Hoe maak je een diffuser schoon?

Regelmatig krijgen we de vraag: 'Hoe maak je een diffuser schoon?'. Dit is ook een vrij logische vraag want als je een diffuser hebt, ook wel aroma verstuiver genoemd, gebruik je het vaak meteen paar druppels van één of verschillende essentiële oliën. Het is zeer raadzaam om dit regelmatig schoon te maken.

Een diffuser heeft vaak een stijlvol design, kan vaak van kleur veranderen en is handmatig in te stellen.

Met het regelmatig schoonmaken van de diffuser behoudt je de kwaliteit van de geur en geeft jou langer plezier van jouw product. Op gegeven moment kan er een soort van 'olie aanslag' komen aan de rand van het apparaat. Afhankelijk van het soort apparaat kan het trilgedeelte ook verstopt raken.

Wat ook kan gebeuren is dat je zoveel soorten olie door elkaar hebt gebruik dat de pure geur niet meer puur ruikt. Patchoeli heeft bijvoorbeeld een sterkere geur dan Citroen.

Ik zou geen zeep of chemisch product gebruiken

Wij reinigen nooit onze aroma verstuiver met chemische schoonmaakmiddelen. Raadzaam is om milde en natuurlijke middelen te gebruiken zoals azijn, citroenzuur, citroensap en baking soda. Als je last hebt van aanslag dan is baking soda een goed alternatief. Wat men ook vaak gebruikt is ontsmettingsalcohol maar omdat dit irritatie kan geven aan de huid en luchtwegen gebruiken we dit liever niet.

Stappen om je diffuser schoon te maken

  1. Haal de stekker van uit het stopcontact
  2. Vewijder het deksel van de diffuser en gooi het water weg
  3. Met een vel keukenpapier haal het overtollige smeer van de rand
  4. Maak het daarna schoon met, of een combinatie van, natuurlijk schoonmaakmiddel
  5. Maak met een wattenstaafje of een borsteltje het metalen gedeelte van het trilplaatje grondig schoon.
  6. Zet de aroma verstuiver aan met schoon water en een eetlepel azijn

Tips

  1. Bij intensief gebruik laat de diffuser elke week 5 min schoon draaien met water en azijn.
  2. Maak het één keer in de maand grondig schoon
  3. Vermijdt agressieve schoonmaakmiddelen, het kan schade toebrengen aan het apparaat en je wilt geen chemische restanten in je huis verstuiven.
>