Wat betekent CPTG essentiële olie?

CPTG

Wanneer beschikt een essentiële olie over de juiste kwaliteit? Hoe weet ik dit en wie bepaald dit? In dit artikel worden al deze vragen beantwoord en meer. Lees het artikel en kom nooit meer voor verassingen en teleurstellingen te staan.

Wetgeving

Er bestaat geen wetgeving over waar een goede kwaliteit essentiële olie aan moet voldoen. Misschien vraag je je af: ”Maar als er geen wetgeving bestaat voor essentiële olie, hoe weet ik dan of ik een goede en hoge kwaliteit olie in handen heb??”. Juist, dat weet je niet.

Wettelijk gezien hoeft er maar een heel klein percentage pure essentiële olie in een flesje te zitten en dan mag de fabrikant het labelen als 100% puur. Dan weet je niet wat er verder aan toegevoegd is. Meestal zijn dit synthetische middelen. Je begrijpt dat dit jouw gezondheid niet veel goeds zal doen en zelfs schade aan kan richten.

Daarom heeft doTERRA het CPTG keurmerk ontwikkeld. 

CPTG wat???

CPTG is de afkorting voor Certified Pure Therapeutic Grade. In het Nederlands betekent dit essentiële olie die gecertificeerd en puur is met therapeutische graad.

Als je een essentiële olie met CPTG keurmerk in huis hebt weet je zeker dat het vrij is van pesticiden, toegevoegde vullers, synthetische ingrediënten of schadelijke toevoegingen die de effectiviteit van de essentiële olie beïnvloeden en verminderen.

Een essentiële olie met CPTG keurmerk waarborgt de beste kwaliteit essentiële olie die op dit moment verkrijgbaar is. Essentiële oliën zijn overal verkrijgbaar met verschillende kwaliteiten en prijskaartjes.

Als je een essentiële olie voor jouw gezondheid of de gezondheid van jouw kinderen gebruikt wil je een hoge kwaliteit essentiële olie. Met een essentiële olie met CPTG keurmerk kun je hier zeker van zijn én dit is voor iedereen te checken, hierover verderop meer.

Het CPTG proces

doTERRA heeft een document samengesteld over de testmethoden, die kun je lezen in CPTG Testmethoden 

Al jouw vragen beantwoord in de volgende serie video'sGa voor het beste!

Essentiële olie is veilig als je een goed product gebruikt en je verdiept in de mogelijkheden en het product. Het gaat om jouw gezondheid. Neem geen genoegen met minder als je weet dat CPTG oliën van doTERRA jou het beste kunnen ondersteunen.


Voor meer essentiële olie tips, nieuwtjes en meer

Julian Paulina

Wellness Advocate | Coach | AromaTouch practitioner | Acces Bars Facilitator | mede-oprichter en bedenker van meermetolie.nl |

 • Jozé van Eeden schreef:

  wat een mooie en herkenbare verhalen.
  Ik kan niet wachten met bestellen en toepassen.
  Ben net 5 weken depressief geweest.
  Gelukkig ben ik de laatste week weer normaal vrolijk en blij.
  Ook sliep ik zeer slecht. Slaapmedicatie hielp niet( meer).
  Ook slik ik 20 mg. olanzapine, dat voorkomt w.s. nu dat ik nu st in een hypomane fase geschoten ben.
  De afgelopen 2 nachten gelukkig weer een halve nacht geslapen.
  Ik werk al met wierookolie in de diffuser, lavendelolie in de slaap-
  kamer in diffuser en woonkamer ook diffuser met verschillende
  geuroliën, zoals ylang ylang en geranium b.v.
  Het klinkt zeer belovend en ik wil me ook gaan richten op genezing
  op andere manieren dan met medicatie van de BigPharma.
  Zoals b.v. essentiële oliën.
  Dank! Geurige feestdagen gewenst!

  groeten van Jozé van Eeden

  • >