De momenten waarop je het even niet meer ziet zitten

momenten waarop je het even niet meer ziet zitten (1)

Je denkt dat je zo je best doet maar het wil maar niet lukken. Heel diep van binnen ben je ervan overtuigd dat er meer uit het leven te halen is maar het gevoel dat dit niet voor jou is weggelegd, of jij het niet verdient, overheerst. En misschien vraag je je ook af ‘Wat heeft het allemaal voor zin?’. Je herkent vast die momenten waarop je het even niet meer ziet zitten

Na mijn ongeluk heb ik jarenlang met deze gevoelens geleefd, dag in, dag uit.

Dus mocht jij je ergens herkennen in deze gevoelens en momenten dat je het even niet meer ziet zitten, dan wil ik je vragen om nog even te blijven lezen. Er is hoop en ik deel graag met je precies hoe ik hiermee om ben gegaan/ wat ik heb gedaan.

Frustratie

Hoe frustrerend kan het zijn als je momenten ervaart waarop je graag had gezien dat iets anders was gelopen? Of de momenten waarbij je jezelf toespreekt ’Haal meer uit het leven, ga ervoor!’. Je wilt dolgraag en het lukt je maar niet.

Als jij ook maar een beetje zoals mij bent dan herken je deze, of soortgelijke, momenten. Je kunt er ontzettend van balen, je maakt jezelf enorm fout en tegelijkertijd kun je ook moeite hebben om jezelf die ‘schop onder je kont’ te geven.

Ik herken het als geen ander. Als ik terugdenk aan deze periode voel ik weer hoe klein en machteloos ik me voelde. Ik dacht dat het voor mij eeuwig en altijd zo zou blijven, hoe hard ik ook mijn best deed. 

Wat er gebeurde...

Op een gegeven moment wist ik dat er iets moest gebeuren als ik wilde dat mijn toekomst er anders uit ging zien. Dit gevoel was zo sterk, ik kon er niet omheen maar wat moest ik doen? Ik had totaal geen idee.

Een aantal weken later kwam ik, via via, terecht bij iemand die cursussen organiseerde over de Wet van Aantrekking. Misschien heb je er wel eens van gehoord.

De Wet van Aantrekking???

De Wet van Aantrekking leert ons over de mogelijkheid om in ons leven aan te trekken waar we ons op focussen. 

In het begin dacht ik dat het onzin was en ik kon me er totaal niet in vinden. Ik legde het naast me neer tot het moment waarop ik dacht: ‘Ik kan op zn minst er iets over lezen en kijken wat ik ermee kan.’

Ik ben erover gaan lezen en ik viel van de ene verbazing in de andere. En ik moet eerlijk zeggen, ik had nog steeds enorme weerstand tegen de naam ‘de Wet van Aantrekking’. Alsof je kiest voor jouw situatie of uitdagingen in het leven.

Toen ik deze weerstand kon loslaten en nieuwsgierig werd naar de eventuele mogelijkheden veranderde er veel in korte tijd. Ik besloot de cursus te gaan doen en reisde af naar Brabant. O ja, leuk detail, ‘de cursusleiders’ waren 8 stieren.  

stierknuffelen

Na deze twee cursusdagen keek ik met totaal andere ogen naar het leven. Natuurlijk, de uitdagingen bestonden nog steeds maar ik ging er anders mee om. Niet meer vanuit een slachtofferrol ‘Waarom overkomt dit mij?’ maar vanuit nieuwsgierigheid wat er nog meer mogelijk is.

De deuren naar een ander leven met meer mogelijkheden en gemak waren opengezet.

Januari 2014

Gezondheidsuitdagingen lieten mij ook verder kijken naar wat er allemaal mogelijk was. Zo heb ik in januari 2014 mijn eerste 2 flesjes essentiële olie besteld. Frankincense, ter ondersteuning van het immuunsysteem en de zenuwen, en Geranium omdat ik dat gewoon een lekkere geur vind.

Al snel werden er andere oliën bij besteld omdat de resultaten beter waren dan alle dure artsen die ik tot dat moment had bezocht. Zoals je waarschijnlijk al weet, of kunt lezen op onze website, is essentiële olie mijn passie geworden. Ik houdt ervan en inmiddels is de verzameling uitgebreid.

Een vraagje aan jou

Wat zou jij doen als je ergens goede resultaten mee boekt? Waarschijnlijk doe je hetzelfde als mij, je wilt het delen met de mensen die je lief hebt.

Zo kreeg Julian altijd zware medicatie voor een huidaandoening aan zijn hoofd. We hebben oliën besteld om te kijken wat voor effect het zou hebben op deze aandoening en we waren blij verrast. De ontstekingen en bloedingen zijn zo drastisch afgenomen dat medicatie overbodig is geworden. Hoe fijn is dat?!

Hierna volgden onder andere mijn moeder met heftige migraine aanvallen en Julian’s zoon met griepverschijnselen en bij beide waren de resultaten magisch te noemen. En als een jongetje, die idolaat is van voetbal, huilend naar bed gaat omdat hij bang is dat hij de volgende dag niet kan voetballen gaat je dat door merg en been.

Een nacht een diffuser aan met een mix van essentiële olie heeft wonderen gedaan. De volgende dag stond hij fit op en was klaar voor de wedstrijd. Dan zeg ik: ‘Wat ben ik bij met essentiële olie!’.

Na deze ervaringen hebben we besloten om de oliën te delen met iedereen die er meer over wil leren. En dit doen we tot op de dag van vandaag met heel veel plezier. Essentiële olie heeft een heel nieuw hoofdstuk aan mijn leven toegevoegd.

Elevation

elevation

Als er één essentiële olie is die mij door moeilijke tijden heeft geholpen is het Elevation. Elevation is een olie van doTERRA die is samengesteld uit verschillende CPTG essentiële oliën.

Het doel van Elevation zoals ik het zie is lichaam & geest gemak te geven in moeilijke tijden en jou in je Kracht te zetten. Hierdoor zul je in staat gesteld worden vreugdevoller, krachtiger in het leven te staan.

Ik heb deze olie, die overigens super lekker ruikt, veel gebruikt. In de diffuser, een beetje achter de oren, op de polsen, een geurketting. Je kunt het zo gek niet bedenken op hoeveel verschillende manieren je het kunt gebruiken om er de voordelen van te kunnen ontvangen.

Als ik de geur van Elevation moet omschrijven omschrijf ik het als bloemig met een rustgevende touch. Geef mij een dag niets te doen en een flesje Elevation en mijn dag kan niet stuk. Ik kan aan het flesje blijven ruiken, zo lekker vind ik het! 

Dankbaar zijn

Neem in de ochtend tijd om je gedachten te laten gaan over 3 dingen waarvoor je dankbaar bent en bedenk steeds iets nieuws. Wat deze oefening voor mij betekent is dat ik ook dankbaar ben geworden voor de momenten dat het minder lekker gaat, en die zijn er nog echt.

Ondanks de momenten dat het minder of slechter gaat, is er zoveel waar we dankbaar voor kunnen zijn, als we daarvoor kiezen, maar dit zijn vaak de ‘kleine’ vanzelfsprekende dingen die we vaak vergeten.

Een aantal voorbeelden: We worden wakker, kunnen de zon zien stralen, we horen de vogels fluiten, ons lichaam heeft ons de hele nacht in leven gehouden doordat ons hart is blijven kloppen. Hoe geweldig is dit? En hoe zou het zijn als dat er niet meer was?

Het allerbelangrijkste

Voor mij bleek, alles wat ik hierboven beschreven heb, een grote bijdrage te zijn naast de Access Bars classen die ik heb gevolgd. Ik nodig je uit om op ontdekkingstocht te gaan naar wat een glimlach tovert op jouw gezicht, waar jij je goed bij voelt, waar je intens van kan genieten.

Waar het om gaat is dat je je openstelt voor alles wat mogelijk is. Vul het niet met je hoofd in hoe die eruit moet gaan zien. Vertrouw erop dat ook voor jou er iets anders mogelijk is en KIES.

En blijkt dat het voor jou niet, meer, werkt, geef niet op en kies iets anders.  

Ik kan me heel goed voorstellen dat je dit lastig vindt en misschien zelfs denkt dat het onmogelijk is. Geloof mij, het is mogelijk.

Lukt het je niet alleen, vraag hulp. Dit kan hulp zijn van een persoon, een hogere macht, ondersteuning van essentiële olie, het maakt niet uit.

Kies waar jij je beter bij voelt, je verdient het echt. Je mag ook altijd contact met ons opnemen, wij nemen dan contact met je op en we zullen kijken hoe we voor jou een bijdrage kunnen zijn. 

Essentiële olie ervaren?

Als je essentiële olie wilt gaan ontdekken is het belangrijk om te starten met iets wat goed bij jouw situatie past. Je kunt essentiële olie bestellen in onze webshop (je betaalt dan de verkoopprijs). 

Wil je essentiële olie bestellen met minimaal 25% korting, meer informatie of wil je samen kijken wat het beste bij jouw situatie past? Laat het ons dan weten, dan nemen we snel contact met je op.

Tot slot

Ik ben heel benieuwd…

Herken jij die momenten waarop je het niet meer zag zitten?
Wat heb jij toen gedaan om dit te overwinnen?

Laat het ons alsjeblieft weten in het commentaarveld hieronder
En laat je ook inspireren door het lezen van de bijdragen van anderen.

Zorg goed voor jezelf en wees lief voor een ander.
Jacquelien

PS: Deel dit artikel met jouw Facebook vrienden en -fans, LinkedIn contcten, Twitter volgers en Google+ kringen via de Share knoppen hiernaast, zodat ook de mensen uit jouw omgeving profiteren.

Gebruik nooit olie waarvan je de herkomst of het bedrijf niet kent. Er zijn heel veel oliën die vervalst zijn of zodanig verdund dat de kracht niet meer merkbaar is. Wij gebruiken alleen CPTG gecer​tificeerde oliën.

Jacquelien Springer

Wellness Advocate | LifeCoach | AromaTouch practitioner | Acces Bars Facilitator | mede-oprichter en bedenker van meermetolie.nl |

>