Rimpels minimaliseren met etherische olie

rimpels minimaliseren

Rimpels, een teken van leven. De één vindt het afschuwelijk terwijl een ander er totaal geen problemen mee heeft. Als jij bij de eerst groep mensen hoort en je wilt jouw rimpels minimaliseren dan heb ik goed nieuws! 

Je kunt met behulp van etherische olie op een veilige en verantwoorde manier de huid ondersteunen waardoor het ontstaan van rimpels geminimaliseerd wordt. We geven jou een aantal tips!

Als je nog geen, of niet veel, ervaring hebt met etherische olie lees dan zeker dit artikel om irritatie, of erger, te voorkomen. Lees dus tot het einde voor alle waardevolle tips!

Rimpels...

Een rimpel is een vouw of plooi in de huid die zich ontwikkelt als onderdeel van het verouderingsproces. Doordat de huid veroudert vermindert de aanmaak van collageen en elastine.

Hoe snel of langzaam dit proces gaat heeft alles te maken met geprogrammeerde biologische factoren als leefstijl/ omgevingsfactoren. Denk bij omgevingsfactoren aan voeding, roken (nicotine), UV straling, luchtverontreiniging, overgewicht, hormonen etc.

Door afname van zowel collageen als elastine in de huid wordt de huid slapper, stugger en ontstaan er rimpels en plooien.

De meest voorkomende klacht die rimpels kunnen veroorzaken is dat we er ouder uitzien, misschien zelfs ouder uitzien dan we ons voelen.

Waarom etherische olie werkt

Etherische oliën kunnen bijdragen aan het voorkomen en verminderen van rimpels omdat ze beschikken over eigenschappen die de huid ten goede komen. Hierbij kun je denken aan anti-oxidante-, ontstekingsremmende-, versterkende-/ samentrekkende-, voedende-, cel vernieuwende eigenschappen etc.

Anti-oxidanten 

Veel etherische oliën beschikken over anti-oxidanten. Anti-oxidanten zijn erg belangrijk daar waar het gaat om het verminderen van symptomen van huidveroudering. Ze helpen de huid te beschermen tegen vrije radicalen, giftige stoffen, omgevingsfactoren en houden de cellen in goede staat zodat ze niet afbreken. Het is dus niet alleen belangrijk om voldoende anti-oxidanten binnen te krijgen uit voeding.

Gebruik etherische olie verantwoord

Gebruik alleen etherische olie van hoge kwaliteit én die geschikt is voor het gebruik op de huid. Zelf gebruiken we de oliën van het merk doTERRA omdat zij onder andere zorgvuldig/ uitgebreid testen en geen toevoegingen gebruiken die schadelijk kunnen zijn. 

Als je meer wilt lezen waarom wij voor doTERRA hebben gekozen kun je lezen in Waarom doTERRA.

Welk merk je ook kiest, doe eerst zorgvuldig onderzoek en check altijd hoe je de olie kunt toepassen.

Wanneer je een gevoelige huid hebt wees voorzichtig. Dit wil niet zeggen dat je geen etherische olie kunt gebruiken. Één van de voorzorgsmaatregelen die je kunt nemen om geen overgevoelige reactie te krijgen is de etherische olie te verdunnen met een draagolie en dit eerst te testen op een klein stukje huid.

Rimpels en etherische olie, hoe en wat?

Dan nu een aantal voorbeelden van etherische oliën bij rimpels: Er zijn nog veel meer mogelijkheden maar zelf wordt ik altijd kriegel van teveel keus dus ik heb het beperkt tot 6 etherische oliën. Wil je samen kijken naar andere etherische oliën? Neem dan gerust contact op.

Frankincense

 • Ondersteunt celherstel
 • Rustgevend
 • Versterkend
 • Cel vernieuwend 

Sandelhout

 • Het verminderen van symptomen van huidveroudering
 • Ontstekingsremmend
 • In balans brengen van vochthuishouding

Lavendel

 • Beschermd tegen vrije radicalen
 • Helpt het lichaam met het produceren van 3 meest belangrijke anti- oxidanten
 • Ontspannend

Copaiba

 • Regeneren collageen
 • Versterkend
 • Celvernieuwend
 • Ontstekingsremmend

Voeg een druppel toe aan jouw dagcrème of breng de etherische olie rechtstreeks aan op de huid.

Masseer de creme en/of etherische olie in de huid/ op de rimpel.

TIP:
Vul een rollerflesje met een draagolie en voeg 5 druppels etherische olie toe. Breng dit meerdere malen per dag aan op de rimpel.

LET OP! Check altijd of de olie geschikt is voor topisch gebruik (op de huid) en verdun zonodig met een draagolie.

Nog een aantal tips

Drink voldoende water en gebruik de etherische olie consistent voor optimaal resultaat.

Essentiële olie bestellen met korting, klik hier

Essentiële korting bestellen zonder korting, klik hier

Tot slot

Ik ben heel benieuwd…

Wat doe jij om rimpels te minimaliseren?
Heb je weleens overwogen om etherische olie uit te proberen?

Laat het ons alsjeblieft weten in het commentaarveld hieronder
En laat je ook inspireren door het lezen van de bijdragen van anderen.

Zorg goed voor jezelf en wees lief voor een ander.
Jacquelien

PS: Deel dit artikel met jouw Facebook vrienden en -fans, LinkedIn contcten, Twitter volgers en Google+ kringen via de Share knoppen hiernaast, zodat ook de mensen uit jouw omgeving profiteren.

Gebruik nooit olie waarvan je de herkomst of het bedrijf niet kent. Er zijn heel veel oliën die vervalst zijn of zodanig verdund dat de kracht niet meer merkbaar is. Wij gebruiken alleen CPTG gecer​tificeerde oliën.

Jacquelien Springer

Wellness Advocate | LifeCoach | AromaTouch practitioner | Acces Bars Facilitator | mede-oprichter en bedenker van meermetolie.nl |

>