Verbeter de concentratie met 4 veilige tips

Verbeter concentratie (1)

Herken jij het ook wel eens dat jij je niet kunt concentreren? Bijvoorbeeld op het werk, tijdens een gesprek, op school of tijdens de sport. De concentratie verbeteren, je weet dat het een grote bijdrage voor je zou zijn maar het wil maar niet lukken...

Misschien herken je dit bij jezelf, jouw zoon of dochter, een collega, een kind in de klas of bij iemand anders die jou lief is.

Hoe zou het zijn als dit makkelijker kon?
Hoe zou het zijn als dit makkelijker kan zonder gevaren voor de gezondheid?
En hoe zou het zijn als je dit kan met totaal gemak?

In dit artikel delen we onze top 4 aan tips die kunnen ondersteunen bij het verbeteren van concentratie. En om het een extra interessant artikel te maken delen we niet alleen essentiële olie tips maar ook een methode die voor heel veel gemak kan zorgen én ervaringsverhalen.

Benieuwd?? Ik wens je veel leesplezier!

Ik kon het bijna niet geloven

In de zomervakantie gingen we een weekje naar Zeeland en Joël mocht twee vriendjes meenemen. De kinderen vlogen direct uit om de camping en alle mogelijkheden te verkennen. Voor hen was het één groot feest!

Na een tijdje kwamen ze terug bij het chalet en één van de vriendjes, D., zonderde zich af. Ik vroeg hem of hij iets nodig had. Zijn antwoord ging mij door merg en been want ik zag hoe het hem beïnvloedde. Hij zei: ‘Ik ben zo druk in mijn hoofd, ik kan me niet concentreren. Ik wil graag meedoen maar hier (hij wees naar een plek in zijn hoofd en bleef zijn hoofdje vasthouden) is het zo druk’. Hij moest huilen.

Ik vertelde hem dat wij veel de oliën gebruiken. En ook dat we net een nieuwe olie binnen hadden waarover we vaak hadden gehoord dat het goed werkt bij, onder andere, drukte in het hoofd en uitdagingen met de concentratie. Hij keek mij ongelovig aan en ik vertelde hem dat hij de olie mocht gebruiken als hij het zelf ook wilde.

Hij besloot de olie te proberen. Een beetje olie achter zijn oren en op zijn polsen was genoeg. De InTune wordt geleverd in een roller en is dus makkelijk aan te brengen. Hij bleef even rustig zitten en ik kon het niet geloven, je zag zijn hoofd en lichaam rustig worden.

Kort daarna ging hij naar de andere jongens toe om verder te spelen. Als hij de olie weer nodig had zou hij er om vragen.

De volgende dag vroeg ik hem of hij iets van de olie had gemerkt. Hij zei: ‘Ja, ik werd er heeeeeeel rustig van in mijn hoofd 😉 ’. Het is de hele vakantie goed gegaan en hij vroeg om de olie wanneer hij het nodig had.

Zo’n ‘simpele’ olie en zoveel gemak, hoe wordt het nog beter dan dit?!

Wat maakt doTERRA’s InTune zo speciaal

DoTERRA’s InTune is een samenstelling van enkelvoudige oliën. De eigenschappen van de oliën zijn te benoemen als kalmerend en ontspannend. Ze geven concentratievermogen en zorgen voor harmonie.

Wat het zo’n bijzondere olie maakt is dat het rijk is sesquiterpenen. De cellen van de hersenen worden bereikt door deze sesquiterpenen doordat ze het vermogen hebben om voorbij de bloed-hersenbarrière te kunnen passeren. Wil je weten wat de bloed-hersenbarrière inhoud? Dan verwijs ik je graag door naar de website van de Hersenstichting door hier te klikken

Er zitten maar liefst 7 enkelvoudige oliën in de InTune. Wij werken, naast onze eigen ervaring, graag met het Modern Essentials boek en daar staan deze 7 oliën perfect, kort en bondig in beschreven:

Amyris/ West- Indische sandelhout

Sandelhout bevat bevat een hoog niveau van sesquiterpenen en kan helpen bij het ondersteunen van kalmte en het loslaten van stress en spanning.

Patchouli

Patchouli heeft een kalmerende, rustgevende en ontspannende invloed en kan nuttig zijn in het verlichten van angst en depressie. Het heeft ook een hoog niveau van sesquiterpenen.

Frankincense

Hij wordt ook wel de koning onder de oliën genoemd vanwege zijn veelzijdige en krachtige werking.

Frankincense heeft antidepressieve en rustgevende eigenschappen. Het wordt gebruikt om op een veilige en effectieve manier bij het verbeteren van het geheugen, vermindering van mentale vermoeidheid en zorgt voor een goede energie die helpt bij de concentratie.

Limoen

Limoen heeft een verfrissende geur die vaak gebruikt wordt om uitputting, depressie en lusteloosheid te overwinnen. Het kan ook heilzaam zijn voor gevoelens van angst.

Ylang Ylang

Ook Ylang Ylang heeft geruststellende eigenschappen en wordt vaak gebruikt om hulp te bieden bij angst en depressie.

Hawaiiaans sandelhout

Hawaiiaans sandelhout wordt vaak gebruikt als hulpmiddel bij aandacht en meditatie. Het heeft ook kalmerende en rustgevende eigenschappen.

Roomse Kamille

Roomse Kamille heeft een kalmerende en ontspannende invloed. Het wordt vaak gebruikt om op een veilige en effectieve manier prikkelbaarheid te helpen verminderen en nervositeit bij kinderen, voornamelijk hyperactieve kinderen.

Kortom..

.. een mix die vele voordelen kent voor het verbeteren van concentratie én nog veel meer.

Het Modern Essentials boek

Zoals je al hebt kunnen lezen gebruiken wij het Modern Essentials boek als een gids met heel veel kennis.

In het boek wordt onder andere uitgelegd wat essentiële oliën zijn, in de breedste zin van het woord. Een stukje geschiedenis, wetenschappelijke informatie, de basiskenmerken van essentiële olie.

Ook wordt uitgebreid uitgelegd hoe je je olie kunt toepassen en waarom het effectief werkt. Er wordt uitgelegd welke enkelvoudige en samengestelde oliën er verkrijgbaar zijn, wat hun eigenschappen zijn, voor welke uitdagingen je het kunt inzetten maar ook worden veiligheidsinstructies gegeven wanneer nodig.

En tot slot wordt uitgelegd, op alfabetische volgorde, welke oliën te gebruiken voor welke aandoening.
Ideaal dus om in huis te hebben zodat je ten allen tijde, tussen de vele oliën die verkrijgbaar zijn, op jouw gemak op zoek kunt naar een favoriete olie/ beste optie. 

Access Bars™

Naast de essentiële oliën hebben wij ruimschoots kennis mogen maken met de mogelijkheden van Access Bars. Voor wie er nog nooit van heeft gehoord is hier een kort introductie filmpje.

Ervaringen Access Bars

Een aantal voorbeelden van feedback die wij kregen van mensen die bij ons een Bars sessie hebben ervaren:

  • Ik ben al heel lang niet meer zo diep ontspannen geweest
  • Een cadeautje aan mezelf
  • Ik weet niet wat je hebt gedaan maar daar waar ik grote problemen had met mijn vrouw voel ik nu weer liefde voor haar en zie ik weer mogelijkheden
  • Ik snap er niets van, ik zocht werk en na een Bars sessie werd ik aangenomen bij een nieuwe werkgever!

Een goede vriendin vertelt dat ze altijd veel last heeft gehad van concentratie uitdagingen. Sinds ze Access Bars kent en regelmatig een sessie ontvangt ervaart ze er nauwelijks 'hinder' van. En wanneer het weer de overhand neemt weet ze dat ze toe is om een Bars sessie te ontvangen.

Wil je nog meer ervaringen lezen? Kijk dan nog even op Google:

ervaringen access bars concentratie

Vertrouw op wat jij weet

Als laatste tip wil ik je meegeven; Vertrouw op wat jij weet! Wat voor de één goed of niet goed is hoeft niet te betekenen dat dit voor jou ook geldt. We hebben altijd keus en kies daarvan wat voor jou de beste optie is op dat moment. Wees tegelijkertijd altijd bereid om deze keuze bij te stellen als blijkt dat het voor jou niet werkt.

Ik zeg niet dat het makkelijk is, of moeilijk, maar jij weet diep van binnen wat jij nodig bent, en wat jouw lichaam nodig is, om te dealen met de concentratie uitdagingen, of iedere andere uitdaging.

Zelfs kinderen weten het, ondanks dat ze vaak zeggen ‘ik weet het niet’.

En kom je er even niet uit? Vraag hulp aan iemand die jou verder kan helpen, zonder te oordelen en zonder voor jou in te vullen wat wel of niet goed voor jou is. Jij weet het echt.

Tot slot

Ik ben heel benieuwd…

Wat vond je het meest waardevol in dit artikel?
Misschien heb je al een tip mogen ervaren, hoe vond jij het?

Geef jouw feedback alsjeblieft in het commentaarveld hieronder
En laat je ook inspireren door het lezen van de bijdragen van anderen.

Wil je graag meer informatie ontvangen over een onderwerp neem dan gerust contact met ons op. 

Zorg goed voor jezelf en wees lief voor een ander.
Jacquelien

PS: Deel dit artikel met jouw Facebook vrienden en -fans, LinkedIn contcten, Twitter volgers en Google+ kringen via de Share knoppen hiernaast, zodat ook de mensen uit jouw omgeving profiteren.

Gebruik nooit olie waarvan je de herkomst of het bedrijf niet kent. Er zijn heel veel oliën die vervalst zijn of zodanig verdund dat de kracht niet meer merkbaar is. Wij gebruiken alleen CPTG gecer​tificeerde oliën.

Jacquelien Springer

Wellness Advocate | LifeCoach | AromaTouch practitioner | Acces Bars Facilitator | mede-oprichter en bedenker van meermetolie.nl |

>
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE