Top 4 essentiële oliën bij huidproblemen

Top 5 essentiële oliën bij huidproblemen

Huidproblemen kunnen erg vervelend zijn, misschien heb jij er zelf ook last van.... De acne en roodheid in mijn gezicht was niet te missen. Als je hiermee naar de dokter of specialist gaat krijg je vaak een crème vol stoffen waar je niet vrolijk van wordt en die tijdelijk verlichting geven. Alles behalve ideaal. 

In dit artikel deel ik de top 4 essentiële oliën die wel werken zonder vervelende bijwerkinen. Ze worden veelal ingezet bij huidproblemen in het algemeen> Ik , hoe je deze kunt toepassen én wat je nog meer kunt doen. Ik nodig je uit om dit artikel helemaal uit te lezen zodat je geen waardevolle informatie mist 😉

Huidproblemen, hoe ontstaan ze?

Laat ik je eerst vertellen; ik ben geen arts, specialist of schoonheidsspecialiste. Wel heb ik mijn persoonlijke ervaring, verder onderzoek gedaan naar huidproblemen en heel veel goede ervaringen gezien bij andere mensen. Ik weet nu waarom vele producten geen (niet voldoende) resultaat geven en waarom essentiële oliën WEL werken.

​Naast acne bestaan er ook andere huidproblemen zoals eczeem, psoriasis, jeuk, een droge huid, vette huid, gevoelige huid en ga zo maar door. Daarnaast betreft dit vaak het hele lichaam. Huidproblemen komen veel voor, er zijn zo’n 2200 huidziekten bekend.

​De oorzaak bij huidproblemen ligt diep, binnen in het lichaam en een zwak immuunsysteem, spijsverteringsproblemen of een verstoorde hormoonfunctie kunnen hiervan de oorzaak zijn.

​Voorafgaand kunnen deze problemen al beginnen met ongezond eten, weinig slapen, weinig bewegen. Onvoldoende vitamines en mineralen kunnen hierdoor ook zeker bijdragen aan het ontstaan van huidproblemen.

​Waarom geven vele producten geen ( of niet voldoende) resultaat?

​Veel mensen gebruiken (zelfs goedkope) producten uit de winkel en hebben totaal geen problemen. Als dit voor jou geldt zou ik zeggen: ‘Blijf deze producten gewoon gebruiken als dit goed voor jou voelt’. Toch is er één grote MAAR en die valt samen met de vraag waarom vele producten geen (of niet voldoende) resultaat geven. Ik zal het je uitleggen:

​Wat al deze producten gemeen hebben is dat ze synthetisch en giftig zijn, en tevens vol schadelijke toevoegingen zitten. Onze huid is ons grootste orgaan. Alles wat je erop smeert wordt opgenomen door het lichaam en binnen zeer korte tijd zit het in de bloedbaan. Natuurlijk kan ons lichaam veel aan en natuurlijk kan een keer iets synthetisch smeren geen kwaad.

​Maar vaak vergeten we dat we dit niet 1 x doen, maar iedere dag, 7 dagen per week en soms zelfs meerdere keren per dag. PLUS dat het niet 1 product betreft, ga maar eens na vanaf het moment dat je opstaat tot je naar bed gaat hoeveel producten je gebruikt… Gemiddeld gebruiken vrouwen 12 producten per dag en mannen 6. Denk hierbij ook aan tandpasta, scheerschuim, haarlak etc..

​Alle producten die ik gebruikte waren synthetisch. Ik wist simpelweg niet beter. Nu ik dit wel weet kies ik voor natuurlijke producten en essentiële olie. En gelukkig kan dit voor ieder budget!

​Waarom natuurlijke producten als essentiële oliën wel werken?

​Ons lichaam is ontzettend slim. Het herkent natuurlijke producten zonder giftige toevoegingen als lichaamseigen en daarom geven deze producten ook een beter resultaat.

Daarnaast bezitten essentiële oliën over een aantal krachtige eigenschappen zoals antibacterieel, ontstekingsremmend, huidvernieuwend en huidherstellend. Iedere essentiële olie kent zijn eigen eigenschappen en allen zijn ze zeer krachtig.

Veelgebruikte essentiële oliën bij huidproblemen

Tea Tree (Melaleuca)

Heb je last van ontstekingen, zoals bijvoorbeeld acne, eczeem of psoriasis, dan is Tea Tree essentiële olie de nr 1 essentiële olie die je in huis wilt hebben. Vanwege de antibacteriële en ontstekingsremmende eigenschappen werkt Tea Tree zeer effectief. Leuk weetje, in het Australische leger wordt Tea Tree essentiële olie meegegeven in de EHBO kit als soldaten op missie gaan

Lavendel

Lavendel

Lavendel beschikt over ontspannende en kalmerende eigenschappen. Ideaal in te zetten bij acne (in combinatie met Tea Tree), psoriasis maar ook biedt het verlichting bij een zonverbrande huid. Bij huiduitslag, allergische reacties, een droge en gevoelige huid, striae, littekens en rimpels is Lavendel ook erg goed in te zetten.

Frankincense

De koning onder de oliën is Frankincense en dit is niet voor niets. Frankincense wordt al eeuwenlang gebruikt voor zijn huidherstellende en huidvernieuwende eigenschappen. Daarnaast beschikt Frankincense over ontstekingsremmende eigenschappen. Dit maakt het een ideale olie voor de behandeling van huidproblemen als striae, littekens en rimpels.

Geranium

geranium

Ook Geranium beschikt over antibacteriële en kalmerende eigenschappen. Verder balanceert het de talgproductie en stimuleert het de doorbloeding. Dit maakt dat Geranium een uitstekende essentiële olie is bij het verminderen van psoriasis, eczeem, rimpels, striae, littekens, droge huid, gevoelige huid en jeuk.

Hoe pas ik deze essentiële oliën toe?

​Ik heb hierboven de top 5 essentiële oliën bij huidproblemen benoemd. Dit zijn overigens niet de enige oliën die gebruikt kunnen worden. Je kunt ervoor kiezen om voor jouw huidprobleem te beginnen met 1 essentiële olie of een combinatie van essentiële oliën.

​Alle bovenstaande essentiële oliën kunnen op de huid aangebracht worden, mits het essentiële oliën zijn met CPTG keurmerk. Test daarnaast altijd op een klein stukje huid om eventuele huidreacties uit te sluiten. Mocht je iets van irritatie bemerken meng dan met een draagolie en spoel NOOIT met water, lees hier waarom.

CPTG

Andere tips zijn om een paar druppels essentiële olie​ toe te voegen aan jouw creme (bodylotion, gezichtscreme of zelfgemaakte creme) of in een roller met draagolie te maken zodat je het lokaal kunt aanbrengen.

Wat kun je nog meer doen voor een nog beter resultaat?

Zoals ik aan het begin al noemde ontstaan huidproblemen vaak in het lichaam. Letten op de voeding, verminderen van suikers, bewegen kunnen al verandering brengen.

Daarnaast heb ik gemerkt dat het gebruik van goede voedingssupplementen​ en af en toe een detox kuur doen ook veel opschoont, wat je terugziet in de huid. Kies hierbij voor een goede detox die naast het detoxen ook bestaat uit het opbouwen van de juiste goede bacteriën in de darmen. Wil je meer informatie hierover, laat het me weten.

Een tijdje terug heb ik een artikel geschreven over Natuurlijke huidverzorging voor jouw gezicht. Hierin kun je nog meer aanvullende informatie vinden. Waar je ook voor kiest, kies alsjeblieft voor natuurlijke producten en houdt vol want natuurlijke producten kunnen langer duren voor je resultaat ziet.

Tot slot

Ik ben heel benieuwd…

Wat gebruik jij om jouw huid te verzorgen?
Heeft dit artikel jou nieuwe inzichten gegeven?

Laat het ons alsjeblieft weten in het commentaarveld hieronder
En laat je ook inspireren door het lezen van de bijdragen van anderen…

Zorg goed voor jezelf en wees lief voor een ander.
Jacquelien

PS. Deel dit artikel met jouw Facebook vrienden en -fans, LinkedIn contacten, Twitter volgers en Google+ kringen via de share knoppen hiernaast, zodat ook de mensen in jouw netwerk profiteren.

Gebruik nooit olie waarvan je de herkomst of het bedrijf niet kent. Er zijn een hele hoop oliën die vervalst zijn of zodanig verdund dat de kracht niet meer merkbaar is. Wij gebruiken alleen CPTG gecertificeerde oliën. Jacquelien Springer

Wellness Advocate | LifeCoach | AromaTouch practitioner | Acces Bars Facilitator | mede-oprichter en bedenker van meermetolie.nl |

>
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE