Wat is een diffuser of aromaverstuiver?

Het apparaat

Een diffuser of aromaverstuiver is een apparaat dat essentiële olie in de lucht verstuift door ultrasonische trillingen.

Omdat de bodem van een diffuser heel hard gaat trillen ontstaat koude rook. Wanneer je dan een aantal druppels essentiële olie aan het water toevoegt worden de minuscule aromatische deeltjes uit de essentiële olie verspreidt.

In tegenstelling tot het verbranden van olie blijft de therapeutische kracht essentiële olie intact. De olie wordt dan in zijn meest pure vorm verspreidt. Bij het inademen van de essentiële olie deeltjes genieten we via het reuksysteem van de kracht die essentiële olie kan bieden.

Essentiële olie verbrandt als de temperatuur boven de 40 graden Celsius komt. Bij deze temperatuur verliest de essentiële olie al zijn kracht.

Gebruik

De diffuser is handig in de slaapkamer, woonkamer en werkruimtes. Gebruik de diffuser nooit langer dan 4 uur achter elkaar in kleine ruimtes. Als de geur te heftig wordt in de ruimte, stel even een pauze in.

De binnenkant van de diffuser kan vies worden. Maak de diffuser regelmatig schoon met appelazijn, citroensap of alcohol. Lees ook dit uitgebreide artikel hoe je een diffuser moet schoonmaken.

>