Oorpijn verzachten, 8+ tips voor meer gemak

oorpijn verzachten

Als je last hebt van je oren ben je stok ongelukkig uit. En wie heeft er niet wel eens last gehad van zijn oren? Bij jezelf of de kids, het is altijd erg vervelend, komt nooit op een juist moment en oorpijn verzachten? Hoe zit dat ook alweer?

Als we last hebben van de oren gaan we naar de dokter. Dit is goed want we willen weten wat er aan de hand is. In dit artikel geven we tips bij oorpijn die jou andere mogelijkheden bieden dan je misschien gewend bent. Laat je inspireren!

De grote bijdrage van twee werelden samen

Mensen gaan steeds vaker onderzoeken wat er nog meer mogelijk is als het gaat om onze gezondheid. Soms krijgen we de opmerking van iemand die in eerste instantie sceptisch tegenover essentiële olie staat ‘je kunt niet alles maar oplossen met essentiële olie’.

Dit klopt. En precies daarom zijn wij heel erg dankbaar voor de mogelijkheden die zowel de oosterse als westerse geneeskunde ons biedt. Als we het beste van beide tot onze beschikking hebben geeft ons dit keuze en dit bekrachtigt ons meer en meer. 

Het oor is een complex orgaan

Wat kun je blij zijn met een kinderlijk simpel filmpje over complexe zaken zoals het oor. Je kunt het in het volgende filmpje zien:

Oorsmeer

Een onsmakelijk onderwerp of niet, oorsmeer is belangrijk en heeft een nuttige functie.

Oorpijn en hun symptomen

Bij oorpijn is er vaak sprake van een ontsteking. Bij baby’s en kinderen is er vaak sprake van een middenoorontsteking en volwassenen hebben vaak last van een gehoorgang ontsteking. 

Symptomen gehoorgang ontsteking

Een greep uit de vele symptomen bij gehoorgang ontsteking:

 • Jeuk
 • Milde pijn
 • Irritatie van de gehoorgang
 • Vocht en bloed in het gehoorkanaal
 • Schilfertjes

Symptomen middenoorontsteking

En ook een greep uit de symptomen bij middenoorontsteking:

 • Hoge koorts
 • Hevige pijn
 • Algeheel gevoel van ziek zijn
 • Loopoor
 • Oorsuizen 

De behandeling

Wanneer je last hebt van het oor adviseren we je eerst naar de huisarts te gaan, je wilt weten wat er aan de hand is. Zonodig schrijft de huisarts een recept uit, dit kan verschillen tot een antibioticakuur, antibioticazalf tot oordruppels. 

Voorkomen is beter dan genezen

Oorontsteking voorkomen kan je heel veel pijn en narigheid besparen. We geven je een aantal tips:

 • Gebruik geen wattenstaafjes: wattenstaafjes duwen het oorsmeer verder in het oor
 • Droog je oren goed na het douchen of zwemmen
 • Vermijdt het gebruik van objecten, bijvoorbeeld oordopjes, die irritatie veroorzaken

Wij geven jou graag ook andere mogelijkheden om te overwegen, en vaak kun je het ook tegelijkertijd gebruiken als dit prettig is voor jou. Raadpleeg altijd een professional.

De Kracht van essentiële olie

Essentiële olie heeft een sterke antibacteriële, antivirale, schimmeldodende, schimmelwerende eigenschappen waardoor het oorpijn en oor ongemakken kan verlichten. Ook zijn essentiële oliën krachtige antioxidanten die vrije radicalen afweren die veelal tot de oorzaken van ziekten behoren.

Voor ik overga naar de essentiële oliën die kunnen ondersteunen bij oorontsteking eerst een belangrijke mededeling.

Gebruik NOOIT essentiële olie IN het oor. Het oor is super gevoelig en essentiële olie erg krachtig, je wilt ten allen tijden voorkomen dat dit een reactie geeft. Veiligheid en zorg eerst. 

Wij hebben de meest succesvolle ervaringen met:

 • Tea Tree (Melaleuca) essentiële olie
 • Lavendel essentiële olie
 • Basiicum essentiële olie
 • Oregano essentiële olie
 • Frankincense essentiële olie

Zijn dit de enige essentiële oliën die ingezet kunnen worden bij oorpijn? Nee, er zijn nog plenty mogelijkheden.

Meer informatie nodig? Ontdek de mogelijkheden tijdens een, tijdelijk, gratis consult of het volgen van een workshop. Woon je niet in de buurt van Emmen maar heb je wel interesse? Laat het ons weten en we maken het mogelijk. 

Toepassingsmogelijkheden

Breng 1 druppel essentiële olie aan op een wattenbolletje en plaats het VOOR de gehoorgang. De minuscule aromatische deeltjes zullen zullen zich, op veilige wijze, door het oor verspreiden en zijn werk doen.

Wrijf een druppel essentiële olie rond het oor. Gebruik bij een hete olie, zoals Oregano, altijd een draagolie en ook als je nieuw bent in het ervaren van essentiële olie verdun de essentiële olie altijd eerst met een draagolie.

Pas dit meerdere keren per dag toe tot de klacht is verdwenen en herhaal daarna nog een aantal dagen om zeker ervan te zijn dat het over is. 

verdunningsschema

Gebruik gezond verstand

Het gaat hier om jouw gezondheid en ik hoop dat je er zorgvuldig mee om gaat. Als je kiest om essentiële olie als ondersteuning wilt gaan gebruiken kies dan een goede kwaliteit essentiële olie.

Wij gebruiken de essentiële oliën van doTERRA met CPTG keurmerk. Hiermee heb je niet alleen een essentiële olie in handen van zeer goede en hoge kwaliteit, het is ook essentiële olie met een verhaal.

Kies alleen voor de ondersteuning van essentiële olie als je open staat voor de werking. En wanneer de klachten niet verminderen, klop weer aan bij jouw arts.

Essentiële olie bestellen met korting, klik hier

Essentiële korting bestellen zonder korting, klik hier

Tot slot

Ik ben heel benieuwd…

Hoe denk jij over het ondersteunen van de gezondheid met essentiële olie?

Laat het ons alsjeblieft weten in het commentaarveld hieronder
En laat je ook inspireren door het lezen van de bijdragen van anderen.

Zorg goed voor jezelf en wees lief voor een ander.
Jacquelien

PS: Deel dit artikel met jouw Facebook vrienden en -fans, LinkedIn contcten, Twitter volgers en Google+ kringen via de Share knoppen hiernaast, zodat ook de mensen uit jouw omgeving profiteren.

Gebruik nooit olie waarvan je de herkomst of het bedrijf niet kent. Er zijn heel veel oliën die vervalst zijn of zodanig verdund dat de kracht niet meer merkbaar is. Wij gebruiken alleen CPTG gecer​tificeerde oliën.

Jacquelien Springer

Wellness Advocate | LifeCoach | AromaTouch practitioner | Acces Bars Facilitator | mede-oprichter en bedenker van meermetolie.nl |

>