Essentiële olie gebruik bij keelpijn

Essentiële olie gebruik bij keelpijn

Opeens duikt het op, een pijnlijk, schrapend gevoel in de keel. Je drinkt water, het zakt iets af misschien maar het blijft aanwezig. Keelpijn! 

Het komt altijd op een moment dat je het niet kunt gebruiken en juist dán heb je niet iets bij de hand om te gebruiken. Behalve als je essentiële olie in huis hebt! En in dit artikel leg ik alles uit over essentiële olie gebruik bij keelpijn.

Wist jij dat essentiële olie gebruik bij keelpijn eenvoudig, veilig en effectief kan zijn? Lees dan dit artikel. En heb je daarna nog vragen? Laat het weten in een reactie, ik beantwoord vragen altijd persoonlijk.

Waarom essentiële olie gebruik bij keelpijn?

Gecertificeerde, pure, therapeutische graad essentiële oliën werken onder andere antibacterieel en antiviraal. Ideaal dus bij keelpijn. 

Vragen die je wellicht hebt:

Zijn alle essentiële oliën gecertificeerd, puur en hebben ze een therapeutische graad? 

Helaas is het nog niet zo dat alle essentiële oliën hierover beschikken. 

Hoe weet ik dat een olie gecertificeerd, puur en over een therapeutische graad beschikt?

Dit kun je zien aan het CPTG keurmerk dat op ieder flesje vermeld staat. Wij gebruiken zelf, en adviseren, doTERRA CPTG essentiële oliën. Oliën met CPTG keurmerk komen rechtstreeks van de bron, zijn niet bewerkt én zijn zorgvuldig en grondig getest.

Ik realiseer me goed dat veel mensen zich niet bewust zijn van de verschillen. Het is echt raadzaam om geen olie in te nemen die niet aan die norm voldoet. De oliën die ik hier omschrijf en aanbeveel, hebben niet  alleen dit keurmerk, maar doen ook tests door derden om de kwaliteit te waarborgen. Wij nodigen mensen altijd uit om ook eigen onderzoek te doen en niets voor waar automatisch aan te nemen.

Omdat wij essentiële olie gebruiken om de gezondheid te ondersteunen is het voor ons van groot belang dat we een goed, eerlijk en zuiver product gebruiken. Is dit voor jou ook belangrijk? Dan zullen de doTERRA oliën een aanwinst voor jou zijn.

Wil je meer lezen over CPTG? Lees dan Wat betekent CPTG essentiële olie?
Wil je meer lezen over waarom wij hebben gekozen voor doTERRA? Lees dan Waarom doTERRA?

Hoe gebruik ik essentiële olie bij keelpijn?

Iedere essentiële olie is uniek, zo ook qua gebruik. Verdiep je voor gebruik altijd hierin. Om het jou makkelijk te maken geef ik je een aantal voorbeelden welke essentiële oliën bij mij goed, en snel, werken bij keelpijn en ik vertel je ook hoe je het het beste kunt gebruiken.

On Guard® essentiële olie

Mijn Go-to olie bij keelpijn is On Guard. On Guard is een samengestelde essentiële olie. Voorbeelden van oliën in On Guard zijn Kruidnagel, Kaneel, Wild Orange, Eucalyptus en Rozemarijn.

Deze beschermende essentiële olie heeft een super krachtige antibacteriële en antivirale werking. Dit is ook de reden waarom naast essentiële olie ook andere On Guard producten bestaan zoals keelsnoepjes, allesreiniger, handzeep, wasmiddel, tandpasta etc. Bescherm jezelf én anderen. 

Door de werking van onder andere Kruidnagel geeft het ook een licht verdovende werking in de keel.

Gebruik On Guard bij keelpijn

  • Neem één druppel in met een lepeltje honing of lege capsule. Zelf vind ik honing prettig omdat het de keel ook verzacht. Dit kun je meerdere keren per dag herhalen.
  • Is honing niet zo jouw ding? Geen probleem. Neem dan een druppel in een glas thee (thee water eerst een beetje laten afkoelen omdat het ander de therapeutische waarde van de olie verbrandt)
  • Verstuif 2-4 druppels On Guard in de lucht om rondzwevende bacteriën te doden. Verstuiven kan heel eenvoudig dmv een diffuser. Heb je geen diffuser? Dan hebben we ook een aantal tips voor je die je kunt lezen in 10 Geweldige manieren om essentiële olie te verstuiven
  • Neem een lekkere On Guard keelpastille

Citroen essentiële olie

Sinds maandag heb ik een zeurende pijnlijke keel en op dat moment had ik alleen Citroen essentiële olie bij de hand. Vanwege de reinigende en desinfecterende werking van Citroen is het raadzaam om dagelijks water te drinken met een druppel Citroen essentiële olie

Gebruik Citroen essentiële olie bij keelpijn

  • Drink dagelijks 1 liter water met 1 a 2 druppeltjes Citroen essentiële olie. Gebruik altijd een glazen kan en een glas omdat Citroen essentiële olie plastic kan oplossen 
  • Neem 1 druppel Citroen in een lepeltje honing

Maak snel en simpel je eigen hoestsiroop

Recept handgemaakte hoestsiroop

Ingrediënten

1 druppel Citroen essentiële olie
1 druppel Pepermunt essentiële olie
2 druppels Frankincense essentiële olie
1 druppel Pepermunt essentiële olie
1 eetlepel rauwe honing

En een glazen schoon potje om de siroop te bewaren

Bereiding

Meng alle ingrediënten goed in het potje en neem een theelepeltje siroop bij keelpijn. Dit kun je regelmatig herhalen (om het uur)

Nog meer mogelijkheden

Met de voorbeelden die ik heb gegeven in dit artikel heb ik persoonlijk erg goede ervaringen, en niet alleen bij keelpijn. Deze essentiële oliën zijn onder andere verkrijgbaar in een starterskit. Mocht je geïnteresseerd zijn om essentiële olie te gaan ontdekken of meer informatie willen hebben laat het mij gerust weten. Ik neem dan vrijblijvend contact met je op en samen kijken we wat het beste past bij jouw situatie. Je kunt contact met mij opnemen via het contactformulier.

Essentiële olie bestellen met korting, klik hier

Essentiële korting bestellen zonder korting, klik hier

Tot slot

Dit zijn in een notendop eenvoudige en  toepasbare tips voor essentiële olie gebruik bij keelpijn.

Ik ben heel benieuwd…

Had jij gedacht dat essentiële olie gebruik bij keelpijn zo eenvoudig, veilig en effectief kon zijn?
Heb jij al een succesvolle ervaring met het gebruik van essentiële olie bij keelpijn die je met ons wilt delen?

Wij lezen het graag in het commentaarveld hieronder!
En laat je ook inspireren door het lezen van de bijdragen van anderen.

Zorg goed voor jezelf en wees lief voor een ander.
Jacquelien

PS: Deel dit artikel met jouw Facebook vrienden en -fans, LinkedIn contcten, Twitter volgers en Google+ kringen via de Share knoppen hiernaast, zodat ook de mensen uit jouw omgeving profiteren.

Gebruik nooit olie waarvan je de herkomst of het bedrijf niet kent. Er zijn heel veel oliën die vervalst zijn of zodanig verdund dat de kracht niet meer merkbaar is. Wij gebruiken alleen CPTG gecer​tificeerde oliën.

Jacquelien Springer

Wellness Advocate | LifeCoach | AromaTouch practitioner | Acces Bars Facilitator | mede-oprichter en bedenker van meermetolie.nl |

>