Hoe gebruik je Bergamot essentiële olie bij depressie en paniekaanvallen?

Bergamot essentiële olie bij depressie en paniekaanvallen-min

Wist je dat Bergamot essentiële olie goed te gebruiken is ter ondersteuning van depressie en paniekaanvallen? Het ervaren van depressie en paniekaanvallen kan diepgaande gevolgen hebben. In dit artikel geef ik 3 tips hoe je Bergamot in kunt zetten, speciaal voor jou als jij op zoek bent naar een natuurlijk, effectief en eenvoudig alternatief.

Het lijkt misschien te mooi om waar te zijn,  angst en depressie ondersteunen met essentiële olie. Diverse wetenschappelijke onderzoeken hebben aangetoond dat het gebruik van essentiële olie, aromatherapie, grote voordelen op kan leveren. Wetenschappelijke onderzoeken zijn te vinden op PubMed.gov.  

Een groot voordeel van het gebruiken van essentiële olie bij klachten als depressie, paniekaanvallen en angsten is dat het veilig is, zonder vervelende bijverschijnselen. Het brengt het lichaam meer in balans. 

Over Bergamot

Bergamot is een citrus vrucht en lijkt op een kleine groene citroen of limoen met bubbeltjes (zie foto bovenaan). Zoals met alle citrus vrucht essentiële oliën wordt je er vrolijk van. In ieder geval, het heeft een positieve invloed op de gemoedstoestand. Super fijn!

Het is een frisse, zachte olie en beschikt over veel kwaliteiten. Dr. Axe vertelt in onderstaande video bij minuut 2:47 over Bergamot essentiële olie bij depressie en paniekaanvallen.

Je hebt al kunnen horen van dr. Axe dat Bergamot één van de essentiële oliën is die kan ondersteunen. Graag neem ik je mee naar 3 eenvoudige en effectieve manieren om Bergamot essentiële olie in te zetten om depressie en paniekaanvallen te verlichten/ ondersteunen.

Verstuif Bergamot in een diffuser

Om de stressverminderende voordelen van Bergamot essentiële olie te ontvangen is het gebruik van een diffuser een aanrader. Voeg 2-5 druppels toe aan het koude water in de diffuser, zet de diffuser aan en geniet van de voordelen.

Je hoeft een diffuser echt niet de hele dag aan hebben staan om de voordelen te ontvangen. Het gaat erom dat je het aroma inhaleert zodat het via het limbisch systeem terecht komt bij de hersenen.

Heb je geen diffuser? Houdt dan het flesje dicht tegen de neus en adem diep in. Houdt dit een tijdje vol. Nog meer tips kun je lezen in 10 Geweldige manieren om essentiële olie te verstuiven.

Massage

Massage

Wanneer je depressie en paniekaanvallen ervaart staat het hele lichaam onder spanning. Ontspannen dmv een massage met een draagolie waaraan, bijvoorbeeld, Bergamot essentiële olie is toegevoegd is een cadeautje voor lichaam en geest.

Let op! Citrusvrucht oliën zijn fototoxisch en kunnen een reactie, verkleuring, achterlaten op de huid. Ben je van plan om te gaan zonnen? Vermijdt dan citrus oliën en kies een andere olie, bijvoorbeeld Vetiver of Lavendel, om verkleuringen te voorkomen. Meer kun je hierover lezen in Het gevaar van het gebruik van citrus olie 

Voor een massage olie neem een draagolie die je fijn vindt. Zelf ben ik een groot liefhebber van gefractioneerde kokosolie. Elke draagolie kun je voor een massage gebruiken, welke je kiest heeft te maken met persoonlijke voorkeur. Voeg daaraan 5 dr. Bergamot en 5. druppels Lavendel toe voor een ontspannend resultaat.

Roll it on

Een eenvoudige, prettige en veilige manier om Bergamot essentiële olie bij depressie en angstaanvallen te gebruiken is door een roller te maken en deze onder je voeten te rollen voor je de dag begint en voordat je naar bed gaat. Onder de voeten hoef je in ieder geval niet bang te zijn op verkleuring.

Voeg 10 druppels Bergamot toe en vul aan met een draagolie. 

Mocht je je afvragen of dit de enige manieren zijn en of Bergamot de enige essentiële olie is die ingezet kan worden dan is het antwoord: Nee, er zijn nog andere mogelijkheden. Maar als je net als mij bent dan geven meer opties ook meer verwarring.

En mocht je wel nog meer tips willen lezen, check dan het artikel Depressie & angst natuurlijk overwinnen of vraag een consult aan. Wij helpen je graag.

Tot slot

Ik ben heel benieuwd…

Ben jij ook zo benieuwd wat Bergamot essentiële olie voor jou kan betekenen?

Laat het ons alsjeblieft weten, in een privébericht of een reactie.

Zorg goed voor jezelf en wees lief voor een ander.
Jacquelien

PS: Deel dit artikel met jouw Facebook vrienden en -fans, LinkedIn contcten, Twitter volgers en Google+ kringen via de Share knoppen hiernaast, zodat ook de mensen uit jouw omgeving profiteren.

Gebruik nooit olie waarvan je de herkomst of het bedrijf niet kent. Er zijn heel veel oliën die vervalst zijn of zodanig verdund dat de kracht niet meer merkbaar is. Wij gebruiken alleen CPTG gecer​tificeerde oliën.

Jacquelien Springer

Wellness Advocate | LifeCoach | AromaTouch practitioner | Acces Bars Facilitator | mede-oprichter en bedenker van meermetolie.nl |

>