De kracht van doTERRA Frankincense

Het is een olie met ontzettend veel kwaliteiten, met stuk voor stuk een grote bijdrage voor jouw gezondheid. doTERRA Frankincense is onmisbaar in veel huishoudens. Toch is het niet voor iedereen een bekende essentiële olie en hier brengen we graag verandering in.

Dit gaat niet niet zomaar een artikel zijn waarin we algemene informatie delen over doTERRA Frankincense (wat al mega waardevol is), we delen óók wat Frankincense voor ons doet en hoe wij het hebben leren gebruiken bij onze gezondheidsuitdagingen.

Dit artikel wil je tot het einde lezen want ik weet zeker dat jij, of een dierbare, veel gaat hebben aan de informatie. Dus pak iets te drinken, gun jezelf een beetje me-time en ik wens je veel leesplezier ;-).

Frankincense, de koning van essentiële olie

Je zult je misschien afvragen waarom deze olie gezien wordt als de koning van essentiële olie. Dit is vanwege de krachtige voordelen voor de gezondheid.

Frankincense ondersteunt onder andere een gezonde cellulaire functie, bevordert de ontspanning, concentratie (ook bij kids en tijdens examens) en evenwichtige stemmingen, stimuleert het immuunsysteem, de ademhalingswegen en ondersteunt een soepele, gezonde huid.

Het kent verschillende namen zoals Boswellia, Olibanum, wierook, wij gebruiken ‘Frankincense’. 

Een klein stukje interessante geschiedenis

Frankincense wordt al meer dan 5000 jaar zeer gewaardeerd voor zijn rijke aroma en talloze gezondheidsvoordelen. Het wordt in de bijbel meerdere keren genoemd en niet zonder reden.

In het Bijbelse verhaal over de drie wijzen die Jezus bezochten na zijn geboorte namen zij drie kostbare geschenken mee, Frankincense, Mirre en goud. Het wordt in de bijbel ook genoemd als reukoffer tijdens het gebed. Het was destijds, en zelfs tot in de 20ste eeuw, ongeveer net zo kostbaar als goud. Daarom was het alleen voor de meest welvarende mensen weggelegd.

In het Midden Oosten is Frankincense een heilige olie en in verschillende culturen wordt de olie gebruikt bij godsdienstige ceremonies, bij bidden en mediteren om de communicatie met "het hogere" te bevorderen.

Niet alleen toen was het een bijzondere olie, tegenwoordig nog altijd!

doTERRA Frankincense essentiële olie, veel meer dan een olie

doTERRA Frankincense olie wordt gewonnen van de hars van Boswellia-bomen uit Somalië en Oman. Tegenwoordig maakt men een schuine inkeping in de schors. Op het laagste punt wordt dan een bakje aan de stam bevestigd, waar de hars in druppelt. Vervolgens wordt de olie door middel van stoomdestillatie uit de hars gehaald. 

Verschillende soorten Boswellia

Er zijn tientallen soorten Boswellia-bomen, maar slechts vier produceren echte Frankincense essentiële olie. dōTERRA gebruikt alleen Boswellia carterii, Boswellia frereana, Boswellia sacra om CPTG-gecertificeerde Pure Therapeutic Grade® Frankincense essentiële olie te produceren die boordevol therapeutische voordelen zit.

Met de aanschaf van een flesje Frankincense koop je veel meer dan een bijzondere essentiële olie, oordeel zelf maar:

De geur van Frankincense wordt omschreven als warm, diep, rijk, kruidig, balsemiek, zoet en zuiver. Zoals bij veel essentiële oliën: Je houdt ervan of niet maar de therapeutische voordelen zijn te krachtig om het niet te gebruiken, zelfs als je de geur niet prettig vindt.

doTERRA Frankincense omschreven door dr. Hill, je zult nu nog beter begrijpen waarom deze olie zo bijzonder is. Dr. Hill vertelt over Frankincense, de vele kwaliteiten én hij geeft tips hoe het ingezet kan worden, voor jong en oud. 

Een hele bijzondere eigenschap waarvan je waarschijnlijk niet wist dat het mogelijk was

Het heeft te maken met de bloed- hersenbarrière en om uit te leggen wat de bloed- hersenbarrière is heb ik de volgende tekst gekopieerd van de hersenstichting.nl:

‘Voor een goede werking moeten de hersenen goed worden beschermd tegen gevaren van buitenaf. Deze bescherming wordt enerzijds verzorgd door de schedel.

Anderzijds worden de hersenen ook van binnenuit beschermd tegen mogelijk gevaarlijke stoffen en organismen in het bloed, waarbij de bloed-hersenbarrière een zeer voorname rol speelt. De bloed-hersenbarrière (of BHB) is letterlijk een grens tussen het bloed en de hersenen.

Voor het goed functioneren van de hersenen is een constante samenstelling van hersenvloeistof nodig. Dat wil zeggen dat bijvoorbeeld zouten en voedingsstoffen in een bepaalde concentratie aanwezig moeten zijn waardoor de neuronale netwerken optimaal kunnen functioneren.

De handhaving van deze constante hersenvloeistof samenstelling wordt verzorgd door de werking van de bloed-hersenbarrière. De bloed-hersenbarrière kan worden gezien als een poortwachter, die selectief de noodzakelijke stoffen doorlaat en schadelijke stoffen niet.

Ook geneesmiddelen kunnen worden herkend door deze transporters en dat betekent dat bepaalde niet-vetoplosbare geneesmiddelen juist toegang krijgen tot de hersenen  en vetoplosbare stoffen er weer uitgegooid worden.’

Een hersenziekte kan het functioneren verstoren

Als gevolg van een neurologische aandoening kan er een verandering in het functioneren van de bloed-hersenbarrière optreden. Hierdoor kan een ziekte zelfs verergeren.

Een voorbeeld van een dergelijke verandering is te zien bij multiple sclerose (MS). De barrière wordt bij MS doorlaatbaar voor immuuncellen. Deze immuuncellen passeren dan de bloed-hersenbarrière en richten schade aan in de hersenen en het ruggenmerg.

Medicatie

Wanneer je te maken krijgt met een hersenziekte die de bloed- hersenbarrière passeert is het aannemelijk dat er een medicijn gezocht wordt die in de hersenen terechtkomt. Voor vele medicijnen is dit een nog probleem.

Als er al een medicijn is kent dit het grote nadeel dat naast het medicijn andere, schadelijke stoffen ook in de hersenen terecht kunnen komen. Hierdoor kunnen hersencellen permanent beschadigd worden. Dit betekent dat er naar andere manieren gezocht moet worden om het middel op de plaats van werking te kunnen krijgen. 

Én hier levert Frankincense een enorme, nog relatief onbekende, bijdrage: Frankincense heeft het vermogen om de bloed- hersenbarrière te  passeren zonder verdere schade aan te richten. Kun je je voorstellen wat voor een mega bijdrage het gaat zijn als de medische wetenschap Frankincense ook gaan erkennen en inzetten?

Wat Frankincense voor ons bijdraagt

In de bovenstaande tekst en video’s heb je al heel veel voorbeelden kunnen lezen/ zien hoe Frankincense ingezet kan worden. Door fysieke uitdagingen is Frankincense ook een GROTE bijdrage voor zowel Julian als Jacquelien.

Het is zo fijn dat je je lichaam kunt ondersteunen met een geschenk als Frankincense naast de reguliere hulp, waar we overigens ook dankbaar voor zijn. 

Geef nooit op

Één ding wat ik de laatste jaren heb geleerd is dat je NOOIT hulpeloos aan de zijlijn hoeft te staan, je kunt altijd iets kiezen wat aan jouw situatie positief kan bij te dragen.

Sinds mijn lichaam tekenen van MS liet zien ben ik direct gaan zoeken naar mogelijkheden waarvan het gebruik van Frankincense er één was. Met deze olie is mijn essentiële olie Reis gestart. Ook Julian gebruikt Frankincense met grote regelmaat na de beroerte.  

In het begin gebruikte ik de Frankincense niet goed met geen/ nihil resultaat. Nu ik heb ervaren wat het echt doet bij goed gebruik, ik ben er super blij mee.

Een aantal voorbeelden van hoe wij Frankincense gebruiken is:

 • in de ochtend en avond een druppel onder de tong om cellulaire gezondheid te bevorderen, het immuunstelsel te ondersteunen en een gezonde ontstekingsreactie te produceren
 • een aantal druppels in de diffuser om Frankincense aromatisch te gebruiken. Aromatisch gebruik van Frankincense kan een verscheidenheid aan gezondheidsvoordelen bieden, waaronder het helpen verlichten van chronische stress en angst, het verminderen van pijn en ontsteking en het ondersteunen van het immuunsysteem
 • een druppel onder iedere voet in de ochtend. De poriën van onze voetzolen zijn groot waardoor de olie veilig gebruikt kan worden en binnen 20 minuten te hele lichaam bereikt heeft. Het vermindert de ongemakken in mijn voeten en benen waardoor ik beter kan functioneren.
 • als ik veel ongemakken ervaar in mijn rug smeert Julian een druppel langs de ruggengraat.
 • wat ik er verder van merk is dat het mij helderheid geeft in mijn hoofd en meer gemak in het algemeen. Zo fijn!
 • het feit dat Frankincense iets kan bijdragen voor de hersenen, zonder nare bijwerkingen, is voor mij reden genoeg om het te gebruiken.

Ook verzorg ik mijn gezicht met de Hand & Body lotion van doTERRA en voeg daaraan een druppel Frankincense toe. Nu het kouder wordt kan mijn gezicht echt wel wat extra verzorging gebruiken.

Bij het ondersteunen van de emoties is Frankincense ook super fijn! Ik voel de rust die het brengt in mijn lichaam en ik kan weer meer gefocust aan de slag.

Wat ik nog wil meegeven is LESS is MORE en met herhaling/ regelmatig gebruik bereik je veel meer mee dan eenmalig veel druppels gebruiken.
Een flesje doTERRA Frankincense bevat 15 ml Frankincense essentiële olie (ca. 250 druppels)

Resumé

Een flesje doTERRA Frankincense is multi- inzetbaar en je kunt ieder gezinslid ermee ondersteunen.

Frankincense essentiële olie:

 • ondersteunt een gezonde cellulaire functie
 • bevordert de ontspanning en evenwichtige stemmingen
 • stimuleert het immuunsysteem
 • stimuleert de ademhalingswegen
 • ondersteunt een soepele, gezonde huid
 • ondersteunt de concentratie

Dit zijn slechts een aantal voorbeelden. Met Frankincense ondersteun je jong en oud.

Als je essentiële olie wilt gaan ontdekken is het belangrijk om te starten met iets wat goed bij jouw situatie past. Je kunt essentiële olie bestellen in onze webshop (je betaalt dan de verkoopprijs). 

Wil je essentiële olie bestellen met minimaal 25% korting, meer informatie of wil je samen kijken wat het beste bij jouw situatie past? Laat het ons dan weten, dan nemen we snel contact met je op.

Tot slot

Ik ben heel benieuwd…

Hoe fijn zou het zijn om ook een flesje Frankincense in huis te hebben?
Waarvoor zou je het willen gebruiken?

Laat het ons alsjeblieft weten in het commentaarveld hieronder
En laat je ook inspireren door het lezen van de bijdragen van anderen.

Zorg goed voor jezelf en wees lief voor een ander.
Jacquelien

PS: Deel dit artikel met jouw Facebook vrienden en -fans, LinkedIn contcten, Twitter volgers en Google+ kringen via de Share knoppen hiernaast, zodat ook de mensen uit jouw omgeving profiteren.

Gebruik nooit olie waarvan je de herkomst of het bedrijf niet kent. Er zijn heel veel oliën die vervalst zijn of zodanig verdund dat de kracht niet meer merkbaar is. Wij gebruiken alleen CPTG gecer​tificeerde oliën.

Frankincense artikelen van Meer met Olie

Jacquelien Springer

Wellness Advocate | LifeCoach | AromaTouch practitioner | Acces Bars Facilitator | mede-oprichter en bedenker van meermetolie.nl |

>
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE