Warme comfortabele feestdagen met 11 essentiële olie tips

Warme comfortabele feestdagen met 11 essentiële olie tips

Warme comfortabele feestdagen willen we toch allemaal? Met de feestdagen in het vooruitzicht besef ik mij des te meer dat niet iedereen de luxe heeft om samen te zijn en het gezellig te hebben. Onder de ouderen heerst de eenzaamheid extra tijdens deze dagen. Niet alleen ouderen, denk ook aan mensen die hun geliefde niet meer naast zich hebben of door omstandigheden in vervelende situaties zijn terechtgekomen. Er zijn genoeg situaties te bedenken waarin we momenten hebben waarin we een extra oppepper, aandacht, warmte en vrolijkheid kunnen gebruiken.

Misschien heb je, om welke reden dan ook, moeite met de feestdagen en misschien ken je iemand die liever deze maand overslaat. En misschien wil je gewoon extra sfeer en gezelligheid creëren. Dan is dit een waardevol artikel waarin we met jou delen hoe je de stemming positief kunt beïnvloeden met essentiële olie én we hebben een leuke aanbieding voor de workshops in december.

Aromatische voordelen van essentiële olie

Veel mensen kennen essentiële olie, of etherische olie, van de geur. Gelukkig ontdekken ook steeds meer mensen de therapeutische voordelen die essentiële oliën kunnen bieden. Ik zeg expres ‘kunnen’ omdat niet iedere essentiële olie hierover beschikt. Wil je meer hierover lezen, lees dan ons blog Hoe veilig is essentiële olie?. Essentiële oliën met een CPTG keurmerk beschikken wel over deze kwaliteiten. In dit artikel is het uitgangspunt essentiële olie met CPTG keurmerk.

​Het aromatisch gebruik, inademen van essentiële oliën, is zeer effectief in de meeste gevallen. Het stimuleert het olfactorisch systeem, dat een grote invloed heeft op de hersenen. Door het inhaleren van essentiële olie worden er geurmoleculen ingeademd via de neus. De neus is ons reukorgaan die nauw verbonden is met het limbisch systeem.

Het limbisch systeem is een groep structuren in de hersenen die betrokken zijn bij oa emotie, lange termijn geheugen, genot, motivatie, autonoom zenuwstelsel, hormonen, het reguleren van de bloeddruk, hartritme en aandacht.

aromatische-voordelen

Naast het limbisch systeem heeft het inhaleren van essentiële olie ook invloed op het ademhalingssysteem. Via de neus komen de moleculen ook terecht in het ademhalingssysteem, denk hierbij aan de longen.

Het aromatisch toepassen van essentiële olie heeft grote invloed op ons gehele lichaam. Op deze manier kun je dus genieten van de vele voordelen, kracht, diepgaande effecten én medicinale werking van essentiële oliën.

Diffuser

diffuser

Voor het verdampen van essentiële olie wordt een diffuser geadviseerd, ook wel aroma verstuiver genoemd. Diffusers zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen, maten en prijsklassen. Bij het aanschaffen van een diffuser is het van belang dat je kiest voor een diffuser die het aroma verdampt door hoge trilling in koud water. Op deze manier behoudt de olie de therapeutische kwaliteiten. Bij verhitting, in bijvoorbeeld een aromabrander, worden de therapeutische kwaliteiten verbrand.

Wij adviseren altijd gebruik te maken van essentiële olie met therapeutische kwaliteiten in combinatie met een diffuser.

Geen diffuser? Toch genieten van de voordelen!

Ook als je niet in het bezit bent van een diffuser kun je genieten van de voordelen van essentiële olie. Door 1-4 druppels essentiële olie naar keuze te druppelen op een geursteentje zal de geur zich verspreiden door de ruimte. Afhankelijk van de grootte van de ruimte zijn er meerdere geursteentjes nodig om de ruimte te voorzien van een lekkere geur.

Ook een sprayfles is een alternatief. Vul de sprayfles (250 ml) met 3/4 kop (gedistilleerd) water, 2 eetlepels vodka of alcohol en 15-20 druppels essentiële olie naar keuze, lees hieronder de voorbeelden.

Essentiële olie en warme comfortabele feestdagen

Er zijn een aantal geuren die kenmerkend zijn voor warme comfortabele feestdagen. Voorbeelden hiervan zijn Wilde sinaasappel, Kruidnagel, Cassia, Kaneel, Gember, Frankincense, Cederhout en Kardamom.

Kies jouw favoriet en verstuif 2 tot 4 druppels in de diffuser als extra sfeer impuls voor warme comfortabele feestdagen

Wist je dat Wilde sinaasappel een frisse en warme geur heeft? Het is één van onze favorieten omdat het een makkelijk toegankelijke olie is die het vermogen heeft om de sfeer positief te beïnvloeden en mensen te verbinden.

Naast de bovengenoemde 7 enkelvoudige essentiële olie tips kun ook jouw eigen persoonlijke samenstellingen maken. Ter inspiratie geven we jou 4 extra tips om de warme comfortabele feestdagen in huis te halen 🙂

De magische combinatie

wilde-sinaasappel-kruidnagel

Spicey spicey

spicey-spicey

Op en top kerst

op-en-top-kerst

De frisse verrassing

een-frisse-verrassing

Dit is een greep uit de vele samenstellingen die de ‘donkere dagen’ lichter en vrolijker kunnen maken. Je kunt naar behoefte druppels toevoegen of weglaten.

* ACTIE * ACTIE *
De maand december staat in het teken van geven en ontvangen. Wil jij kans maken op een leuke essentiële olie attentie? Meld je dan aan voor onze gratis workshop op 13 december! Wij ontvangen je graag.

Dit wil ik nog graag met je delen

Vorige week toen ik bezig was met het schrijven van dit artikel kreeg ik een spontane ingeving. Ik moest denken aan onze ouderen en zonder na te denken heb ik direct actie ondernomen.
Ik ga in het begin van volgend jaar een ochtend of middag vrijwillig handmassages geven in een verzorgingstehuis. De begeleiding is razend enthousiast! Zo leuk! Wat als dit momentje van contact maken met iemand, de aandacht, zorg en kracht van de essentiële olie op dat moment een grote bijdrage zou kunnen zijn? Kleine moeite, groot gebaar 🙂

handmassage

Essentiële olie bestellen met korting, klik hier

Essentiële korting bestellen zonder korting, klik hier

Tot slot

Om de sfeer positief te beïnvloeden geeft essentiële olie een makkelijke, toegankelijke manier om dit te creëren.

Welke bovenstaande tip zou jij willen uitproberen? Laat ons dit hieronder in een reactie.

Deel dit bericht gerust als het een bijdrage kan zijn voor iemand anders


Jacquelien Springer

Wellness Advocate | LifeCoach | AromaTouch practitioner | Acces Bars Facilitator | mede-oprichter en bedenker van meermetolie.nl |

>