Ontdek de veelzijdige voordelen van Eucalyptus essentiële olie

Ontdek de veelzijdige voordelen van Eucalyptus essentiële olie

Wat gebruik jij als eerste wanneer je ademhalingsongemakken voelt opkomen? 

Het antwoord zal ongetwijfeld in het teken staan van middelen die de klacht verzachten waardoor je kunt blijven functioneren. We pakken alles aan en komen dan vaak terecht bij de voordelen van Eucalyptus.

Wat ik hoop is dat ik jou met onze artikelen een klein stukje bewuster maak dat er zoveel meer mogelijkheden zijn. Het is aan jou waar je voor kiest, alles is goed.

Wist je trouwens dat, naast de lichamelijke voordelen, Eucalyptus ook bekend staat om de emotionele voordelen? Ik vertel het je in dit artikel en leg je ook uit waarom niet alle producten met Eucalyptus vanzelfsprekend veilig zijn. 

Een klein stukje historie

Iedereen kent wel de geur van Eucalyptus, al is het van een snoepje, neusspray of een stukje kauwgom. Het heeft dan ook een lange geschiedenis en één van de vastgelegde documentatie over Eucalyptus stamt vanuit de tijd van de Aboriginals.

Ze gebruikten de bladeren van de Eucalyptusboom om essentiële olie uit te verkrijgen. Het werd gebruikt als medicijn om onder andere pijn, koorts en verkoudheden.

Eucalyptus en Australië zijn verbonden aan elkaar, als je een foto van een Eucalyptusboom ziet is de kans groot dat je ook een koala beertje ziet.

Eucalyptus gebruik niet zonder gevaar

Hoe goed en fijn het gebruik van Eucalyptus ook kan zijn, het is niet vanzelfsprekend veilig. Ik vertel je dit omdat ik dagelijks mensen spreek die aannemen dat een product, bijvoorbeeld met Eucalyptus, gezond voor je is. Dit is jammer genoeg niet zo.

Als we producten kopen met Eucalyptus is dit vaak een synthetische variant. We worden zoveel blootgesteld aan synthetische stoffen en voedsel wordt gemanipuleerd en bespoten.

De kans is vrij groot dat nog meer synthetische stoffen het risico op ziek worden, óf nog zieker worden, vergroot. Als het gaat om jouw gezondheid of de gezondheid van iemand waar je zielsveel van houdt wil je alleen het beste.

Aangezien synthetische middelen vervelende risico’s en bijwerkingen met zich mee kunnen brengen kiezen gelukkig steeds meer mensen voor een gezond(er) alternatief.

Ook essentiële oliën zijn niet automatisch veilig. Er wordt veel mee gerommeld en gesjoemeld om het product zo goedkoop mogelijk te maken. Zelf gebruiken wij de oliën van doTERRA.

Ze beschikken over een CPTG keurmerk. Ze geven jou de zekerheid dat het product meerdere malen is getest, door zowel interne als externe onafhankelijke partijen. Ook zijn ze veilig in gebruik. Check altijd hoe je het kunt gebruiken, doe jouw eigen onderzoek en gebruik ALTIJD een goed product waar jij vertrouwen in hebt. 

Over Eucalyptus essentiële olie

De lichamelijke voordelen

Essentiële oliën kunnen een veel betekenen voor onze gezondheid. Daar waar essentiële olie een plant beschermt voor bacteriën en virussen van buitenaf doet het hetzelfde voor ons lichaam.

Eucalyptus essentiële olie kent vele eigenschappen zoals anti-viraal, slijmoplossend, antibacterieel, ontstekingsremmend en pijnstillend. Eucalyptus olie komt uit de blaadjes van de eucalyptusboom. Deze olie versterkt de haarzakjes en bevordert de bloedcirculatie waar haar sterker wordt.

Door zijn vele eigenschappen kan Eucalyptus essentiële olie toegepast worden bij diverse uitdagingen, denk aan ademhaling, het gehoor, immuniteit, overbelaste spieren, luizen maar ook een tenniselleboog en een jetlag.

Bij lichamelijke uitdagingen is het advies Eucalyptus essentiële olie plaatselijk op de huid toe te passen, verdund met een draagolie, of te verstuiven in de lucht. Dit kan bijvoorbeeld door middel van het gebruik van een diffuser. Heb je nog geen diffuser? Lees dan even ons artikel 10 Creatieve manieren om essentiële olie te verstuiven.

Heb je te kampen met ademhalingsuitdagingen dan is het ervaringsartikel geschreven door Rosemary wellicht een bijdrage voor jou. Van stikbenauwd naar ademvrij kun je hier lezen.

De emotionele voordelen

Ik heb dit niet altijd geweten maar het is zo geweldig! Naast de lichamelijke voordelen van Eucalyptus essentiële olie kun je ook voordelen ontvangen met betrekking tot je mentale welzijn/ emoties.

Dit is vrij simpel te verklaren. Doordat essentiële oliën, met name door inhalatie, snel terecht komen bij de hersenen werkt het zeer effectief effect om ‘negatieve’ emoties te transformeren. We gaan iets dieper in op de emotionele voordelen van Eucalyptus essentiële olie.

The Emotions Mentor over Eucalyptus essentiële olie

Emotions mentor

We bezoeken regelmatig lezingen, workshops, conventies. Voorafgaand aan de Europese doTERRA conventie in 2017 hebben we een workshop gevolgd van Rebecca Hintze, de Emotions Mentor.

Ze heeft een boek geschreven genaamd ‘Essential Oils for happy living’ en naast emotionele essentiële olie tips bevat het boek nuttige informatie, affirmaties en meer. De workshop was super leerzaam en nog plukken we er de vruchten van.

Over Eucalyptus essentiële olie schrijft Rebecca Hintze onder andere dat het niet alleen het ademhalingsstelsel ondersteund maar ook heling en welzijn.

Eucalyptus helpt om negatieve emoties en onze problemen het hoofd te bieden. Het heeft een aardende en verzachtende werking voor de ziel.

In het boek wordt nog meer informatie gegeven, ook met betrekking tot alle andere essentiële oliën. Essential Oils for happy living is een praktisch en waardevol boek die ik iedereen kan aanbevelen.

Eucalyptus de olie van welzijn

Rebecca is niet de enige die schrijft over de emotionele voordelen van essentiële olie. In het boek Emotions and Essential Oils wordt ook beschreven dat Eucalyptus essentiële olie het ervaren van een gevoel van welzijn ondersteunt.

Een andere kijk

Wanneer uitdagingen als een verkoudheid, allergieën of verstopte sinussen regelmatig de revue passeren en je wilt dit patroon wilt doorbreken dan is Eucalyptus een aanrader. 

Eucalyptus essentiële olie is in staat om het achterliggende patroon dat ziekte blijft veroorzaken te doorbreken waardoor je overtuigingen die het patroon in stand houden los laten.

Ervaar je regelmatig emoties van stress, angsten, woede, eenzaamheid, onverwerkt verdriet, wanhoop, frustratie of andere, zogenoemde, ‘negatieve’ emoties?

Geef dan Eucalyptus essentiële olie eens een kans. De beste manier waarop je essentiële olie kunt gebruiken bij emotionele uitdagen is door 2-4 druppels essentiële olie te verstuiven in een diffuser. 

Wanneer je een emotie vrij laat geeft het jou ruimte.

Ik realiseer me heel goed dat dit misschien te ver voor je gaat of je het je niet voor kunt stellen dat het zo werkt. Dit is helemaal ok, ik geef je verschillende opties en invalshoeken om een uitdaging aan te pakken en kies wat voor jou werkt.

De voorbeelden die ik heb genoemd zijn slechts een fractie van de vele voordelen. Wil je meer informatie, advies of heb je vragen? Neem gerust contact met ons op of vraag een, tijdelijk, gratis telefonisch consult aan. 

Essentiële olie bestellen met korting, klik hier

Essentiële korting bestellen zonder korting, klik hier

Tot slot

Ik ben heel benieuwd…

Waarvan ken jij Eucalyptus?
Wist je dat het zoveel voordelen kent?

Laat het ons alsjeblieft weten in het commentaarveld hieronder
En laat je ook inspireren door het lezen van de bijdragen van anderen.

Zorg goed voor jezelf en wees lief voor een ander.
Jacquelien

PS: Deel dit artikel met jouw Facebook vrienden en -fans, LinkedIn contcten, Twitter volgers en Google+ kringen via de Share knoppen hiernaast, zodat ook de mensen uit jouw omgeving profiteren.

Gebruik nooit olie waarvan je de herkomst of het bedrijf niet kent. Er zijn heel veel oliën die vervalst zijn of zodanig verdund dat de kracht niet meer merkbaar is. Wij gebruiken alleen CPTG gecer​tificeerde oliën.

Jacquelien Springer

Wellness Advocate | LifeCoach | AromaTouch practitioner | Acces Bars Facilitator | mede-oprichter en bedenker van meermetolie.nl |

>