Blauwe plekken verlichten met deze 2 essentiële olie tips

Blauwe plekken

Blauwe plekken kunnen PIJN doen en dan wil je de pijn zo snel mogelijk verlichten. Ik deel graag mijn 2 essentiële olie tips met jou die mij enorm hebben ondersteunt om de pijn te verlichten tijdens deze uitdaging.

Binnen anderhalve dag pijnvrij

Een ongelukje zit in een klein hoekje

Stel je even voor, moe van de 16+ uur autorit komen we aan op de plaats van bestemming. Ons appartement bevindt zich op de 4e etage en er is geen lift. Mocht je ooit in Barcelona zijn geweest dan weet je dat parkeren voor de deur er niet bij is. Terwijl Julian en zijn zoon een parkeerplaats zoeken verken ik alvast ons appartement.

We hebben een klein terrasje op ons balkon en ik kan het niet laten om even het uitzicht te bekijken. Opstapje op, opstapje af en wanneer ik weer naar binnen stap verlies ik mijn evenwicht, Boem daar lig ik, met mijn bil op de rail van de schuifpui… Ooohhh wat was dat pijnlijk! Naast de pijn was de plek een beetje rood en gloeide een beetje, verder was er niets te zien (de eerste dag).

Een blauwe plek/ bloeduitstorting/ kneuzing

Een blauwe plek is een weefselbeschadiging die ervoor zorgt dat bloedcapillairen breken en bloed in het weefsel morsen. Dit kan zwelling, pijn en zichtbare verkleuring veroorzaken wanneer de blauwe plek nabij de huid is.

Als je een smakker maakt dan kun je op je vingers natellen dat je dit gaat zien, én voelen. Om de ‘schade’ te beperken heb ik direct eenvoudige maatregelen getroffen die ik voorhanden had.

Tip #1 Verzachtende samenstelling

Deze samenstelling geeft zowel verkoelende als verwarmende sensaties aan het aangedane gebied. Het heeft een:

  • Ontstekingsremmende werking
  • Pijnverlichtende werking
  • Effectieve ondersteuning aan vermoeide en pijnlijke gewrichten en spieren

Naast dat de verzachtende samenstelling ook verkrijgbaar is in een olie, een roller en capsules ben ik echt FAN van de Rub (creme), Ik kan je niet vertellen hoe blij ik hiermee ben.

De doTERRA naam voor de verzachtende samenstelling is trouwens Deep Blue. De samenstelling bestaat uit wintergreen, kamfer, pepermunt, blauw boerenwormkruid, Duitse kamille, helichrysum en osmanthus. Allemaal essentiële oliën die het zelfhelend vermogen van de huid en het lichaam ondersteunen.

Doterra deep blue

Bij pijnklachten kan een klein beetje Deep Blue Rub al verlichten, ter grootte van een erwtje aangebracht op de pijnlijke plek. Dit kun je naar behoefte herhalen. Deep Blue is super zuinig in gebruik. 

Let op! Gebruik je bloedverdunners, overleg dan altijd eerst met een arts. Overigens is de Rub en de olie NIET in te nemen. De capsules zijn wel in te nemen doordat daar het niet in te nemen stofje is verwijderd. Voor mij is het een perfect en effectief alternatief bij pijn.

Vermijdt het aanbrengen van Deep Blue op open wonden.

Geluk bij een ongeluk

Een aantal weken geleden had de zoon van Julian een behoorlijke kneuzing opgelopen tijdens een voetbalwedstrijd. Ik heb een roller gemaakt met oliën die geadviseerd worden bij kneuzingen. Gelukkig had ik deze roller meegenomen!

De essentiële oliën in de roller zijn:

5 druppels Helichrysum

Helichrysum is een heel bijzondere essentiële olie. Naast dat het, onder andere antibacteriële, antivirale, spierontspannende werking heeft werkt het goed bij huidaandoeningen, verzacht het zwellingen en stelpt het ook het bloeden.

Na een val of stoot, zal de ontsteking ervoor zorgen dat het bloed zich aanvankelijk naar de wond spoedt, wat er voor zorgt dat er een blauwe plek verschijnt. Echter, 6-10 uur na die eerste golf van bloed, wil je het bloed in de vaten terug naar het gebied stimuleren om het genezingsproces te starten. De circulatie-stimulerende aard van Helichrysum ondersteunt dit.

9 druppels Geranium

Het is bekend dat deze essentiële olie de productie van gezond, nieuw weefsel stimuleert en ook de bloedcirculatie naar de plaats van een blauwe plek verhoogt. Hoewel dit in eerste instantie tot extra ontstekingen kan leiden, zal het genezingsproces veel sneller plaatsvinden bij gebruik van deze krachtige olie.

Geranium werkt als een verzachtende olie. Het helpt een blauwe plek sneller te herstellen, ontstekingen te verminderen, het afvoeren van afvalstoffen en het stoppen van een bloeding.

5 druppels Lavendel

Iedereen kent wel Lavendel om zijn ontspannende en kalmerende werking, dit doet het ook voor blauwe plekken.

Deze olie is beroemd om zijn vermogen om blauwe plekken te voorkomen, of op zijn minst het uiterlijk te minimaliseren. Er zijn ontstekingsremmende eigenschappen in deze olie die kunnen voorkomen dat bloed opzwelt in het aangedane gebied, wat betekent dat als je de olie onmiddellijk aanbrengt, je de kneuzing mogelijk helemaal kunt voorkomen! (Had ik dit maandag maar geweten!)

7 druppels Deep Blue

Voor deze mix heb ik de Deep Blue olie gebruikt.

5 druppels Beschermende samenstelling, doTERRA’s On Guard

Als je al vaker iets gelezen hebt over On Guard dan verwacht je het misschien niet in een mix tegen blauwe plekken. De reden waarom het is toegevoegd aan deze mix is vanwege de grote helende effecten die het heeft op het lichaam en omdat een aantal essentiële oliën, zoals Kruidnagel en Kaneel, een verdovende werking hebben.

De mix

Druppel de essentiële oliën in een leeg rollerflesje en vul dit aan met een draagolie. Wij gebruiken als draagolie gefractioneerde kokosolie vanwege de niet vette en geurloze eigenschappen.

Super makkelijk om in je tas mee te nemen zodat je het ten allen tijde snel even toe kunt passen.

Rollerflesje met een roestvrij stalen rolballetje wat minder kans geeft op lekken en bovendien makkelijker rolt.

Nooit meer op vakantie zonder Deep Blue

Na anderhalve dag was de pijn verdwenen en na een week was de kneuzing enorm verminderd.

Blauwe plek na een week

Na een week

Kneuzingen, spierpijn, gespannen spieren, Deep Blue verlicht. Genoeg redenen om altijd een tube Deep Blue Rub mee te nemen.

Essentiële olie bestellen?

Als je essentiële olie wilt gaan ontdekken is het belangrijk om te starten met iets wat goed bij jouw situatie past. Je kunt essentiële olie bestellen in onze webshop (je betaalt dan de verkoopprijs). 

Wil je essentiële olie bestellen met minimaal 25% korting, meer informatie of wil je samen kijken wat het beste bij jouw situatie past? Laat het ons dan weten, dan nemen we snel contact met je op.

Tot slot

Ik ben heel benieuwd…

Wat gebruik jij nu tegen kneuzingen en blauwe plekken?
Zou Deep Blue ook een bijdrage voor jou en jouw gezin kunnen zijn?

Laat het ons alsjeblieft weten in het commentaarveld hieronder
En laat je ook inspireren door het lezen van de bijdragen van anderen.

Zorg goed voor jezelf en wees lief voor een ander.
Jacquelien

PS: Deel dit artikel met jouw Facebook vrienden en -fans, LinkedIn contcten, Twitter volgers en Google+ kringen via de Share knoppen hiernaast, zodat ook de mensen uit jouw omgeving profiteren.

Gebruik nooit olie waarvan je de herkomst of het bedrijf niet kent. Er zijn heel veel oliën die vervalst zijn of zodanig verdund dat de kracht niet meer merkbaar is. Wij gebruiken alleen CPTG gecer​tificeerde oliën.

Jacquelien Springer

Wellness Advocate | LifeCoach | AromaTouch practitioner | Acces Bars Facilitator | mede-oprichter en bedenker van meermetolie.nl |

>