Ken jij deze voordelen al van Citroen essentiële olie?

Citroen essentiële olie

Voordelen van Citroen essentiële olie, het zijn er ontzettend veel. Je hebt vast wel eens gehoord dat ‘s ochtends een uitgeperste halve citroen in warm water drinken, in de ochtend, het lichaam goed doet. Ook zitten er een aantal kanttekeningen aan, zoals het aantasten van tandglazuur, overgevoelige maag ( met maagzuur oprispingen als resultaat) bij langdurig gebruik.

Dit kunnen we heel simpel oplossen door in plaats van een halve citroen één druppeltje Citroen essentiële olie aan een glas water toe te voegen en op te drinken. Én het is nog veel lekkerder ook!!

Let wel: Gebruik alleen essentiële olie die daarvoor geschikt is! Wil je hier meer over lezen zie dan Hoe veilig is essentiële olie? en Wat betekent CPTG essentiële olie?. Doe ook altijd eerst jouw eigen onderzoek en stel je niet afhankelijk op. Jij bent immers de baas over jouw leven en zoveel verschillende mensen, zoveel verschillende meningen. Doe wat goed bij jou past.

Wij delen graag met de voordelen van Citroen essentiële olie waar je misschien niet zo 1, 2, 3 aan zou denken. Daarnaast geven we tips hoe je Citroen essentiële olie zou kunnen toepassen. Het zal je na het lezen van dit bericht duidelijk worden waarom wij ervan overtuigd zijn dat Citroen essentiële olie niet mag ontbreken in een huishouden. Hoeveel meer gemak en plezier zullen jij en jouw lichaam ervaren als je Citroen essentiële olie zou integreren in jouw dagelijkse routine?

Koude persing

Als je Citroen essentiële olie proeft dan ervaar je dat het totaal anders smaakt dan een citroen uitgeperst in water. Het heeft een frisse dorstlessende smaak. Dit komt omdat de olie gewonnen wordt door koude persing uit de schil van de vrucht. Alle voordelen blijven behouden.

Voordelen op een rijtje

Reinigt en zuivert de lucht en het oppervlak

Citroen essentiële olie is een sterk desinfectant. Het heeft daarom een sterk reinigend en zuiverend karakter. Het toevoegen van Citroen essentiële olie aan natuurlijke schoonmaakmiddelen geeft een schoon en fris resultaat.

Gebruik

  • Voeg 2 tot 3 druppels Citroen essentiële olie toe aan een glazen spuitfles water om tafels, aanrechtbladen en andere oppervlakken te reinigen.

  • Voeg 3 tot 4 druppels Citroen essentiële olie toe aan het water in een diffuser om de lucht te zuiveren en een heerlijke frisse geur.

Reinigt het lichaam op natuurlijke wijze

citroen essentiële olie reinigen lichaam

Één van de voordelen waar Citroen essentiële olie om bekend staat is dat het het lichaam om een zeer milde wijze reinigt. Misschien denk je nu: ’Dat is mijn lichaam niet nodig.’

Of we willen of niet ons lichaam wordt dagelijks blootgesteld aan schadelijke stoffen. Denk maar aan de bestrijdingsmiddelen op ons fruit en groente, de uitlaatgassen van auto’s, medicatie, alles wat we consumeren maar ook gebruiken in de vorm van verzorgingsproducten en cosmetica. Ons lichaam kan een bepaalde toxische lading prima aan maar er zijn grenzen.

Met de huidige wetgeving en regulatie is het noodzakelijk om ons lichaam een handje te helpen. Doen we dit niet kunnen we ziek worden, huidproblemen krijgen, problemen met de darmen etc. Deze milde detoxer gaat gepaard zonder de heftige detox verschijnselen. Daarnaast stimuleert het lymfe drainage. Bovendien bezit Citroen essentiële olie het stofje d-limoneen. D-limoneen staat welbekend als krachtig antioxidant. Ideaal dus en bovenal super lekker!

Gebruik

  • Start de dag met een glas (gefilterd) water met 1 druppel Citroen essentiële olie. Dit zorgt ervoor dat het jouw metabolisme activeert, het balanceert Ph waardes en dringt ontstekingen terug.

  • Neem dagelijks in ieder glas water 1 druppel Citroen essentiële olie of maak 1 liter (gefilterd) water met 1-3 druppels Citroen essentiële olie (1-3 druppels per glazen kan).

Bevordert concentratie en een positieve stemming

citroen essentiële olie stemming

Citroen essentiële olie is een Citrus essentiële olie. Citrus essentiële oliën staan er bekend om dat ze de concentratie en het humeur positief beïnvloeden.

De moleculen van essentiële oliën zijn zo klein dat ze zonder moeite ons olfactorisch systeem binnen gaan wat een positieve invloed heeft op onze gezondheid.

Gebruik

  • Voeg 2 tot 4 druppels Citroen essentiële olie toe aan het water in de diffuser en zet de diffuser aan.

  • Neem 1 druppel Citroen essentiële olie in de hand, wrijf de handen tegen elkaar aan, maak een kommetje van de handen en inhaleer het aroma 1 a 2 minuutjes diep in.

  • Om de dag goed te starten begin je met een glas water met 1 druppel Citroen essentiële olie (eventueel met 1 druppel Pepermunt essentiële olie).

Afvallen

Een studie gepubliceerd in Experimental Biology and Medicine liet zien dat het inademen van Citroen essentiële olie de neurologische activiteit verbeterde die de afbraak van lichaamsvet bevordert. Ook stilt de zoete trek.

Gebruik

  • Neem 1 druppel Citroen essentiële olie in de hand, wrijf de handen tegen elkaar aan, maak een kommetje van de handen en inhaleer het aroma 1 a 2 minuutjes diep in. Herhaal dit regelmatig.

Reinigen van voedsel

citroen essentiële olie fruit

In een studie van het Amerikaanse ministerie van Landbouw werd ontdekt dat door het toevoegen van Citroen essentiële olie aan voedsel het voedsel werd beschermd tegen menselijke pathogenen zoals E. coli en Salmonella. Vergeet ook de bestrijdingsmiddelen niet die we voor lief nemen als we onze groente en fruit kopen bij de supermarkt.

Dit is tot slot een andere reden waarom Citroen essentiële olie niet mag ontbreken in een huishouden.

Gebruik

Leg de groenten en/of fruit in water met de toevoeging van Citroen essentiële olie. Als dit een tijd erin heeft gelegen kun je het grondig afspoelen en veilig genieten.

Er is nog meer

Jaaaaa, er is nog meer! Weet je wat ECHT een aanrader is? Een druppeltje toevoegen aan cakemix, het zelf bereiden van ijs, toetjes, salade, toevoegen aan marinade voor vis en ga zo maar door. Om je vingers bij af te likken!

Goed om te weten

Citroen essentiële olie is fotosensitief. Dit houdt in dat bij toepassing op de huid en blootstelling aan de zon er verkleuring op de huid kan optreden. Vermijd blootstelling aan de zon bij gebruik van Citroen essentiële olie op de huid.

Ook lost het petrochemische stoffen op (plastic). Kies daarom bij voorkeur altijd glazen flessen want je wilt dit niet in het lichaam.

Waarom liever Citroen essentiële olie

Essentiële olie heeft zoals je hebt kunnen lezen niet 1, 2 of 3 voordelen maar ontzettend veel én je kunt het veilig gebruiken. Daarnaast is het voordelig.

Ik weet nog goed, in het begin dacht ik dat de oliën prijzig waren. Nu denk ik daar anders over en ik zal je uitleggen waarom. Neem simpel Citroen essentiële olie, in een flesje Citroen essentiële olie (15ml) zitten ongeveer 240 druppels essentiële olie. Laten we het ruim nemen en zeggen dat je per dag 4 druppels olie gebruikt. We kunnen dan 60 dagen (2 maanden!) doen met een flesje olie.

Een flesje Citroen essentiële olie (15ml) kost, met korting, €11,50. Deze €11,50 gedeeld door 240 druppels is €0,05 (afgerond) per druppel. Stel je zou 4 druppels per dag gebruiken dan is jouw investering (in jezelf!) €0,20.

Wat niet vergeten mag worden is ook dat de oliën die wij adviseren (doTERRA) gewonnen worden door Co- Impact Sourcing. Een geweldig initiatief waar de wereld een stukje mooier van wordt.

Wil je vrijblijvend meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.

Ken jij een reden om geen Citroen essentiële olie te gaan gebruiken?

Ik schrijf altijd een blogartikel vanuit mijn ervaring en ervaringen van/ met andere olie gebruikers. Is er nog iets wat jou weerhoudt om Citroen essentiële olie te gaan gebruiken? Zou je het ons dan willen laten weten? Wij vinden het fijn om de beweegredenen van mensen te kennen waarom ze wel of niet ergens voor kiezen.

Essentiële olie bestellen met korting, klik hier

Essentiële korting bestellen zonder korting, klik hier

Tot slot

Ik ben heel benieuwd…

Waarvoor zou jij Citroen essentiële olie voor willen gebruiken?
En voor wie zou dit artikel nog meer een bijdrage zijn?

Laat het ons alsjeblieft weten in het commentaarveld hieronder
En laat je ook inspireren door het lezen van de bijdragen van anderen…

Zorg goed voor jezelf en wees lief voor een ander.
Jacquelien

PS. Deel dit artikel met jouw Facebook vrienden en -fans, LinkedIn contacten, Twitter volgers en Google+ kringen via de share knoppen hiernaast, zodat ook de mensen in jouw omgeving profiteren.

Gebruik nooit olie waarvan je de herkomst of het bedrijf niet kent. Er zijn een heel veel oliën die vervalst zijn of zodanig verdund dat de kracht niet meer merkbaar is. Wij gebruiken alleen CPTG gecertificeerde oliën. 

Jacquelien Springer

Wellness Advocate | LifeCoach | AromaTouch practitioner | Acces Bars Facilitator | mede-oprichter en bedenker van meermetolie.nl |

  • […] Wil je over nog meer voordelen van Citroen essentiële olie lezen? Klik dan hier. […]

  • >