Depressie & angst natuurlijk overwinnen

depressie & angst

Wist je dat in Nederland zo’n 800.000 mensen kampen met een depressie & angst?

Herken jij ook wel eens gevoelens van somberheid, eenzaamheid, angst, depressie of ken je iemand in je omgeving die te kampen heeft met deze gevoelens? Er lijkt geen oplossing mogelijk behalve medicatie, therapie en nog steeds zien sommige mensen geen andere uitweg dan het beëindigen van het leven.

In dit blogartikel deel ik hoe depressie & angst natuurlijk overwonnen kan worden. Te mooi om waar te zijn? Toch niet. Ik kan je vertellen uit eigen ervaring, er IS meer mogelijk. Jij bent waardevol en je bent het waard!

Misschien herken je dit…

Toen ik het moeilijk had wilde ik ‘mijn probleem’ zelf oplossen. Ik had geen zin om te praten, geen zin om op te staan, alles koste ontzettend veel moeite, ik had geen uitzicht op hoe het beter kon worden. Tegenover de buitenwereld ging het altijd goed en toverde ik een glimlach op mijn gezicht.

Op een gegeven moment betrapte ik mezelf er op dat ik me afvroeg wat het leven nog voor zin had en ik zag gewoon geen uitweg. De mensen die wisten dat het niet goed ging snapten mij toch niet (dacht ik).

Gesprekken bij de SPV-er (sociaal psychiatrisch verpleegkundige) volgden en ook medicatie kwam ter sprake. 

Wat als het ook anders kan...

Steeds meer mensen zijn op zoek naar alternatieven die minstens net zo goed werken. Ze zijn zich ervan bewust dat een pil niet altijd het probleem kan oplossen. Steeds meer mensen zijn op zoek naar een alternatief dat veilig is voor de gezondheid en geen nare bijverschijnselen kent. Eerlijk is eerlijk, ik dacht toen dat het allemaal onzin was tot ik het zelf ging ervaren.

Gelukkig hebben met mij veel mensen dit mogen ervaren en ik deel heel graag met jou wat voor mij altijd werkt. En als het voor mij werkt, waarom zou het niet voor een ander werken??!!

Depressie & angst, een stille wervelwind

wervelwind

Depressie & angst lijken er steeds meer ‘erbij te horen’. We lijken het 'normaal' te vinden dat we niet blij wakker worden en dat we het leven als zwaar en moeilijk ervaren. 

Je kunt het vergelijken met een wervelwind. Het begint klein en onschuldig maar kan uitmonden in een ramp. 

Bijna 20% van de Nederlandse volwassenen krijgt ooit te maken met een depressie. Ze komen in allerlei lagen van de bevolking voor, zowel bij arme als bij rijke mensen en onder alle leeftijdsgroepen (ook veel jongeren) en zowel bij mannen als bij vrouwen.

Depressie en angst sluipt erin en kan vergaande gevolgen hebben als je er niets aan doet. Symptomen kunnen zijn:

  • Rusteloos
  • Slaapproblemen
  • Vermoeid
  • Lusteloos
  • Algehele malaise
  • Verdrietig / somber
  • Gebrek aan eetlust
  • Stemmingswisselingen
  • Etc etc

Genoeg symptomen die het leven behoorlijk kunnen beïnvloeden.

Het innemen van bepaalde medicatie laat ook steeds meer kanttekeningen zien en alarmbellen rinkelen. Toch worden gevaarlijke medicijnen als Paroxetine (Seroxat) nog altijd voorgeschreven. Dit is wat de Volkskrant publiceerde in 2015 'Producent antidepressivum verzwijgt risico op zelfmoord'. Kun je geloven dat dit middel nog steeds voorgeschreven wordt?

Depressie & angst natuurlijk overwinnen, hoe dan?

Het is geen quick-fix maar het is ook zeker niet moeilijk en ingewikkeld. Zie het als een tool, gereedschap, waarmee je meer gemak kan ervaren in het leven. Het heeft bewezen dat het werkt!

De ‘tools’ die ik met je ga delen zijn essentiële olie en Access Bars. Mocht jij, of iemand die je kent, zich herkennen in gevoelens van angst en/of depressie dan raadt ik je echt aan om verder te lezen.

Essentiële olie

Je vraagt je misschien af hoe essentiële oliën werken want studies hebben bewezen dat essentiële oliën een positieve invloed hebben op het verbeteren van de stemming. Geuren worden rechtstreeks naar de hersenen gedragen, daar dienen ze als emotionele triggers.

Het limbisch systeem evalueert de sensorische stimuli, waarbij genot, pijn, gevaar of veiligheid worden geregistreerd. Dit creëert en leidt uiteindelijk onze emotionele reactie, die gevoelens van angst, woede, depressie en aantrekking kan omvatten.

Onze basisemoties en hormonale balans zijn in reactie op de meest basale geuren. Dit maakt geuren zeer krachtig in ons dagelijks leven omdat ze een directe weg zijn naar herinnering en emotie - en daarom kunnen ze depressies en angsten bestrijden.

Welke essentiële olie je ook kiest, kies altijd voor een veilige olie

Zoals je waarschijnlijk weet zijn er verschillende essentiële oliën verkrijgbaar. Verschillen liggen vaak in kwaliteit en prijs. Wij kiezen altijd voor hoge kwaliteit therapeutische essentiële oliën met CPTG keurmerk. Meer informatie over CPTG? Klik hier

CPTG

Lavendel

Een studie gepubliceerd door de International Journal of Psychiatry in Clinical Practice meldde dat 80 mg capsules met Lavendel essentiële olie angsten en depressies kunnen helpen verlichten. De studie toonde ook aan dat er geen nadelige bijwerkingen waren van het gebruik van Lavendel om angst en depressie te behandelen. Dit is geweldig nieuws, omdat we weten dat synthetische medicijnen vaak veel negatieve bijwerkingen kennen.

Een ander onderzoek toonde aan dat het inhaleren van Lavendel essentiële olie de gemoedstoestand verbetert. Dit onderzoek werd uitgevoerd bij mensen die leden aan een posttraumatische stressstoornis (PTSS), wat kan leiden tot depressie. Lavendel had verbluffende resultaten en vertoonde tekenen van verbeterde stemmingen. De resultaten onthulden dat de lavendelolie, bij dagelijks gebruik, de depressie met 32,7 procent verminderde.

Om stress te verlichten en de slaap te verbeteren, zet een diffuser aan en verstuif de olie, naast het bed terwijl je slaapt of gewoon in de woonkamer. Ook kan plaatselijk een druppel achter de oren gewreven worden om dezelfde voordelen te ontvangen.

Copaïba

Verstuif of inhaleer het aroma direct. De geur van Copaïba helpt om de stemming te verbeteren en depressie te verlichten. Het helpt ook om nerveuze spanningen, stressproblemen en angst te bestrijden.

Copaïba kun je innemen of verstuiven om depressie & angst natuurlijk te overwinnen. Bij inname neem in de ochtend en avond 1 a 2 druppels in een glas water of lege capsule. Bij verstuiven druppel ongeveer 4 druppels in het koude water van de diffuser. Zet de diffuser aan en geniet ongemerkt van de vele voordelen.

Wilde Sinaasappel

Naast Lavendel en Copaïba bestaan er nog de Citrus oliën die een positieve uitwerking hebben op onze gemoedstoestand. Bijvoorbeeld Wilde Sinaasappel. Wat een ‘simpele’ olie als Wilde Sinaasappel kan brengen overtreft nog altijd alles, iedere keer weer.

Het is een frisse, warme, opbeurende geur die uitermate geschikt is voor een handmassage. Maar ook 1 druppel wrijven in de handen en vervolgens een aantal keer diep inhaleren, gegarandeerd dat iemand zich beter voelt.

Access Bars™

Wanneer je gevoelens van angst, depressie ervaart, zoek alsjeblieft hulp. Jouw leven is te kostbaar om je ellendig te voelen. Ik ga nu een stukje van het levensverhaal delen van iemand die het leven niet meer zag zitten en hoe dit is verandert. 

Dr. Dain Heer, mede oprichter van Access Consciousness™, zat 18 jaar geleden op het dieptepunt van zijn leven. Hij had alles wat je maar kon wensen maar was diep van binnen stok ongelukkig. Zelfs zo ongelukkig dat hij uit het leven wilde stappen.

Een Bars sessie veranderde alles en nu is hij, en vele mensen met hem, het levende bewijs dat er meer mogelijk is en dat het niet zwaar en moeilijk hoeft te gaan. Hij schrijft: 

’Weet alsjeblieft dat er hoop is. Er is altijd hoop.
Je bent veel te waardevol voor de wereld.
18 jaar geleden maakte ik een keuze om te blijven en 
het was de beste keuze die ik ooit had kunnen maken.
De tools en de hulp zijn beschikbaar om alles te veranderen.
Je bent niet alleen.”

Ik dacht altijd ook dat alles zwaar en moeilijk moest gaan. Soms denk ik dat nog. Dan weet ik, ik ben weer toe aan een Bars sessie. Na een Bars sessie voel ik me zoveel beter, ‘lichter’, ontspannen, echt iets om te ervaren.

Hoe werkt het?

Je ligt, aangekleed, op een massagetafel of stoel, ik raak je hoofd zacht aan en je hoeft alleen maar bereid te zijn te ontvangen.

Bars is een simpele methode geschikt voor iedereen! Ervaringen beschrijven oa stress vermindering, vermindering van angst en/of depressie, slaap bevordering, effectief bij ADHD en ADD, zelfs bij kinderen en studenten voor examens. Ook mensen met een hersenbloeding, Parkinson en epilepsie kunnen veilig de Bars ervaren.

Sommige mensen merken dat er iets is veranderd en kunnen het benoemen, sommige mensen merken pas een aantal weken later dat ‘iets anders gaat’ en sommige mensen merken niets en zeggen dat het niets heeft gedaan (en vertellen later dat ze een nieuwe baan hebben HOE GAAF!).

Wat je ook ervaart, alles is goed! Alleen al het ontvangen van de diepe ontspanning en even geen gedachten in je hoofd is zo fijn!

Een impressie

Iets voor jou?

Mocht je de Bars willen ervaren dan kun je bij ons terecht voor meer informatie, een sessie boeken of workshop/training volgen. Stuur gerust een mail naar [email protected].

Als je essentiële olie wilt gaan ontdekken is het belangrijk om te starten met iets wat goed bij jouw situatie past. Je kunt essentiële olie bestellen in onze webshop (je betaalt dan de verkoopprijs). 

Wil je essentiële olie bestellen met minimaal 25% korting, meer informatie of wil je samen kijken wat het beste bij jouw situatie past? Laat het ons dan weten, dan nemen we snel contact met je op.

Tot slot

JIJ BENT BIJZONDER
JIJ BENT UNIEK
JIJ BENT EEN GESCHENK VOOR DEZE WERELD
JIJ BENT HET WAARD

Kies ALTIJD wat voor jou werkt op dat moment en durf dit bij te stellen als het niet meer voor je werkt. Oordeel niet in ‘goed’ of ‘fout’ en probeer geen conclusies te trekken. Het zal je ruimte geven voor mogelijkheden.

Wauww, wat zal er gebeuren als we bewust kiezen voor onszelf en ons lichaam?  

Zoek je meer informatie over essentiële olie, het bestellen van essentiële olie of over Access Bars. Wij staan klaar om al jouw vragen te beantwoorden.

Zorg goed voor jezelf en wees lief voor een ander.
Jacquelien

PS: Deel dit artikel met jouw Facebook vrienden en -fans, LinkedIn contcten, Twitter volgers en Google+ kringen via de Share knoppen hiernaast, zodat ook de mensen uit jouw omgeving profiteren.

Gebruik nooit olie waarvan je de herkomst of het bedrijf niet kent. Er zijn heel veel oliën die vervalst zijn of zodanig verdund dat de kracht niet meer merkbaar is. Wij gebruiken alleen CPTG gecer​tificeerde oliën.

Jacquelien Springer

Wellness Advocate | LifeCoach | AromaTouch practitioner | Acces Bars Facilitator | mede-oprichter en bedenker van meermetolie.nl |

>