De dag positief starten? Start vandaag!

De dag positief starten- Start vandaag!

Veel mensen worden wakker en laten zich al snel overweldigen door de drukte van de dag. Niet één dag maar vaak gebeurd dit dag in, dag uit. De dag positief starten is dan meer een automatische piloot dan positief..

Herken jij je hier ook in? De dag positief starten kan dan een uitdaging zijn en daarom heb ik speciaal voor jou dit artikel geschreven. Lees hoe simpele essentiële olie tips kunnen ondersteunen. En het mooie hiervan is dat je zult merken dat dit een positieve invloed heeft op de gehele dag.

Meditatie

De dag positief starten- Start vandaag! meditatie

We zijn zo gewend om gelijk bij het wakker worden al vol gas bezig te zijn wat er allemaal moet gebeuren. We starten de dag in feite al met onszelf voorbij lopen…

Meditatie klinkt misschien zweverig. Het kan zoveel goeds doen, er worden steeds meer onderzoeken gepubliceerd over de positieve invloed van meditatie en het is ook nog eens super populair. Dus mocht jij ook denken dat meditatie zweverig is, niets is minder waar. Je moet jezelf alleen een moment gunnen om stil te zitten 😉

En mocht je denken dat je een half uur, een uur of langer moet mediteren om resultaat te behalen wees gerust. Als je met 5-10 minuten start haal je daar al jouw voordeel uit.Essentiële olie biedt ondersteuning tijdens meditatie

​Lavendel

Lavendel vermindert angst, depressieve gevoelens en heeft een ontspannende werking op lichaam en geest. Het is een van de beste essentiële oliën voor meditatie omdat de rustgevende eigenschappen je in het juiste kader kunnen zetten om duidelijkheid en verlichting uit meditatie te bereiken.

Wil je nog meer lezen over Lavendel essentiële olie? Klik dan hier.

Frankincense

De krachtigste essentiële olie voor de geest is Frankincense. Het bevordert aarding, evenwicht en openheid. Frankincense kan helpen om met jouw spirituele zelf te verbinden. Het kan ook helpen om je wortelchakra te stabiliseren, zodat je energie door je chakra kan stromen. Frankincense heeft ook tal van holistische voordelen. Het kan helpen om pijn en ontsteking te verminderen en stress te verlichten. Al deze dingen kunnen je afleiden tijdens meditatie, dus het is een geweldige olie om in je meditatie op te nemen voor de gezondheid van lichaam en geest.

Eucalyptus

De dag positief starten- Start vandaag! eucalyptus

Meditatie vereist concentratie en controle van de ademhaling. Echter, als de luchtwegen geblokkeerd of ontstoken zijn is het moeizamer om een meditatieve toestand te bereiken. Eucalyptus kan helpen om de luchtwegen te ondersteunen en de druk op de borst te verlichten, waardoor diep en langzaam ademen makkelijker gaat.

Of ieder andere essentiële olie naar voorkeur

Er zijn nog veel meer essentiële oliën die kunnen ondersteunen tijdens meditatie. Zeker de moeite waard om je hierin te verdiepen.

Hoe pas ik essentiële olie toe tijdens meditatie

Om optimaal te profiteren van essentiële olie tijdens meditatie is een diffuser een ideale manier. Heb je geen diffuser check dan hier andere mogelijkheden.

Ook een druppel olie, de handen tegen elkaar wrijven en rechtstreeks vanuit de handen inademen is een alternatief.

Na meditatie start echt de dag

Persoonlijke verzorging

Douchen, tanden poetsen, gezicht verzorgen etc zijn allemaal stapjes die we iedere dag herhalen. De producten waarmee we dit doen zijn allemaal te vervangen door natuurlijke alternatieven die doorgaans nog veel goedkoper zijn. Je denkt misschien: ‘Goedkoper?’. Ja echt!

Wij hebben in voorgaande blogartikelen recepten gedeeld waar we natuurlijke alternatieven bieden met essentiële olie. Ik zet een aantal links van recepten en artikelen voor jou op een rijtje:

Ontbijt

Als je ontbijt, doe het dan gezond. Lees hier ons artikel met snel te bereiden en gezonde ontbijtrecepten.

Drink voldoende water

De dag starten met een glas water is goed. En het drinken van gefilterd water is nog beter.

Het toevoegen van essentiële olie

De dag positief starten- Start vandaag! essentiele olie

Citroen, Pepermunt en Grapefruit zijn voor inname geschikt

Veel oliën van doTERRA zijn ook voor inname geschikt. Check altijd voor de zekerheid het flesje, als er Supplement Fact op staat is het wat betreft de doTERRA oliën voor inname geschikt.

Citroen essentiële olie

Het lichaam stoot afvalstoffen uit gedurende de nacht. Belangrijk is om ‘s ochtends de dag te beginnen met een druppel Citroen essentiële olie in water. Het detoxt het lichaam op milde wijze. Ook meerdere glazen water met Citroen essentiële olie kan geen kwaad. Neem een glazen fles mee naar het werk met een paar druppeltjes Citroen essentiële olie en geniet van de frisse smaak en de vele voordelen.

Wil je over nog meer voordelen van Citroen essentiële olie lezen? Klik dan hier.

Pepermunt essentiële olie

Wanneer je de dag start met een druppel Pepermunt in een glas water ben je direct wakker en klaar voor wat de dag gaat brengen. Het maakt je alert en bevordert de concentratie.

Wil je over nog meer voordelen van Pepermunt essentiële olie lezen? Klik dan hier.

De combinatie Citroen & Pepermunt

Deze combinatie is echt magisch als je de dag fris en gefocust wilt beginnen. Doe 1 druppel Citroen en 1 druppel Pepermunt in een glas water en drink het rustig op.

Je voelt je een beetje down

De dag positief starten- Start vandaag! (1)

Natuurlijk gebeurt het ons allemaal wel eens dat we gewoon niet zo happy zijn. Dan komt de Wilde sinaasappel essentiële olie super goed van pas. Het is, net als Citroen & Pepermunt essentiële olie, een simpele en voordelige olie die ontzettend krachtig is.

Je brengt een druppel aan in je hand, wrijft de handen tegen elkaar en neemt een paar minuten de tijd om het aroma van de olie diep te inhaleren. Ik wil wedden dat jij je niet meer zo down voelt als voor het inhaleren van de Wilde Sinaasappel.

Je hebt nu een aantal antwoorden gekregen op de vraag: ’Hoe kan ik de dag positief starten?’. Hieronder kun je essentiële olie bestellen om zo snel mogelijk de vruchten ervan te plukken.

Essentiële olie bestellen met korting, klik hier

Essentiële korting bestellen zonder korting, klik hier

Tot slot

Ik ben heel benieuwd…

Hoe start jij de dag?
Welke tips zou jij willen toepassen??

Laat het ons alsjeblieft weten in het commentaarveld hieronder
En laat je ook inspireren door het lezen van de bijdragen van anderen…

Zorg goed voor jezelf en wees lief voor een ander.
Jacquelien

PS. Deel dit artikel met jouw Facebook vrienden en -fans, LinkedIn contacten, Twitter volgers en Google+ kringen via de share knoppen hiernaast, zodat ook de mensen in jouw omgeving profiteren.

Gebruik nooit olie waarvan je de herkomst of het bedrijf niet kent. Er zijn een heel veel oliën die vervalst zijn of zodanig verdund dat de kracht niet meer merkbaar is. Wij gebruiken alleen CPTG gecertificeerde oliën. 


Jacquelien Springer

Wellness Advocate | LifeCoach | AromaTouch practitioner | Acces Bars Facilitator | mede-oprichter en bedenker van meermetolie.nl |

>