een steuntje in de rug gebruiken.

Met het gebruik van 1 druppel Sinaasappel essentiële olie in een glas water in de ochtend ondersteunt het jouw lichaams eigen reinigingsmechanisme.

Verbeteren van spijsvertering

Gebruik 5-6 druppels Sinaasappel essentiële olie in de diffuser om de spijsvertering te ondersteunen. Ook kun je 3-4 druppels van de olie mengen met een theelepel olijfolie en op de buikstreek aanbrengen. Dit verbetert de spijsvertering en verlicht gas en obstipatie.

Voor baby’s die weigeren te eten vanwege koliekpijnen kan een druppel Sinaasappel essentiële olie aangebracht op een tissue verlichting brengen. Houdt het tissue in de buurt van de baby.

Verlichten van oedeem

Mensen die last hebben van chronische ontstekingen in het lichaam hebben meestal vochtretentie in het lichaam, wat zich vaak uit in een gezwollen gezicht en voeten. Sommige mensen ontwikkelen gezwollen enkels wanneer ze lang zitten. Ze raken uitgeput bij het lopen over korte afstanden vanwege het extra werk dat het hart moet doen om het grotere volume water te laten circuleren.

Tips

Gebruik Sinaasappel essentiële olie van doTERRA als massageolie om het vasthouden van vocht te verminderen. Warm, bijvoorbeeld, 3 eetlepels sesamzaadolie en meng dit met 10 druppels Sinaasappel essentiële olie. Breng aan op de voeten of benen en masseer het in.

Een andere manier om Sinaasappel essentiële olie te gebruiken voor gezwollen voeten is om het toe te voegen aan een voetbad. Neem warm water in een grote kom en voeg een mengsel van 2 eetlepels zeezout en 10-15 druppels sinaasappelolie toe. Dompel de voeten 20 tot 30 minuten in het water.

Calorie-vrije, overheerlijke, dorstlesser

Je kunt je eigen calorie-vrije dorstlesser maken met Sinaasappel essentiële olie. Neem een liter kan water, van glas, voeg daaraan toe een aantal druppels Sinaasappel essentiële olie, optioneel een paar partjes sinaasappel en genieten maar. Deze dorstlesser is met name geschikt tijdens het sporten of heerlijk op een warme zomerdag.

Extra tip

Voeg 10 tot 15 druppels Sinaasappel essentiële olie toe aan een sprayfles gevuld met water. Zo heb je altijd ‘magie in een flesje’ bij de hand of het nu gaat om extra te ondersteunen tijdens de studie, je wilt snel een lekker geurtje in de kamer maar hebt zo snel geen diffuser bij de hand. Je kunt het trouwens ook gebruiken als verfrissingsspray.

Let wel op

Let daarbij wel dat Sinaasappel essentiële olie bij gebruik op de huid lichtgevoelig kan reageren. Dit kan verkleuring van de huid geven. Vermijdt daarom zon en UV straling tot 12 uur na gebruik van Sinaasappel essentiële olie (en overigens iedere Citrus essentiële olie).

Waarom Sinaasappel essentiële olie van doTERRA?

Misschien vraag je je af waarom wij specifiek het hebben over Sinaasappel essentiële olie van doTERRA, ik leg het je uit.

Er zijn ontzettend veel Sinaasappel essentiële oliën verkrijgbaar. Als het gaat om jouw gezondheid, en de gezondheid van jouw dierbaren, dan wil je geen troep gebruiken.

Meer dan een goede essentiële olie

doTERRA investeert veel kennis, tijd en moeite in het produceren van hun oliën. Transparantie en kwaliteit staat bij hen bovenaan. Daarom heeft doTERRA het CPTG keurmerk ontwikkeld. Wil je meer lezen over het dit keurmerk dan raad ik je aan Wat betekent CPTG essentiële olie? te lezen. Constant worden er onderzoeken gedaan om te bepalen of de olie nog aan hun strenge eisen voldoet. Voldoet een olie niet aan de strenge eisen dan wordt de hele productie uit het assortiment gehaald tot wel weer aan alle strenge eisen kan worden voldaan.

Doe jouw eigen onderzoek, kies waar jij je prettig en vertrouwt bij voelt.

changing the world

Nu jij

Kun je je voorstellen dat dit slechts het begin is van de vele voordelen die je kunt ontvangen als je een flesje Sinaasappel essentiële olie in huis hebt?

Zoveel voordelen van 1 essentiële olie. Het geeft een heerlijke geur, kent ontzettend veel gezondheidsvoordelen, toepasbaar voor het hele gezin, zonder schadelijke bijwerkingen, kwalitatief de beste kwaliteit essentiële olie en dan ook nog te bedenken dat dit één van de goedkoopste essentiële oliën is die doTERRA in het assortiment heeft! Redenen genoeg om een flesje in huis te hebben.

Essentiële olie bestellen met korting, klik hier

Essentiële korting bestellen zonder korting, klik hier

Tot slot

Ik ben heel benieuwd…

Waar zou jij Sinaasappel essentiële olie voor willen gebruiken/ inzetten als jij eenmaal een flesje in huis hebt? 
Heb je nog aanvullende tips of vragen?

Laat het ons weten in het commentaarveld hieronder
En laat je ook inspireren door het lezen van de bijdragen van anderen.

Zorg goed voor jezelf en wees lief voor een ander.
Jacquelien

PS: Deel dit artikel met jouw Facebook vrienden en -fans, LinkedIn contcten, Twitter volgers en Google+ kringen via de Share knoppen hiernaast, zodat ook de mensen uit jouw omgeving profiteren.

Gebruik nooit olie waarvan je de herkomst of het bedrijf niet kent. Er zijn heel veel oliën die vervalst zijn of zodanig verdund dat de kracht niet meer merkbaar is. Wij gebruiken alleen CPTG gecer​tificeerde oliën.

Jacquelien Springer

Wellness Advocate | LifeCoach | AromaTouch practitioner | Acces Bars Facilitator | mede-oprichter en bedenker van meermetolie.nl |

>