• Home
  • Blog
  • Loslaten, gemakkelijker gezegd dan gedaan?

Loslaten, gemakkelijker gezegd dan gedaan?

loslaten

0 comments

Loslaten is best wel een groot topic tegenwoordig. We ‘moeten’ meer en beter loslaten wordt er gezegd maar waarom nu eigenlijk? En hoe doe je dat?

Sommige mensen zeggen loslaten is accepteren. Anderen zeggen het is een keuze en weer anderen hebben een mening dat het moeilijk of juist super makkelijk is. Wat het ook voor jou is, ik weet zeker dat er situaties bestaan waarin je graag zou willen dat je makkelijker los kunt laten.

Wij hebben een aantal tips voor je die jou hierbij zullen ondersteunen. Deze tips zijn geen tips uit een boekje maar uit eigen ervaring. Doe er jouw voordeel mee.

'Moeten'

Als je een beetje net als mij bent gaan jouw haren recht overeind staan alleen al van het woordje ‘moeten’. We ‘moeten’ loslaten.

Loslaten heeft alles te maken met verwachtingen, vasthouden en controle. Over ons werk, relaties, kinderen, idealen, gezondheid. Maar ook wanneer je iets of iemand verliest krijg je te maken met loslaten. We houden vast omdat het ons een bepaalde vorm van zekerheid biedt.

Het betekent niet dat je niet meer aan iets mag denken of dat je het verbannen moet uit je leven. Nee, loslaten maakt plaats voor jou om weer adem te halen, fijne herinneringen te koesteren,  bij te komen van een uitdagende periode en schept ruimte voor nieuwe ‘dingen’ om te mogen ontstaan. Eigenlijk best iets positiefs ondanks dat we het vaak als negatief bestempelen.

Loslaten gebeurt niet van het ene op het andere moment. Misschien herken je het wel, vaak gaat het ook hand in hand samen met verdriet. Loslaten kan intens ervaren worden. Het vergt tijd. En 1 zekerheid: Iedereen krijgt ermee te maken.

Vasthouden met alle gevolgen van dien

Inderdaad. Je had het misschien niet verwacht. Het niet kunnen loslaten, vasthouden aan wat was, kan grote gevolgen hebben. Denk maar eens aan burn-out, ziekte, verstoorde relaties, allemaal narigheid waar niemand op zit te wachten maar je mooi klaar mee bent als het je overkomt.

En hey, laten we eerlijk zijn, niemand zegt dat loslaten makkelijk is. Niemand zegt dat het zo opgelost is. Het kan enorm kl*ten zijn, pijn doen, onzeker zijn want wat gaat erna komen?? 

Wij hebben een aantal tips voor je die jou kunnen ondersteunen. Heb je nog een tip waar jij veel aan hebt gehad? Deel het in een reactie onder dit blogbericht. Ik weet zeker dat veel mensen er iets aan zullen hebben.

Mijn eerste tip: Evalueren & mediteren

De dag positief starten- Start vandaag! meditatie

Het klinkt misschien een beetje gek maar voor mij werkt het echt dus waarom voor jou niet? Gratis tip dus doe er jouw voordeel mee 😉

Je herkent het vast wel, die momenten waarop je weet dat er iets gaat veranderen of moet veranderen. Van alleen al de gedachte krijg je een ongemakkelijk gevoel. Ik vind het dan altijd heel fijn om te bedenken wat het me allemaal heeft gebracht. Leuke fijne dingen, inspiratie of uitdagende situaties of inzichten. 

Vergeet nooit dat ook uit de momenten die we het liefst zo snel mogelijk willen vergeten of met afschuw aan terug denken onze grootste cadeautjes verscholen liggen.

Ik probeer voor ALLES dankbaar te zijn, ook als ik zelf nog niet snap wat het me heeft gebracht. Geloof mij, dit is niet altijd even makkelijk maar dit is het minste wat ik kan doen om het los te kunnen laten.

Meditatie geeft mij een rust die ik niet kan beschrijven. Ook al heb je maar 5 minuten, gun jezelf die 5 minuten. Als meditatie nieuw voor je is zul je merken dat allerlei gedachtes door je hoofd tollen. Merk het en pak de meditatie weer op. Na een tijdje zul je merken dat er dingen bij je gaan verander. Er is ruimte gemaakt.

Tegenwoordig zijn er YouTube gratis geleide meditaties te vinden met het thema ‘loslaten’. Ook kun je de app Headspace installeren op je telefoon of iPad. Genoeg mogelijkheden, probeer het eens uit.

Essentiële olie

Essentiële olie ondersteunt niet alleen de lichamelijke gezondheid, ook geestelijke gezondheid en emoties. In de vernieuwde emotie kit zitten 2 essentiële olie samenstellingen (mixen) die bij het loslaten een grote hulp kunnen zijn.

Vernieuwende samenstelling (Forgive)

We hebben al genoemd dat loslaten ook te maken heeft met verwachtingen, vasthouden en controle. Maar wat dacht je van het onderwerp vergeven?

Jep, ook deze kan eraan toegevoegd worden want als we iets of iemand niet kunnen vergeven blijft het aan ons kleven en kunnen we het niet loslaten. Dit kan ook gevolgen hebben, verregaand dan we nu wellicht denken of verwachten.

Wanneer je iemand niet kunt vergeven blijft de wrok bij jou. Het kan zelfs gaan stagneren, in relaties, je werk, je gezondheid etc. Iemand vergeven hoef je niet face to face uit te spreken. Je kunt ook iemand vergeven vanuit je hart zonder woorden uit te spreken.

Jij hebt hierbij het grootste belang. Jij hoeft niet meer met de wrok en woede rond te lopen. En wees eerlijk, je kunt niet iemand anders hiervan de schuld geven want jij staat het toe om jouw leven te laten overheersen.

Ook wanneer je een last bij je draagt dat steeds maar groter wordt, zou het geen tijd zijn om het los te laten? Wanneer je er aan toe bent om een stap vooruit te maken kan doTERRA Forgive hierbij ondersteunen.

Tijdens een doTERRA training in Londen hebben we kennis mogen maken met de ondersteuning en diepe werking van Forgive. Zowel Forgive als Console zijn verkrijgbaar in zowel een flesje essentiële olie als in een roller. 

Troostende samenstelling (Console)

Console kan worden ingezet bij verdriet, hopeloosheid en troost. Deze gevoelens kunnen enorm overweldigend zijn of stilletjes erin sluipen want je wilt er niet teveel aandacht aan besteden. 

"Nadat ik langere tijd de Console was gaan gebruiken merkte ik op dat ik over bepaalde dingen makkelijker kon praten, ik nam beslissingen die ik lang niet heb durven nemen en ik ondernam actie. De controle over ‘het alleen willen doen’ heeft plaats gemaakt voor openstaan voor wat er nog meer mogelijk is."


Jacquelien Springer

Geranium (de olie van liefde & vertrouwen)

Om los te kunnen laten moet er plaats en ruimte zijn voor liefde & vertrouwen. Laten dit nu twee belangrijke voordelen zijn van Geranium essentiële olie!

Geranium is in te zetten door bijvoorbeeld een paar druppels te verstuiven in een diffuser, een druppel aan te brengen onder iedere voet of achter de oorlelletjes (ook te gebruiken als parfum).

Essentiële olie bestellen met korting, klik hier

Essentiële korting bestellen zonder korting, klik hier

Tot slot

Loslaten 'moet' niet maar is erg verstandig is. Ik hoop dat dit artikel een bijdrage voor je is. 

Heb je nog andere tips die jou goed hebben geholpen? Laat het ons dan weten in het commentaarveld hieronder. 
Laat je ook inspireren door het lezen van de bijdragen van anderen.

Zorg goed voor jezelf en wees lief voor een ander.
Jacquelien

PS: Deel dit artikel met jouw Facebook vrienden en -fans, LinkedIn contcten, Twitter volgers en Google+ kringen via de Share knoppen hiernaast, zodat ook de mensen uit jouw omgeving profiteren.

Gebruik nooit olie waarvan je de herkomst of het bedrijf niet kent. Er zijn heel veel oliën die vervalst zijn of zodanig verdund dat de kracht niet meer merkbaar is. Wij gebruiken alleen CPTG gecer​tificeerde oliën.

About the Author

Follow me

Wellness Advocate | LifeCoach | AromaTouch practitioner | Acces Bars Facilitator | mede-oprichter en bedenker van meermetolie.nl |


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>