Hittegolf: tips voor directe verkoeling

hittegolf

De voorspellingen kunnen net zo wisselvallig zijn als het weer in Nederland. Als het dan echt zover is kunnen de ventilatoren, zwembadjes en airco's niet aangesleept worden, alles voor een beetje verkoeling. Hittegolf wat te doen???

Een hittegolf is niet voor iedereen een pretje. Tijdens een hittegolf kun je naast de hitte ook te maken krijgen met andere ongemakken, denk aan overactieve muggen, te weinig water drinken, darmen die van slag zijn en ga zo maar door. Herkenbaar? Dan heb ik een aantal makkelijke effectieve tips voor je!

Verkoeling

In een zwembadje springen is een goede verkoeling tip maar niet voor iedereen mogelijk, denk aan mensen die ondanks de hitte gewoon moeten werken of waarvoor het in een zwembadje stappen niet mogelijk is. 

Hittegolf gevaarlijk voor ouderen en andere kwetsbare doelgroepen, zoals (jonge) kinderen en chronisch zieken. Zij doen er verstandig aan tijdens een hittegolf extra maatregelen te nemen.

Ook als je niet tot een kwetsbare doelgroep behoort kan ik me voorstellen dat je deze dagen ook met zoveel mogelijk gemak door wilt komen. 

Essentiële olie

Een geweldige verkoeling tip is het aanbrengen van Pepermunt of andere verkoelende essentiële olie. De munt essentiële oliën zijn favoriet, bijvoorbeeld Eucalyptus, Spearmint (Kruizemunt). 

Hoe?

  • Door essentiële olie te verstuiven. De meest ideale manier is via een diffuser maar heb je geen diffuser? Geen probleem, dan hebben we voor jou 10 Geweldige manieren om essentiële olie te verstuiven geschreven.
  • Door een roller te maken met jouw favoriete doTERRA verkoelende essentiële olie. Ik neem altijd een roller van 10 ml, vul deze met gefractioneerde kokosolie en 10 druppels Pepermunt essentiële olie. Een roller heeft een makkelijk formaat zodat je het altijd bij je kunt hebben en altijd kunt gebruiken.
  • Ook kun je een verkoelingsspray maken, zo heb je een AIRCO IN EEN FLESJE. Neem een glazen sprayfles, neem ongeveer 100 ml gedestilleerd water en voeg hier ca. 20 druppels van  jouw favoriete verkoelende essentiële olie aan toe. Een verkoelingsspray werkt ook effectief bij zonnebrand, eventueel aanvullen met Lavendel en/of Frankincense essentiële olie.

Wees alert met het gebruik van Pepermunt essentiële olie als last je hebt van een hoge bloeddruk of zwanger bent.

Een koelvest

Of je nu wel en niet fan bent van de warmte, een sporter bent of gewoon verkoeling wilt een koelvest is echt een aanrader.

Warmte intolerantie kan een uitdaging zijn voor verschillende mensen. In mijn specifieke geval, met MS, vind ik de warmte heerlijk alleen functioneert mijn lichaam dan minder goed. Daarom heb ik een koelvest aangeschaft en ik kan je zeggen: wat is dit fijn!!

Je hebt koelvesten in verschillende maten, kleuren, materialen en prijsklassen. Het koelvest dat ik heb gekocht is van het merk Aerochill en heb ik via de webshop van Althrite aangeschaft.

Aerochill koelvest

Het grote voordeel van dit koelvest is dat het in tegenstelling tot andere koelvesten niet duur is (nu in de aanbieding is voor €65 ipv €116,95), in 1 a 2 minuten wordt het vest geactiveerd door het in koud water te leggen, goed uitwringen, even de laatste druppels met een handdoek eraf vegen, geen natte kleding en het blijft wel tussen de 6 en 10 uur koel.

Echt geweldig!! 

Koelvest activeren

Anti-muggen

TerraShield

Met hoge temperaturen volgt er automatisch een muggenexplosie. Om je hier goed tegen te weren hebben we Muggenbeten: 4+ tips die echt werken geschreven. 

Gezonde drink- tips

Iedereen weet dat voldoende water drinken belangrijk is, helemaal tijdens een hittegolf. Maar wat nu als je water helemaal niet lekker vindt, gewoon niet zo'n waterdrinker bent óf gewoon op zoek bent naar een gezonde overheerlijke dorstlesser? Dan hebben we een tip voor je en het geweldige is, het bevat 0,0 calorieën 🙂

Belangrijk: niet iedere essentiële olie is voor inname geschikt. Zorg altijd dat je beschikt over de beste kwaliteit essentiële olie. Wij gebruiken de essentiële oliën van doTERRA. Zij beschikken over het CPTG keurmerk. Zelfs als essentiële oliën beschikken over de beste kwaliteit wil het niet automatisch betekenen dat het ook voor inname geschikt is. Check dit altijd!

Citroen of Grapefruit water

Drink voldoende water tijdens een hittegolf

Verfrissend, super lekker, gezond en  niet te vergelijken qua smaak met de vruchten omdat de essentiële olie niet gewonnen wordt uit de vrucht maar uit de schil. 

1 a 2 druppels essentiële olie op een glazen liter kan gekoeld water, schenk jouw glas vol en genieten maar.

Benieuwd welke essentiële oliën nog meer toegevoegd kunnen worden aan water om de dorst te lessen? Lees dan 4+ Tips voor gezond water met een smaakje zonder calorieën. Laat je weten wat jouw favoriet is?

Voor als de darmen van slag zijn

Overgeven, buikloop, reisziek, obstipatie, iets verkeerd gegeten, het komt altijd op een moment dat je het niet kunt gebruiken en tijdens een hittegolf kun je dit al helemaal niet gebruiken.

Op zulke momenten wil je een flesje Pepermunt of Samenstelling voor de stofwisseling, Zengest, bij je hebben. Smeer 1 a 2 druppels op de buik, inhaleer het aroma rechtstreeks uit het flesje als je geen diffuser bij de hand hebt of neem een druppel in, in een glas water. Herhaal zonodig. 

Essentiële olie aanschaffen met of zonder korting

Die mogelijkheid is er. Zonder korting kun je bestellen in onze webshop. Wil je minimaal 25% korting ontvangen, klik dan hier

Relevante artikelen met nog meer tips

Meer lezen over Eucalyptus essentiële olie? Lees dan Ontdek de veelzijdige voordelen van Eucalyptus essentiële olie

 Meer lezen over Citroen essentiële olie? Lees dan Ken jij deze voordelen al van Citroen essentiële olie?

Meer lezen over Lavendel? Lees dan 6 Bijzondere gezonde toepassingen voor Lavendel

Meer zezen over Frankincense? Lees dan De kracht van doTERRA Frankincense

 Meer lezen over Pepermunt essentiële olie? Lees dan Top 7 toepassingen van Pepermunt essentiële olie

Jacquelien Springer

Wellness Advocate | LifeCoach | AromaTouch practitioner | Acces Bars Facilitator | mede-oprichter en bedenker van meermetolie.nl |

>