Tip top houten meubelen met maar 3 ingrediënten

houten meubelen

Meubelpoets, meubelwax, meubelpolish, verschillende namen met één gezamenlijk doel namelijk houten meubelen in topconditie te behouden.

De vele producten die verkrijgbaar zijn hebben tegelijkertijd ook een groot nadeel. Ze bevatten giftige, synthetische ingrediënten. En natuurlijk is dit allemaal binnen de wettelijke normen die gesteld zijn maar vaak gebruiken we niet één product. Alle beetjes samen geeft gelijk een ander beeld.

Ik zeg: Weg met alle middelen die gezondheidsklachten kunnen veroorzaken, onveilig zijn voor kinderen en huisdieren als je het makkelijk kunt vervangen door een veilig en gezond alternatief. Leuke bijkomstigheid is dat het ook nog eens simpel is én vele malen goedkoper. Wie wordt daar nu niet blij van?

Mocht jij nu op zoek, of benieuwd, zijn naar een natuurlijk alternatief die jouw houten meubelen weer laten glimmen lees dan verder!

Echt?!

Dit is zo simpel en effectief ik geloofde het eerst zelf niet. Met maar 3 ingrediënten, die velen al in huis hebben, kun je al aan de slag!

Essentiële olie

De keuze is reuze als je kiest voor essentiële olie van doTERRA. De oliën zijn puur natuur en de geur is daarom erg krachtig. Iedere geur heeft zijn eigen kenmerken en kwaliteiten.

Wanneer het gaat over het poetsen van houten meubelen dan is vooral het kiezen van een geur waar jij je prettig bij voelt van belang. Jouw huis geurt er immers heerlijk naar 😉

Om de keuze iets makkelijker te maken geef ik een aantal voorbeelden:

  • Voor een frisse, vrolijke geur kies een Citrus olie zoals Wilde Sinaasappel, Citroen, Bergamot, Grapefruit
  • Heb je liever een geur die jou met beide benen op de grond zet kies dan voor een hout/ bloem of aardende olie zoals Cederhout, Douglas spar, Witte spar of Patchoeli
  • Ben je toe aan een heerlijke ontspannende geur kies dan voor Lavendel
    Doe eens gek en mix jouw twee favoriete geuren

Olie

Het is misschien een beetje verwarrend, essentiële olie én olie. Om jouw houten meubelen op te frissen, te voeden en te laten glimmen zodat je er veel langer plezier van hebt gebruiken we naast essentiële olie ook ‘gewone’ olie. We noemen het ook wel draagolie.  Je kunt nemen wat je in huis hebt bijvoorbeeld olijfolie, jojoba olie, druivenpitolie, sesamolie of amandelolie.

Azijn

Bij het gebruik van azijn kun je kiezen voor ‘gewone’ azijn of organische appel cider azijn. Aan jou de keus.

Zelfgemaakte hout oppepper

Ingrediënten

10 druppels essentiële olie

1/4 kop azijn

1/4 kop olie

Bereiding

1. Meng de olie en azijn in een glazen sprayflacon en voeg als laatste de essentiële olie toe
2. Draai de dop er stevig op en schudt flink
3. Het product is klaar voor gebruik

En dan...

Stel je wilt jouw salon tafel een opfrisbeurt geven, spray dan 2 a 3 keer het mengsel op de tafel en wrijf dit met een microvezeldoek goed uit. Laat geen restjes achter op een meubelstuk maar poets alles goed uit.

Heerlijk!

Jouw huis geurt helemaal naar de essentiële olie, naar mijn mening veel beter dan die indringende chemische geuren. En natuurlijk werkt de essentiële olie ook door op de gezondheid en gemoedstoestand. 

Ja, ik wil ook aan de slag!

Als je essentiële olie wilt gaan ontdekken is het belangrijk om te starten met iets wat goed bij jouw situatie past. Je kunt essentiële olie bestellen in onze webshop (je betaalt dan de verkoopprijs). 

Wil je essentiële olie bestellen met minimaal 25% korting, meer informatie of wil je samen kijken wat het beste bij jouw situatie past? Laat het ons dan weten, dan nemen we snel contact met je op.

Tot slot

Ik ben heel benieuwd…

Had jij gedacht dat je essentiële olie ook hiervoor kunt gebruiken?

Je kunt het voor zoveel dingen gebruiken. Mocht jij nog niet in het bezit zijn van deze mooie oliën en wel interesse hebben dan geven wij jou graag vrijblijvend advies in een tijdelijk gratis consult.

Laat het ons alsjeblieft weten in het commentaarveld hieronder
En laat je ook inspireren door het lezen van de bijdragen van anderen.

Zorg goed voor jezelf en wees lief voor een ander.
Jacquelien

PS: Deel dit artikel met jouw Facebook vrienden en -fans, LinkedIn contcten, Twitter volgers en Google+ kringen via de Share knoppen hiernaast, zodat ook de mensen uit jouw omgeving profiteren.

Gebruik nooit olie waarvan je de herkomst of het bedrijf niet kent. Er zijn heel veel oliën die vervalst zijn of zodanig verdund dat de kracht niet meer merkbaar is. Wij gebruiken alleen CPTG gecer​tificeerde oliën.

Jacquelien Springer

Wellness Advocate | LifeCoach | AromaTouch practitioner | Acces Bars Facilitator | mede-oprichter en bedenker van meermetolie.nl |

>