Het is tijd voor verandering, genoeg is genoeg

het is tijd voor verandering

Yeahh 2018!! Wij wensen jou in ieder geval voor het komende jaar veel (zelf) liefde, compassie en gezondheid toe. Dat gestelde doelen mogen uitkomen en je je door niets of niemand laat stoppen om dit te bereiken <3 

Voor mij is het tijd voor serieuze verandering in mijn leven. In dit artikel deel ik mijn uitdagingen, de besluiten die ik genomen heb, over mijn plan van aanpak en hoe essentiële olie mij hierbij ondersteunt.

Een persoonlijk blogartikel waar ik totaal uit mijn comfortzone stap. En om eerlijk te zijn durf ik er bijna zeker van te zijn dat iedereen er wel aspecten (op de één of andere manier) uit zult herkennen. 

Het artikel staat van het begin tot het einde gevuld met allerlei tips en ervaringen. Laten ze een bijdrage voor je zijn. En mocht je willen reageren, voel je vooral vrij om dit te doen. Onderaan dit artikel kun je reageren.

Goede voornemens?

Om eerlijk te zijn ben ik niet van de ‘goede voornemens’ rond de jaarwisseling. Simpel omdat het vaak nooit doordacht is en het een soort van ‘moet’ omdat het nieuwe jaar er aan komt.

Om daadwerkelijke verandering te realiseren is de urgentie is niet hoog genoeg of je 'waarom' je iets wilt veranderen is niet duidelijk. Resultaat is dat je je nieuwe voornemen maar even volhoudt.

Mijn goede voornemens die de revue gepasseerd hebben zijn oa: afvallen, meer bewegen, werken aan gezondheid, minder geld uitgeven aan zinloze dingen etc. 

het is tijd voor verandering, sportschool

Het waren allemaal dingen die voor mij op dat moment wel een beetje belangrijk waren maar er was geen noodzaak. En inderdaad:

  • ik ging even naar de sportschool, wat niet mijn ding is waardoor ik snel stopte
  • ik ging op dieet maar ik kon nog leuke kleding kopen en ik vond mezelf niet echt ‘te zwaar’
  • even letten op mijn uitgaven maar ach dit is zo leuk, en voor ik het wist had ik het gekocht
  • en zo kan ik nog wel even door gaan….

Wake up call?? Of toch niet..

Als jouw lichaam jou tekenen geeft die je serieus zou moeten nemen en je doet het niet zoekt het manieren om jou te laten luisteren.

En zelfs als je weet dat er iets moet veranderen houden oude overtuigingen, onzekerheid en angst voor verandering ons vaak op de plek waar we staan. Hierover kan ik uit eigen ervaring meepraten.

Je verandert pas als het pijn genoeg doet

De laatste tijd geeft mijn lichaam aan dat het iets nodig is wat ik haar niet geef. Je vraagt je je misschien af: ‘Hoe weet je dat?’.

Misschien herken jij ook wel dat je merkt dat je je niet zo happy voelt, dat dingen veel moeite kosten, je zelfs misschien last hebt van kwaaltjes en dergelijke? Voor mij zijn dit voorbeelden van tekenen dat ik niet goed naar mijn lichaam luister. 

Het was een opeenstapeling van dingen die bij mij de alarmbellen hebben laten rinkelen.

Als ik daadwerkelijk de dingen wil blijven doen die mij blij maken en met de mensen waar ik van houdt dan moeten er dingen veranderen.

En in mijn achterhoofd klonk tegelijkertijd een stemmetje: “Dat heb je al veel vaker gezegd”, “Het lukt je toch niet”, je herkent die stemmetjes misschien wel.

Toch luister ik naar de alarmbellen en de stemmetjes, het is nu tijd voor verandering. En ik kan het me niet veroorloven om het maar voor lief te nemen want de gevolgen zijn dan groot en vooral niet wat ik voor ogen heb.

Ik ben mezelf vragen gaan stellen ("Een vraag bekrachtigt. Het doel van het stellen van een vraag is niet om een antwoord te krijgen, maar om je meer gewaarzijn te zijn. - ~Gary Douglas”).

Om een lang verhaal kort te maken, ik werd me gewaar van het feit dat ik lange tijd niet goed voor mij en mijn lichaam had gezorgd. En niet alleen voor mij en mijn lichaam, tegelijkertijd ook voor de mensen die altijd voor me klaar staan.

Met in mijn achterhoofd alle lieve mensen om me heen, alles wat ik nog graag wil ondernemen en de wetenschap dat ik niet kan blijven hopen op verbetering is het tijd voor verandering.

Als ik blijf doen wat ik altijd heb gedaan krijg ik immers ook wat ik altijd heb gekregen.

Plan van aanpak

Voor verandering is een plan van aanpak nodig als je wilt kunnen monitoren wat er goed gaat en wat bijgesteld moet worden. Zonder dat ik me er bewust van was had ik al een plan in mijn hoofd maar het voelde niet zo tot ik het had opgeschreven.

Mijn plan deel ik graag met jou. Gebruik het ter inspiratie wanneer je ook iets wilt veranderen, klein of groot.

Voeding

Één ding wist ik zeker, dat de voeding die ik tot me nam niet veel goed deed voor mijn lichaam en gezondheid. Ieder lichaam is anders zo ook de keuzes die we maken.

De beslissing die ik heb genomen om mijn lichaam te voeden met plantaardige voeding en kruiden voelde als een last die van mijn schouders viel.

Uiteindelijk was dit een makkelijke beslissing omdat ik alleen maar redenen heb waarom het, onder andere, mijn lichaam goed kan doen. Alle redenen die ik had om het niet te doen verdwenen als sneeuw voor de zon omdat mijn ‘waarom’ groot genoeg was. 

Essentiële olie

Er zijn ontzettend veel essentiële oliën die het lichaam en de geest kunnen ondersteunen, afhankelijk van welke uitdaging. 

Het mooie van essentiële olie is dat als het een puur en natuurlijk product is het lichaam het ook herkent als lichaamseigen.

Dat is één van de redenen waarom de essentiële oliën van doTERRA zo goed werken. En hier kun je lezen waarom wij voor doTERRA hebben gekozen, een aanrader om te lezen.

De oliën die mij ondersteunen in de veranderingsprocessen waar ik nu in zit zijn onder andere de Citrus oliën, de emotie oliën (Balance, Forgive, Motivate, Passion) maar ook Breathe en Frankincense.

Je kunt afhankelijk van jouw specifieke uitdaging(en) olie kiezen. Dit kan er 1 zijn maar ook meerdere.

De manieren waarop je de oliën goed kunt toepassen zijn door het te verstuiven in een diffuser of door ze op de huid, bijvoorbeeld achter de oorlelletjes of op de polsen aan te brengen.

Meditatie

meditation

Het is algemeen bekend dat de dag starten met meditatie je goed doet. Het hoeft niet lang te zijn maar een moment nemen voor jou doet je goed.

Na een hele tijd heb ik meditatie weer opgepakt. Op dit moment vind ik het prettig om te mediteren op een meditatie muziek van YouTube. Klik hier als je wilt weten waar ik op mediteer. Kies wat jij prettig vind maar gun jezelf een moment om de dag goed te starten.

Gooi jouw oordelen overboord

Jaaaa, dat is me er één.

Heb jij ook oordelen over jezelf of ben ik de enige?Een voorbeeldje, ik was bijvoorbeeld altijd van mening dat ik het zelf allemaal moest kunnen. En lukte het niet dan had ik oordelen ten top. Denk je dat die oordelen jou goed doen??

Naast dat ik ook heb ervaren dat ik meer kan dan ik doorgaans denk, mag ik ook lief voor mezelf mag zijn en hulp vragen/ toelaten. Dit was wel een rare gewaarwording en soms nog.

Lief zijn voor jezelf

ik hou van mij

En over lief zijn voor jezelf te spreken, hoe lief ben jij voor jou en je lichaam? Waar kun je misschien liever zijn zodat je jezelf in staat stelt om te helen?

Als jij niet lief voor jezelf bent, wie moet het dan zijn?

Soms betekent lief zijn niet altijd lief zijn zoals velen denken, in de zin van zacht en schattig.

Soms betekent lief zijn voor jezelf ook uit je comfortzone, grenzen verleggen. Alleen jij weet wat lief zijn voor jou inhoudt, en dit kan heel goed van moment tot moment verschillen.

Hulpmiddel: Een journal

Het is een uitkomst om een mooi journal aan te schaffen. Ik zal je uitleggen waarom en hoe je het kunt gebruiken.

Om alles wat je bezig houdt van je af te schrijven zodat je alles wat in je hoofd speelt, ideeën, zorgen, uitdagingen, doen, dingen die je niet moet vergeten etc. Kortom, alles wat jou bezig houdt.

En neem niet zomaar een journal of notitieblok, maar één die je echt mooi vindt en waar je graag inschrijft.

Ik heb een journal gevonden en als je wilt zien welke ik heb gekozen, klik dan even op de volgende link van Bol.com. Ik kan niet wachten tot het wordt bezorgd en ik kan beginnen met schrijven. 

Er is zoveel wat je wel kunt doen

Het lijkt soms overweldigend en veel, je weet niet waar je moet beginnen met het risico dat je niets doet. Dit was bij mij een tijdje wel zo maar nu is het tijd voor verandering.

Geloof mij, er is NIETS wat jij niet aan kunt!

De tips die ik je hier heb gegeven zijn tips die ik stuk voor stuk zelf ook uitvoer. Over een tijdje zal ik je een update geven hoe het ervoor staat.

Misschien wil jij ook verandering en weet je niet waar je moet beginnen. Schroom dan niet om hulp te vragen als je er zelf niet uit komt. Als ik je kan helpen zal ik dit altijd doen omdat ik iedereen het beste gun. 

Essentiële olie bestellen

Als je essentiële olie wilt gaan ontdekken is het belangrijk om te starten met iets wat goed bij jouw situatie past. Je kunt essentiële olie bestellen in onze webshop (je betaalt dan de verkoopprijs). 

Wil je essentiële olie bestellen met minimaal 25% korting, meer informatie of wil je samen kijken wat het beste bij jouw situatie past? Laat het ons dan weten, dan nemen we snel contact met je op.

Tot slot

Ik ben heel benieuwd…

Aan welke verandering zou jij willen werken de komende tijd?
En wat brengt deze verandering jou?

Laat het ons alsjeblieft weten in het commentaarveld hieronder
En laat je ook inspireren door het lezen van de bijdragen van anderen.

Zorg goed voor jezelf en wees lief voor een ander.
Jacquelien

PS: Deel dit artikel met jouw Facebook vrienden en -fans, LinkedIn contcten, Twitter volgers en Google+ kringen via de Share knoppen hiernaast, zodat ook de mensen uit jouw omgeving profiteren.

Gebruik nooit olie waarvan je de herkomst of het bedrijf niet kent. Er zijn heel veel oliën die vervalst zijn of zodanig verdund dat de kracht niet meer merkbaar is. Wij gebruiken alleen CPTG gecer​tificeerde oliën.

Jacquelien Springer

Wellness Advocate | LifeCoach | AromaTouch practitioner | Acces Bars Facilitator | mede-oprichter en bedenker van meermetolie.nl |

>