Griepepidemie: 10 Tips om jezelf én anderen te beschermen

Het is weer officieel: de griepepidemie. Sinds half december al is er weer sprake van een griepepidemie in Nederland. Naar verwachting is de griepgolf voorlopig nog niet voorbij. Huisartsen zien vooral veel kleine kinderen en ouderen met griepachtige verschijnselen.

In dit artikel delen we, naast de bestaande tips, 10 effectieve tips om jezelf én anderen te beschermen.

Volgens het instituut gingen 62 op de 100.000 mensen afgelopen week naar de huisarts met griepklachten. De week daarvoor waren het er 70. Als twee weken achter elkaar meer dan 51 op de 100.000 mensen griep hebben, is er officieel sprake van een epidemie.

Naar verwachting is die voorlopig niet voorbij. Gemiddeld duurt zo’n epidemie in Nederland ongeveer negen weken. Vorig jaar hield de griepepidemie twee keer zolang aan. Ook waren er toen opvallend veel ouderen met longontsteking. Veel ziekenhuizen lagen overvol met grieppatiënten. De langste griepepidemie die in de boeken staat was in 2014/2015 en duurde liefst 21 weken.

Bestaande tips

Gelukkig is de tijd voorbij dat we wanhopig moeten afwachten en uitzieken want er is wel degelijk iets wat je kunt doen naast alle bestaande tips. De bestaande tips zijn:

  • Was én droog je handen goed
  • Ventileer goed
  • Extra aandacht voor het schoonmaken van contact oppervlakken

Er is nog meer wat je kan doen en het is nog gezond ook, namelijk het gebruik van essentiële olie!

Waarom werkt juist essentiële olie bij griep?

De reden waarom essentiële oliën zo geschikt zijn is omdat ze ontstekingsremmend en antibacterieel werken. Ook werken ze antiviraal doordat essentiële olie in staat is het virus binnen te dringen en het virus te doden.

Griep is een virus en op dit moment is essentiële olie het enige middel dat een virus ook daadwerkelijk kan bestrijden. Het pakt ziekmakers aan en laat alle gezonde cellen en gezonde bacteriën intact.

Essentiële olie werkt op celniveau, daar waar sprake is van een virus kan essentiële olie dus wel degelijk iets voor onze gezondheid betekenen.

Kies een goede kwaliteit essentiële olie

Als je essentiële olie gebruikt om je gezondheid te ondersteunen is kwaliteit erg belangrijk. Het moet minstens een olie zijn met therapeutische graad. Gebruik je een essentiële olie met een slechte kwaliteit zal jou niet helpen, sterker nog, het kan jou zelfs schade toebrengen. 

Je kunt je voorstellen dat een goedkope olie geen pure en zuivere essentiële olie is. Dit zouden wij nooit op onze huid gebruiken of innemen.

Wanneer praten we over een goede kwaliteit essentiële olie? Een goede kwaliteit essentiële olie wordt van het zaadje tot aan het eindproduct met de grootste zorg getest, verbouwd en geoogst. Er worden onder andere geen chemische en synthetische stoffen gebruikt, het is vrij van pesticide, de grond is rijk aan de juiste voedingsstoffen en het wordt verbouwd in een ideaal klimaat. 

Niet geheel onbelangrijk is dat we hebben gezien dat wanneer er goed voor de boeren gezorgd wordt je dit terugziet in de kwaliteit van de olie. De boeren worden het gehele jaar uitbetaald en niet alleen op de momenten dat er een oogst is. Ook wordt ervoor gezorgd dat er scholen gebouwd worden. Van alle kanten wordt er gewerkt om een goede kwaliteit waarborgen, voor zowel de olie, de boeren, hun gezinnen en de mensen die de essentiële olie gebruiken. 
Dit zijn ook de factoren die een rol spelen bij het produceren van een krachtige essentiële olie. 

Wij gebruiken de essentiële oliën van het merk doTERRA. Het bedrijf heeft een keurmerk ontwikkeld, genaamd CPTG. Een olie met dit kenmerk voldoet aan strenge eisen die gesteld zijn en hiervan kun je zeker zijn dat het over een hoge kwaliteit beschikt.

Tips om jezelf én anderen te beschermen

Tip 1

Als het gaat om het doden van virussen en rondzwervende schadelijke bacteriën is mijn eerste tip een diffuser. Goedkopere en veilige bescherming vind je niet! 

Druppel 1-4 druppels essentiële olie (gemiddeld €0,20 per druppel) in het koude water, zet de diffuser aan en het doet vanzelf, en ongemerkt zijn werk. Afhankelijk van de diffuser kun je een tijd instellen. 

Tip 2 

on guard

Een olie die speciaal is samengesteld voor het bestrijden van virussen en bacteriën is On Guard. Het doodt de bacteriën in de lucht en zuivert de lucht. On Guard wordt ook wel de Beschermende samenstelling genoemd.

Deze unieke meest veelzijdige samengestelde olie ondersteuning van een gezond immuunsysteem en bovenal is het ook nog veilig te gebruiken op aanrechtbladen.

Een unieke samenstelling ter ondersteunt een gezond immuunsysteem. Een combinatie van Kruidnagel, Kaneel, Wilde Sinaasappel, Eucalyptus en Rozemarijn essentiële oliën bieden een natuurlijk en effectief alternatief voor synthetische middelen.

Bij griep, koorts, een opkomende verkoudheid of keelpijn kun je de Beschermende Samenstelling op verschillende manieren inzetten. Bijvoorbeeld door 1 druppel onder iedere voet aan te brengen, te verstuiven in de lucht met een diffuser of 1 druppel op een eetlepel honing innemen. Een druppel in een kopje thee of op een lepeltje honing doet ook wonderen. Regelmatig herhalen werkt effectief en is vele malen efficiënter dan 1x veel druppels.

On Guard is er niet alleen in essentiële olie. Er zijn diverse producten die een gezond immuunsysteem ondersteunen. Denk aan een allesreiniger, tandpasta, On Guard capsules, schuimende handzeep (ook leuk voor kids).

Tip 3

Citroen

Drink regelmatig een glas met Citroen essentiële olie. Citroen reinigt het lichaam om milde wijze. Een extra tip is in de ochtend een glazen kan (+- 1 liter) water klaar te zetten en daaraan 1-2 druppeltjes Citroen essentiële olie toe te voegen.

Tip 4 

Griep gaat ook vaak gepaard met ademhalings uitdagingen. Hoesten, vastzittend of kriebel, de samengestelde olie Air (voorheen Breathe) is dan onmisbaar vanwege de slijmoplossende voordelen. 

Oliën in Air zijn onder andere Melaleuca, Pepermunt, Eucalyptus, Citroen en Kardamom. Het heeft een verfrissende zachte geur.

Je kunt Air meerdere malen per dag op de borst, schouders, onder de voeten aanbrengen. Test altijd eerst even op een klein stukje huid of verdunning met een draagolie gewenst is. Natuurlijk kun je Air ook verstuiven in de diffuser.

Tip 5

Last but not least deel ik het Griep-Bom-recept. Super effectief! 

  • 2 druppels Frankincense
  • 3 druppels Melaleuca
  • 3 druppels Citroen
  • 2 druppels Oregano
  • 2 druppels On Guard
Griep Bom

Voor kinderen

Meng de essentiële oliën met draagolie in een rollerflesje en breng zonodig 3 keer per dag aan onder de voetjes. 

Voor volwassenen

Meng het Griep Bom Recept in een lege capsule, neem deze in en bovenal herhaal dit iedere 4- 6 uur tot de klachten over zijn.

BONUS

immuunsysteem boost
boost het immuunsysteem 3

Essentiële olie ontdekken?

Als je essentiële olie wilt gaan ontdekken is het belangrijk om te starten met iets wat goed bij jouw situatie past. Je kunt essentiële olie bestellen in onze webshop (je betaalt dan de verkoopprijs). 

Wil je essentiële olie bestellen met minimaal 25% korting, meer informatie of wil je samen kijken wat het beste bij jouw situatie past? Laat het ons dan weten, dan nemen we snel contact met je op.

Tot slot

Ik ben heel benieuwd…

Hoe zou jij het vinden om jouw gezondheid te ondersteunen met een veilig en multifunctioneel middel?
En had je gedacht dat dit mogelijk was met essentiële olie?

Laat het ons alsjeblieft weten in het commentaarveld hieronder
En laat je ook inspireren door het lezen van de bijdragen van anderen.

Zorg goed voor jezelf en wees lief voor een ander.
Jacquelien

PS: Deel dit artikel met jouw Facebook vrienden en -fans, LinkedIn contcten, Twitter volgers en Google+ kringen via de Share knoppen hiernaast, zodat ook de mensen uit jouw omgeving profiteren.

Gebruik nooit olie waarvan je de herkomst of het bedrijf niet kent. Er zijn heel veel oliën die vervalst zijn of zodanig verdund dat de kracht niet meer merkbaar is. Wij gebruiken alleen CPTG gecer​tificeerde oliën.

Jacquelien Springer

Wellness Advocate | LifeCoach | AromaTouch practitioner | Acces Bars Facilitator | mede-oprichter en bedenker van meermetolie.nl |

>