Dit brengt mij rust en kalmte in tijden van hectiek

Rust en kalmte

Rust en kalmte is volgens mij iets waar we allemaal van tijd tot tijd naar verlangen. De drukte van het leven, werk, sociaal leven, gezin, sport etc is vaak uit balans.

Normaal gesproken ben ik in mijn functioneren een vrij ontspannen persoon maar ik heb zo mijn periodes waar dit totaal het tegenovergestelde is. Ik kan maar de rust en kalmte niet vinden. In mijn zoektocht naar welke essentiële olie mij hierbij zou kunnen ondersteunen passeerden veel essentiële oliën.

Nu weet ik dat alle essentiële oliën die werden geadviseerd ook allemaal kloppen alleen kun je niet met alles tegelijk beginnen. Bovendien is dit naar mijns inziens ook niet wenselijk want wat werkt nu??

Als je een essentiële olie nog niet kent dan vind ik het fijn om er eerst iets over te lezen. Mijn nieuwsgierigheid werd gewekt naar Vetiver essentiële olie door een ervaring te lezen van iemand anders en daarna ben ik het zelf gaan ervaren. Graag vertel ik je erover. Na het lezen begrijp je waarom ik blij ben met Vetiver 😉

Wat is eigenlijk Vetiver?

Vetiver is een grassoort afkomstig uit India. De essentiële olie wordt door middel van stoomdestillatie gewonnen uit de wortels van deze plant. Het heeft een kenmerkende geur. In de boeken wordt het omschreven als een rokerige, zware, aardachtige geur. Persoonlijk vind ik de geur niet zwaar. Ik vind het heerlijk 😉

De voordelen van Vetiver

Vetiver essentiële olie kent veel eigenschappen en voordelen. In dit artikel deel ik specifiek wat mijn ervaring is met deze bijzondere olie. 

Mijn eerste ervaring...

... met Vetiver essentiële olie was toen ik het dopje van het flesje open draaide en de geur inhaleerde. Het zet mij direct met beide benen op de grond, meer en meer in mijn Kracht.

Slaap

Ohhh wat kan ik heerlijk en diep slapen met een druppeltje Vetiver onder mijn voeten. Vooral in tijden waar ik de rust en kalmte om rustig in slaap te komen maar niet kan vinden.

2-4 Druppeltjes in mijn favoriete diffuser kunnen ook wonderen doen als ik deze een half uurtje voor het slapen gaan aanzet en ook even aan laat staan wanneer ik in bed stap. Gelukkig kun je de gewenste tijd hierop instellen zodat het daarna uit gaat. 

Concentratie

Soms heb ik van die momenten dat ik rondloop als een stresskip. Ik kan me niet focussen en als ik me focus dat is het op juist op de dingen niet belangrijk zijn.

Ik heb gemerkt een beetje Vetiver smeren achter mijn oorlelletjes en op de pols voor mij de scherpe kantjes eraf haalt. Wanneer het niet voldoende is herhaal ik het gewoon weer. Ik ervaar rust en kalmte in mijn lichaam en ook in mijn koppie komt alles tot rust. Heerlijk!

Even een zijstapje, Vetiver wordt ook ingezet bij kinderen en volwassenen met concentratie uitdagingen als ADD, ADHD, autisme. Ik heb er heel veel mooie ervaringen over mogen lezen en horen. Bijkomend voordeel is het is geheel veilig en zonder bijwerkingen. 

Kalmeren van het zenuwstelsel

Wanneer je geen rust en kalmte ervaart staat het zenuwstelsel onder druk. Natuurlijk kan dit ook talloze andere oorzaken hebben en wat we willen is het zenuwstelsel kalmeren. Vetiver kan het zenuwstelsel kalmeren.

Zelf gebruik ik het wanneer ik ‘s nachts veel onrust ervaar in mijn benen. Wat ik dan doe is ik neem een beetje draagolie en 1 a 2 druppeltjes Vetiver essentiële olie. Hiermee masseer ik ‘s avonds voor het slapen gaan mijn benen in. Het aantal druppeltjes essentiële olie kun je aanpassen naar eigen behoefte maar onthoud dat bij essentiële olie de regel geldt: Less is more. 

Conclusie

Vetiver kalmeert het hele lichaam, het is een natuurlijk en rustgever. Erg fijn én veilig. Voor mij is het de Go To olie in tijden waar rust en kalmte van harte welkom zijn.

Als je essentiële olie wilt gaan ontdekken is het belangrijk om te starten met iets wat goed bij jouw situatie past. Je kunt essentiële olie bestellen in onze webshop (je betaalt dan de verkoopprijs). 

Wil je essentiële olie bestellen met minimaal 25% korting, meer informatie of wil je samen kijken wat het beste bij jouw situatie past? Laat het ons dan weten, dan nemen we snel contact met je op.

Tot slot

Ik ben heel benieuwd…

Wat doe, of gebruik, jij nu om rust en kalmte te creëren in tijden van hectiek en onbalans?

Laat het ons alsjeblieft weten in het commentaarveld hieronder
En laat je ook inspireren door het lezen van de bijdragen van anderen.

Zorg goed voor jezelf en wees lief voor een ander.
Jacquelien

PS: Deel dit artikel met jouw Facebook vrienden en -fans, LinkedIn contcten, Twitter volgers en Google+ kringen via de Share knoppen hiernaast, zodat ook de mensen uit jouw omgeving profiteren.

Gebruik nooit olie waarvan je de herkomst of het bedrijf niet kent. Er zijn heel veel oliën die vervalst zijn of zodanig verdund dat de kracht niet meer merkbaar is. Wij gebruiken alleen CPTG gecer​tificeerde oliën.

Jacquelien Springer

Wellness Advocate | LifeCoach | AromaTouch practitioner | Acces Bars Facilitator | mede-oprichter en bedenker van meermetolie.nl |

>