Over zelfliefde en het effect op de gezondheid

zelfliefde

We hebben er allemaal mee te maken. Zelfliefde, zelfzorg, zelfoordeel, zelfrespect en niet altijd gaat het van een leien dakje. We zijn ons eigen grootste criticus.

 Gezondheidsuitdagingen bijvoorbeeld kunnen ons leegzuigen. Je wilt zo snel mogelijk dat het voorbij gaat, over gaat en weg blijft. Soms gaat het zelfs zo ver dat we ons lichaam gaan haten, verafschuwen, veroordelen en verkeerd maken, kortom zelfliefde is ver te zoeken.

Ik ben er zelf, pijnlijk, achter gekomen welke gevolgen het kan hebben als je niet goed voor jezelf en jouw lichaam zorgt. Ik hoop dat dit jou bespaard blijft. Daarom vertel je waarom het belangrijk is om goed voor jezelf te zorgen en geef ik jou simpele praktische tips. 

Herkenbare uitdaging?

Kun jij je ook herinneren dat er wel eens tegen je is gezegd dat je altijd rekening moet houden met iemand anders? En als je dit niet doet dat je egoïstisch bent en alleen maar aan jezelf denkt?

Ik denk dat dit iets is waar we ons allemaal wel in kunnen herkennen. Een uitdaging op zich voor velen. Maar nu wil ik je iets vragen en denk even rustig over het antwoord na: “Als jij niet goed voor jezelf zorgt wie zorgt er dan voor jou???”......
Oeps…..

En herken je ook dat wanneer dingen goed gaan je het gevoel hebt dat je de hele wereld aan kunt? Fijn gevoel he?! 

In het volgende onderzoek deel ik met je de grote invloed die gedachtes, emoties, woorden (gesproken of niet) kunnen hebben op onze gezondheid en de gezondheid van de mensen die we liefhebben.

Het experiment van Emoto

Misschien heb je wel eens gehoord of gelezen over het experiment van dokter Masuru Emoto. Een experiment dat werd gedaan met 3 potjes gekookte rijst, 30 dagen lang. Het resultaat is schokkend en confronterend te noemen. Je zult het snel zien. 

rice experiment

Potje 1 

Op het 1e potje werd het woord ‘Liefde’ geschreven. Tegen dit potje werden liefdevolle woorden gezegd, met goede intenties en affectie.

Potje 2

Het 2e potje kreeg de naam ‘Haat’. Je kunt je misschien al voorstellen welke woorden er tegen dit potje werden uitgesproken. 

Potje 3

Het 3e potje was een neutraal potje rijst waar geen aandacht aan werd geschonken. Het werd totaal genegeerd.

Het resultaat na 30 dagen

Ik kan je vertellen wat er gebeurd met de rijst na 30 dagen maar misschien is het beter dat je het zelf ziet. In onderstaand filmpje is duidelijk het effect te zien. Yech!! En dit doen we ons lichaam aan zonder erbij stil te staan.

Conclusie experiment van Emoto

De Kracht van woorden en intentie zijn groter dan we ons kunnen voorstellen. Gun jezelf het beste, verzorg je lichaam goed en wees gewoon lief voor je lichaam. Je hebt kunnen zien dat zelfliefde enorm belangrijk is. Jij bent het waard!

Met een beetje hulp van moeder Natuur

Het begint bij jou. Jij moet bereid zijn om jouw lichaam de liefde en de aandacht te geven die het verdient. Je hebt maar één lichaam dus het is verstandig om er goed voor te zorgen. Wanneer je bereid bent om jouw lichaam de liefde en aandacht te geven die het verdient kan essentiële olie een prachtige aanvulling zijn.

Essentiële oliën kunnen helpen om schaamte en andere negatieve emoties te ontdekken en uit te roeien die ons ervan weerhouden onze eigen waarde te voelen. Consistent gebruik van specifieke oliën kan een grote hulp zijn bij het leren om beter voor onszelf te zorgen.

Essentiële olie ter ondersteuning van zelfliefde

Voor mij zijn er 3 essentiële oliën die met kop en schouders er boven uit steken als het gaat om zelfliefde:

  • Bergamot, de olie van zelfacceptatie
  • Ylang ylang, de olie van het hart
  • Smart & Sassy, de olie van innerlijke schoonheid

Toepassing

  • Voeg 2 tot 4 druppels toe aan een diffuser zodat het aroma zich kan verspreiden door de ruimte
  • Voeg 1 a 2 druppels toe aan een neutrale bodylotion
  • Neem 1 druppel in jouw handen, wrijf de handen tegen elkaar, maak een kommetje van jouw handen, plaats het over de neus en inhaleer het aroma diep.
  • Maak jouw persoonlijke mix en verstuif het of voeg het toe aan jouw persoonlijke bodylotion. 

De Kracht in JOU

Er zijn veel dingen wat je kunt doen of toepassen. Het mooie vind ik: je beschikt over het belangrijkste. Dat is de Kracht in JOU. En schroom niet om ondersteuning te zoeken wanneer het jou even niet lukt. Het zal zowel grote lichamelijke, mentale als emotionele voordelen geven.

Gevoelens van zelfliefde geven verborgen energie. Ze herstellen de energie en vitaliteit van het lichaam.

Je zult merken dat je veel minder vatbaar bent voor gezondheidsuitdagingen, je voelt je goed, dit straal je uit en zeg nu eens eerlijk: Wie wil er nu niet lekkerder in het vel zitten?

Geef jezelf een cadeau, ga eens heerijk naar een spa, neem een massage, een lekker bad, wees lief voor jou. Als we goed voor ons lichaam zorgen en dankbaar zijn voor iedere dag die ons gegeven wordt zullen we merken dat er dingen veranderen. Misschien groot, misschien klein, ze veranderen. En bedenk je eens hoe zo’n invloed dit zal hebben op kinderen??

Ik hoop dat deze tips aan jou kunnen bijdragen <3

be the change

Essentiële olie bestellen met korting, klik hier

Essentiële korting bestellen zonder korting, klik hier

Tot slot

Ik ben heel benieuwd…

Hoe liefdevol ben jij voor jou en jouw lichaam?
Kun je hierin nog verbeteren?

Laat het ons alsjeblieft weten in het commentaarveld hieronder
En laat je ook inspireren door het lezen van de bijdragen van anderen.

Zorg goed voor jezelf en wees lief voor een ander.
Jacquelien

PS: Deel dit artikel met jouw Facebook vrienden en -fans, LinkedIn contcten, Twitter volgers en Google+ kringen via de Share knoppen hiernaast, zodat ook de mensen uit jouw omgeving profiteren.

Gebruik nooit olie waarvan je de herkomst of het bedrijf niet kent. Er zijn heel veel oliën die vervalst zijn of zodanig verdund dat de kracht niet meer merkbaar is. Wij gebruiken alleen CPTG gecer​tificeerde oliën.

Jacquelien Springer

Wellness Advocate | LifeCoach | AromaTouch practitioner | Acces Bars Facilitator | mede-oprichter en bedenker van meermetolie.nl |

>