Waarom dōTERRA?

meer met olie Waarom dōTERRA?

Essentiële oliën zijn heel goed in te zetten daar waar het gaat om jouw gezondheid, de gemoedstoestand en geestelijke gesteldheid. ​Ze zijn heel goed in te zetten daar waar het gaat om jouw gezondheid, de gemoedstoestand en geestelijke gesteldheid.

Één ding wisten we zeker. Als we iets gingen inhaleren, op onze huid smeren of misschien zelfs innemen moest het wel puur zijn zonder toevoeging van gevaarlijke stoffen. Dus onmiddellijk zijn we gestopt met olie waar een waarschuwing voor brandgevaar of een doodskop op staat. We konden niks zeggen over de kwaliteit van deze oliën maar met brandgevaar of doodskop... liever niet in onze familie.

​Iemand heeft ons dōTERRA essentiële oliën aangeraden en omdat de geur en de presentatie als muziek in onze oren klonk zijn we begonnen met het gebruiken van dōTERRA. Omdat wij verantwoording willen nemen over onze gezondheid zijn we zelf met een onderzoek gestart om te leren over de dōTERRA oliën, de producten en het bedrijf.

​Wat wij hebben ontdekt leidde ertoe dat wij echt verliefd zijn geworden. Zowel op de oliën, de producten, het bedrijf en waar het bedrijf voor staat. Iedereen die voor én met dōTERRA werkt groeit en wordt er beter van. En met iedereen bedoel ik ook echt IEDEREEN, of je nu olie gebruiker bent, op het land werkt om de olie te verbouwen of mensen onderwijst over essentiële olie.

​DōTERRA als bedrijf

​Wat wij direct in de gaten hadden was dat dōTERRA een heel open en toegankelijk bedrijf is. In elk bedrijf zijn er dingen die niet goed gaan. Maar als er iets is staat men altijd klaar om te helpen. Ook hebben we een aantal eigenaren ontmoet in Amsterdam en Praag. En ook waren zij zeer vriendelijk en toegankelijk, ze namen de tijd om al je vragen te beantwoorden.

​Aantal feiten over dit bedrijf

 • DōTERRA is opgericht in 2008
 • Het team van eigenaren bestaat uit 7 mensen, 6 mannen en 1 vrouw.
 • In 2009 was dit bedrijf al goed voor 1 miljoen $
 • Juli 2014 telde dōTERRA maar liefst 1,000,000 Wellness advocates
 • In augustus 2016 waren er ruim 3,000,000 Welness advocates
 • Vandaag de dag verzend dōTERRA de oliën naar meer dan 100 landen en hebben vestigingen in meer dan 25 landen

Kortom dōTERRA is een jong bedrijf die er financieel erg goed voorstaat en ieder jaar worden ze steeds groter.

​Weet wat je gebruikt

Als het gaat om het gebruik van essentiële olie is het belangrijk dat je over goede kennis beschikt, over hoe en wanneer je essentiële olie kunt gebruiken. Als je dat eenmaal weet dan is het belangrijk dat je een zo puur mogelijk essentiële olie gebruikt. Jammer genoeg is er echt heel veel troep op de markt.

Dankzij mensen als dr Robert Pappas, die met veel passie en kennis slechte oliën ontmaskert en mensen alert maakt dat ze ernstige beschadigingen kunnen oplopen door het gebruik van slechte oliën.

Wil je meer hierover weten? Lees ook Essentiële olie kopen waar moet ik opletten?

​Zeer hoge kwaliteit

Al snel hebben we ontdekt dat de oliën zeer effectief werken en dat dōTERRA zeer hoge eisen stelt aan een essentiële olie om de kracht, kwaliteit en puurheid te kunnen waarborgen.

We hebben ontdekt dat zij dit op een ingenieuze wijze doen.

​De drie pijlers zijn: de allerbeste grondstoffen, uitvoerig testen en co-impact sourcing.

​Allerbeste grondstof

​DōTERRA gaat heel ver in het zoeken van de allerbeste grondstoffen voor de oliën. DōTERRA's oliën zijn wereldwijd afkomstig waar de plant natuurlijk het beste groeit. Deze locaties hebben de beste bodem-, klimaat- en groeicondities om de hoogst mogelijke therapeutische delen van de planten en essentiële oliën te produceren. Voortdurend is dōTERRA bezig met het vinden van nieuwe plekken met de beste groeicondities om zo de goede kwaliteit te kunnen garanderen.

Wereldkaart met de herkomst van doTERRA oliën

​Co-impact Sourcing

​Op dit moment telt dōTERRA meer dan 100 soorten essentiële oliën verdeeld over meer dan 40 landen. DōTERRA werkt om levens en gemeenschappen over de hele wereld te verbeteren. Veel van de etherische oliën die door dōTERRA worden aangeboden, zijn afkomstig uit ontwikkelingslanden, waar de telers en distilleerders vaak genade van derden hebben. DōTERRA Co-Impact Sourcing helpt bij het creëren van coalities van kwekers en destilleerders die ervoor zorgen dat lokale gemeenschappen eerlijke en tijdige betalingen ontvangen om hun families en gemeenschappen te ondersteunen. DōTERRA werkt samen met deze coalities om de middelen, instrumenten en training te verschaffen die nodig zijn om een langdurig partnerschap te waarborgen.

Deze fantastische mensen hebben we mogen ontmoeten tijdens de Europese conventie

​Testen

​Met zoveel oliën op de markt die niet 1,2,3 van echt zijn te onderscheiden ben je wel verplicht om grondig te testen. Samen met gerenomeerde mensen als dr Pappas heeft dōTERRA één van de meest geavanceerde test labs opgezet. Niets wordt aan het toeval overgelaten. Nadat bij dōTERRA alle testen gedaan zijn doet een extern bedrijf nog eens de laatste tests om de oliën te certificeren. Als de oliën dit proces succesvol hebben doorlopen krijgen ze het CPTG keurmerk. CPTG staat voor Certified Pure Therapeutic Grade.

​De 8 test methodes zijn:

 • Organoleptische testen
 • Microbiële testen
 • Gaschromatografie
 • Massaspectrometrie
 • Fourier Transform Infrarood spectroscopie (FTIR)
 • Chirality testen
 • Isotopische analyse
 • Zwaarmetaal testen

Lees voor meer informatie over CPTG het artikel Wat betekent CPTG essentiële olie?

Bekijk zelf de testresultaten

Transparant is zeker een kenmerk van dōTERRA. Als je een fles essentiële olie hebt gekocht dan kun je de testrapportages downloaden.Dit doe je heel makkelijk je gaat naar https://sourcetoyou.com/ . Hierna klik je op kwaliteitsrapport. Bij voer in uw kwaliteit ID typt je de nummer wat onder de dōTERRA flesje staat. Direct kun je de getekend rapport zien van wat de componenten zijn die gevonden waren tijdens het testen.​

Assortiment​

DōTERRA heeft tegenwoordig een heel breed assortiment aan producten. Van enkelvoudige oliën tot olie mixen, huidverzorgingsproducten, supplementen en een speciale emotie lijn. Allemaal verwerkt met de meest fijne essentiële oliën.

Kennis binnen dōTERRA

Kennis is zeker belangrijk want je kan de beste oliën ter wereld in jouw bezit hebben maar als je niet weet wat, wanneer en waarvoor je de olie kunt gebruiken dan kom je niet zo ver. Ook hier heeft dōTERRA in voorzien.

DōTERRA geeft basis workshops zodat iedereen veilig en effectief met essentiële olie kan beginnen. Ook geeft dōTERRA verdieping klasjes, denk aan essentiële olie en kinderen, tijdens zwangerschap of om te detoxen. Ook is er gelegenheid in sommige steden tot het volgen van masterclasses, dit is een serie van 8 avonden met ieder een aparte thema. Kun je een keer niet? Geen probleem, de cyclus zal zich herhalen. Meer met Olie geeft ook deze trainingen. Als je meer wilt weten neem een kijkje op onze workshop pagina.

Zonder verplichtingen en veel voordeel

Als je essentiële oliën koopt van dōTERRA dan wil dōTERRA je nergens toe verplichten. Wel willen ze jou belonen.

Voor een gering bedrag kan je een accountje aanschaffen die je minimaal 25% korting geeft op elke aankoop. En dit is maar het begin.

Er is ook een spaarprogramma waar je aan mee kunt doen. Want vanaf 50 punten, wat ongeveer 50 euro is, begin je al voor gratis producten te sparen. Heb je een maand voor 125 punten gekocht dan kom je in aanmerking voor het gratis product van de maand. Kortom te veel om op te noemen. Wil je precies weten hoe dit in zijn werking gaat, stuur ons gerust een berichtje en we leggen het jou helemaal uit.

Een aantal voordelen op een rijtje

 • minimaal 25% korting (op alle producten)
 • geen verplichtingen
 • geen kleine lettertjes
 • de mogelijkheid om tot 55% korting te sparen, plus extra GRATIS producten en het verdienen van commissies

Je koopt niet alleen een olie

Naast een transparant bedrijf met kwalitatief goed product en kennis van zaken geeft dōTERRA ook terug aan de maatschappij waar het nodig is.

DōTERRA healing hands​

De dōTERRA Healing Hands Foundation streeft naar genezing en hoop op de wereld, want zij leven vrij van ziekte en armoede, en uiteindelijk bemoeilijken de arme gemeenschappen uiteindelijk de nodige hulpmiddelen om zelfstandig te worden. Deze foundation is voor iedereen toegankelijk, of je een bijdrage wilt doen met je tijd, met donaties of door producten te kopen waarvan de totale winst naar de foundation gaat, het is dat allemaal mogelijk.

Wil je meer lezen over al hun projecten? Klik dan hier.

Impact van donaties aan dōTERRA Healing Hands Foundation

Last but not least​

DōTERRA heeft een ‘Free to give’ programma speciaal voor zijn Welness advocates. In plaats van een cultuur te creëren die steeds meer gaat uitgeven aan allerlei luxe, bijvoorbeeld auto’s en huizen, focust dit programma zich op het helpen van de mensen die schuld vrij willen leven. Ben je eenmaal schuldvrij dan ben je vrij om te geven.​

Overige informatie

Versterk ons team
Bel ons: 0620 85770Stroomt enthousiasme om mensen helpen door jouw bloed?Versterk ons team en ontdek de vele voordelenMeld je snel aan[...]
Zo bestel je doTERRA essentiële olie
Jij verdient het beste!Op deze pagina leer je stap voor stap snel en simpel doTERRA essentiële olie bestellen met tenminste[...]

 

>