9 Redenen waarom je essentiële olie zou willen gebruiken

vRedenen waarom je essentiële olie zou willen gebruiken

Tja, waarom zou je essentiële olie willen gebruiken?? Als essentiële olie nieuw voor je is is dit is een vraag die je jezelf zou kunnen afvragen. Ik ga je in dit artikel uitgebreid uitleggen waarom je essentiële olie zou willen gebruiken.

Het begint allemaal met één druppeltje essentiële olie. Had je dat gedacht?? Nou ik niet toen ik net startte met essentiële oliën. Is dat niet geweldig?! Dit artikel gaat zeer zeker een bijdrage voor je zijn. Ook hoop ik oprecht dat dit artikel eventuele twijfels wegneemt. En mocht je aan het einde toch nog vragen of twijfels hebben, laat het ons dan weten!

Wat zijn essentiële oliën?

Essentiële oliën zijn vluchtige aromatische deeltjes van een plant. Ze worden gewonnen uit onder andere de stengel, het blad, de bloem, de zaden van een plant. Ze fungeren als de natuurlijke bescherming van een plant tegen bacteriën en virussen.

Wist je dat je essentiële olie voor ontzettend veel doeleinden kunt inzetten? Denk aan:

  • het huishouden
  • huidverzorging
  • lichaam- en gezichtsverzorging
  • voor- tijdens en na het sporten
  • om te desinfecteren
  • om te desinfecteren
  • het ondersteunen van lichamelijke en geestelijke gezondheid

Ze hebben zoveel meer te bieden dan alleen alleen een lekkere geur. Om een idee te geven zijn ze door de eeuwen heen gebruikt om virussen, schimmels en bacteriën te doden. Zelfs Cleopatra gebruikte essentiële oliën om haar uiterlijk te verzorgen en vanwege de helende eigenschappen.

Wil je een keer een workshop bijwonen waarin we meer vertellen over de prachtige en krachtige oliën klik dan hier, je bent van harte welkom!

Dit wil je weten

Essentiële oliën zijn krachtig

Ze zijn zelfs 50 tot 70 keer krachtiger dan kruiden.

Essentiële oliën werken antiviraal, antibacterieel, schimmelwerend, schimmeldodend, ontstekingsremmend en antiseptisch

Ze ondersteunen de gezondheid door de vele krachtige eigenschappen. Het probleem wordt niet alleen aan de oppervlakte aangepakt maar ook bij de kern. Sommige oliën hebben zelfs bewezen dat ze virussen, waar nog geen medicatie voor op de markt is, kunnen vernietigen.

Essentiële oliën zijn multi-inzetbaar & voordelig

Iedere essentiële olie heeft zijn eigen werking. Er is niet één essentiële olie die maar voor één doel alleen ingezet kan worden. Bijvoorbeeld Melaleuca (Tea Tree) wordt ingezet bij de behandeling van schimmelnagels en een koortslip. Daarnaast is het ook uitermate geschikt om mee schoon te maken. Én je hebt er maar heel weinig van nodig, vaak is één druppeltje al voldoende. In het geval van essentiële olie is het gezegde ‘Less is more’ (minder is meer) zeker waar.

Essentiële oliën zijn één van de meest krachtige antioxidanten

Een methode om de antioxidant waarde van voeding uit te drukken is de ORAC-waarde. ORAC staat voor Oxygen Radical Absorbance Capaciteit (zuurstof radicale absorptie capaciteit). Dit is de potentiële kracht en mogelijkheid om vrije radicalen activiteit en schade te neutraliseren. Antioxidanten helpen het lichaam om vrije radicalen aan te pakken voordat ze schade kunnen aanrichten aan de organen.

Het is dus belangrijk om voor een dagelijkse aanvoer anti- oxidanten in uw voeding te zorgen. Essentiële oliën bevatten, net als voeding, antioxidanten.

ORAC scale

Essentiële oliën kunnen de celmembranen binnendringen

Dit is mogelijk omdat ze lipide-oplosbaar zijn. Volgens Jean Valnet MD kunnen essentiële oliën elke cel van het lichaam binnen 20 minuten beïnvloeden. Ze worden dan gemetaboliseerd zoals andere voedingsstoffen. Een antibiotica kan de wand van de cel niet binnendringen.

Essentiële oliën kunnen invloed hebben op lichaam en geest

De aroma's van essentiële oliën kunnen zowel mentaal als lichamelijk stimuleren. Ook kunnen ze kalmeren en verdoven. Het inhaleren van de essentiële oliën is extreem krachtig. Wanneer het limbisch systeem gestimuleerd wordt veroorzaakt dit de vrijlating van neurotransmitters, waaronder pijnstillende encefaline, plezier producerende endorfine, ontspannende serotonine en stimulerende noradrenaline.

Essentiële oliën helpen te ontgiften

Ons lichaam wordt (bewust en onbewust) aan veel toxische stoffen blootgesteld, denk aan uitlaatgassen, voeding, medicatie etc. Het lichaam kan tot bepaalde hoogte hiermee om gaan. Dagelijks, bijvoorbeeld, Citroen essentiële olie toevoegen aan water en dit opdrinken helpt het lichaam de toxische lading af te voeren. Het zorgt ervoor dat de cellen en het bloed opschonen.

Essentiële oliën zuiveren de lucht

Denk hierbij aan vervelende luchtjes na het koken, van huisdieren, schimmels maar denk ook aan het elimineren van ziekmakende bacteriën als er bijvoorbeeld griep in het gezin of op het werk heerst.

Optimaal profijt

Wanneer je gecertificeerde, pure essentiële oliën in huis hebt zijn er doorgaans 3 manierenwaarop je ze kunt toepassen om het maximale uit essentiële olie te halen. Deze 3 manieren zijn aromatisch (vernevelen), topisch (op de huid) en intern (innemen). Let wel: niet alle essentiële oliën kun je innemen en niet alle essentiële oliën kun je (onverdund) op de huid smeren. Op het flesje staat altijd duidelijk vermeld hoe je het kunt toepassen, verdiep je hier vóór toepassing goed in en vraag bij twijfel altijd advies aan een deskundige. Wij zijn enorm fan van de oliën van doTERRA, ze hebben een CPTG keurmerk, zijn erg fijne oliën in gebruik en zijn op een prachtige manier tot stand gekomen door middel van Co- Impact Sourcing.

Nog even een serieuze noot

Om eerlijk te zijn, nu ik weet dat essentiële olie zoveel goed kan doen gun ik iedereen de waardevolle bijdrage van essentiële olie in huis. En het maakt niet uit of je nu start met 1 essentiële olie of een set, het gaat erom dat je start met het ontdekken van de mogelijkheden van essentiële oliën. Het zal je verbazen waar je essentiële allemaal voor gaat gebruiken.

Dit wil je echt weten over essentiële olie

9 Redenen waarom je essentiële olie zou willen gebruiken

>