Versterk het immuunsysteem met deze 10 essentiële tips

Boost het immuumsysteem

Het immuunsysteem beschermt ons tegen virussen, bacteriën en parasieten. Alle redenen om het zo gezond mogelijk te houden maar dit lukt niet altijd. Versterk het immuunsysteem is daarom belangrijk.

Vooral in deze tijd van het jaar horen we veel mensen die grieperig of verkouden zijn. Heb jij al de griep of een verkoudheid gehad deze laatste maanden?? De kans is groot dat jouw antwoord ‘Ja’ is. Het lichaam is ontzettend slim en vaak denken we te moeilijk om onze gezondheid te verbeteren.

Versterk het immuunsysteem is speciaal voor jou, en iedereen, geschreven die het immuunsysteem een extra boost wil geven.

Ik deel eenvoudige stappen die iedereen kan nemen om het immuunsysteem een boost te geven. Doe er jouw voordeel mee en lees het gehele artikel om geen essentiële tips te missen die jou kunnen ondersteunen. 

Het immuunsysteem een boost geven

Op Wikipedia kun je heel veel data vinden over de werking en de functie van het immuunsysteem. Zoals ik al noemde ga ik in dit artikel in op eenvoudige stappen die we allemaal kunnen nemen. 

Stap 1: Eet gezond

Veel mensen weten hoe belangrijk gezond eten is, toch eten veel mensen niet gezond. Voor een keer is dit niet erg. Wel wordt het een probleem als dit regelmatig voorkomt. Algemeen bekend is dat dit ook van grote invloed is op het immuunsysteem.

Maar wat verstaan we onder ‘eet gezond’? Hier zijn veel meningen over en wordt ook ontzettend veel over geschreven. We snappen allemaal dat als we op een fastfood dieet leven dit ons geen optimale gezondheid gaat geven.

Naar mijns inziens eten we gezond als we alle noodzakelijke voedingsstoffen binnenkrijgen. Dit bereiken we door vooral afwisselende gezonde voeding tot ons te nemen. 

Stap 2: Verminderen van de toxische lading in het lichaam

Ons eten heeft niet meer de kwaliteit die het heeft gehad. Voedsel wordt bespoten en bewerkt. Ook heeft het land waarop groente en fruit wordt verbouwd niet meer de kwaliteit van voorheen. Hierbij nog niet te spreken over het grasland waarop de koeien staan te grazen.

Met toxische stoffen bedoelen we niets meer dan giftige stoffen. Uiteindelijk komt dit terecht in het lichaam. Het lichaam kan een zekere hoeveelheid giftige stoffen aan.

Een overvloed aan giftige stoffen kan zich gaan uiten in diverse klachten. Doe je hier niets aan zal ziekte zich gaan ontwikkelen.

We zien dat het lichaam onder andere petrochemische stoffen in het lichaam op slaat. Met petrochemische stoffen bedoelen we plastic. Dit willen we niet in het lichaam.

Het blijkt ook dat ziekte veelal ontstaat in de darmen. Een goede darmflora is dus ook van essentieel belang om ziekte te voorkomen en effectief te behandelen.

Je kunt zelf de toxische lading helpen te verminderen door dagelijks water met een druppeltje Citroen essentiële olie te drinken. Ook het detoxen van het lichaam is aan te raden. Je geeft het lichaam dan de gelegenheid om te herstellen.

Hoe we het ook wenden of keren, het is noodzakelijk om goed voor het lichaam te zorgen. Eet zo gezond mogelijk, drink voldoende water, vermijdt witte suikers, gluten en zuivel. 

Stap 3: Zorg voor ontspanning en slaap voldoende

We kunnen ons voorstellen dat constant onder stress en spanning een aanslag is op het lichaam. Dit willen we niet en het antwoord hierop is ont-spannen is.

Gun jezelf een moment om bij te tanken. En het hoeft niet lang te zijn, als je maar een moment neemt. Wil je meer tips ter ontspanning, lees dan Verminder stress en creëer ontspanningsmomenten met essentiële olie.

natuurlijke eerste hulp

60 gratis Tips hoe je essentiële olie veilig kunt toepassen

Vul jouw email hieronder in en download het ebook

Wanneer het immuunsysteem op de proef wordt gesteld is het erg belangrijk om een goede nachtrust te hebben.

Je herkent het vast wel wanneer je een aantal nachten niet voldoende hebt geslapen of langere tijd onder stress staat, je bent veel sneller vatbaar voor een verkoudheid of griepje. 

Tijdens de slaap geef je het lichaam de kans om volledig te ontspannen en zich te herstellen. Het is dan ook niet voor niets dat we, wanneer we ziek zijn, extra slapen.
Meer tips kun je lezen in Bevorder een goede nachtrust met 9 ontspannende tips.

Versterk het immuunsysteem op eigen kracht met deze 3 stappen en en er is nog meer wat je kunt doen, lees nog even verder voor nog meer tips.

Versterk het immuunsysteem essentiële olie tips

Essentiële oliën zijn een prachtige manier om je immuunsysteem te stimuleren. Naast bovenstaande tips kun je ook met essentiële olie zelf samengestelde rollerflesjes het immuunsysteem een boost geven.

Veel voorkomende essentiële oliën in de mixen zijn:

Frankincense

Bij het opbouwen en behouden van een gezond immuunsysteem is Frankincense een uitmuntend krachtige olie die tevens zorgt voor de gezondheid van de cellen. Ook het beschermen van de hersenen valt hieronder.

On Guard

On Guard is een samengestelde olie, ook wel de Beschermende samenstelling genoemd. De naam zegt het al, het beschermt ons tegen schadelijke bacteriën, virussen en parasieten van buitenaf.

Daarnaast bestaat On Guard uit, onder andere, Kruidnagel, Wilde Sinaasappel en Kaneel. Sterke anti-oxidanten die we goed kunnen gebruiken als het immuunsysteem op de proef gesteld wordt.

Citroen

Naar mijn mening is Citroen een olie die iedereen in huis zou willen hebben vanwege zijn vele voordelen.

Een druppeltje in een glas (gefilterd) water geeft je een frisse en schone smaak. Het reinigt het lichaam ook nog eens op zachte wijze van giftige stoffen.

Wil je over nog meer voordelen lezen van Citroen essentiële olie? Dan verwijs ik je graag door naar Ken jij deze voordelen al van Citroen essentiële olie?

Een aantal voorbeelden van mixen:

Samenstelling 1

roller mix

Mix in een rollerflesje van 10ml 7 druppels van iedere olie:
Frankincense
Melaleuca/ Tea Tree
On Guard
Citroen
Vul aan met gefractioneerde kokosolie

Breng aan onder de voeten, achter de oren of over de ruggenwervel, zo vaak als nodig.

Samenstelling 2

immuunsysteem boost

Samenstelling 3

diffuser blend

Samenstelling 4

boost het immuunsysteem 3

Tot slot

Ik ben heel benieuwd…

​Zou jij essentiële olie willen inzetten om het immuunsysteem te ondersteunen?
Heb jij nog een aanvulling op dit artikel?

Laat het ons alsjeblieft weten in het commentaarveld hieronder
En laat je ook inspireren door het lezen van de bijdragen van anderen.

Zorg goed voor jezelf en wees lief voor een ander.
Jacquelien

PS: Deel dit artikel met jouw Facebook vrienden en -fans, LinkedIn contcten, Twitter volgers en Google+ kringen via de Share knoppen hiernaast, zodat ook de mensen uit jouw omgeving profiteren.

Gebruik nooit olie waarvan je de herkomst of het bedrijf niet kent. Er zijn heel veel oliën die vervalst zijn of zodanig verdund dat de kracht niet meer merkbaar is. Wij gebruiken alleen CPTG gecer​tificeerde oliën.

Jacquelien Springer

Wellness Advocate | LifeCoach | AromaTouch practitioner | Acces Bars Facilitator | mede-oprichter en bedenker van meermetolie.nl |

>
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE