Zonder zorgen aan de slag met essentiële olie

Zonder zorgen aan de slag met essentiële olie

We kunnen nog zoveel willen bereiken door essentiële olie te gebruiken maar als je aan de slag wilt gaan en niet beschikt over een juiste basis kan dit nare gevolgen hebben.

Een goede basis is niet alleen wenselijk, het is noodzakelijk als je niet voor verrassingen wilt komen te staan. Je moet er toch niet aan denken dat jouw kinderen of jezelf iets overkomt.

Sommige mensen vinden het eng om aan de slag te gaan met dit mooie product. Ik kan je garanderen, dit is echt niet nodig. Met de hulp van dit artikel zal je zien dat het veel simpeler kan dan je nu wellicht denkt. We delen daarnaast ook met jou wat je hiervoor nodig hebt en hoe je dit kunt realiseren. En wees gerust, dit is niet ingewikkeld en moeilijk.

De basis volgens Meer met Olie

Het zal misschien heel geleerd en kundig klinken als we hier een lang en ingewikkeld verhaal gaan houden maar wij houden het graag concreet en simpel. Volgens ons houdt de basis twee onderwerpen in en als je begrijpt waarom deze twee punten belangrijk zijn staat niets jou meer in de weg om veilig van start te gaan met essentiële olie.

1 De juiste kennis

Zonder de juiste kennis is het succesvol toepassen van essentiële olie onmogelijk. Betekent dit dat je alle in's en out's moet kennen voordat je start? Absoluut niet.

Wel dien je over een aantal betrouwbare bronnen te beschikken die jou meer kunnen vertellen en uitleggen over essentiële oliën, hoe te gebruiken, eventuele veiligheidsinstructies etc. Deze betrouwbare bronnen kunnen voor iedereen anders zijn. We geven een aantal tips:

  • Onze favoriet is het Modern Essentials Boek. HET boek met ontzettend veel informatie over essentiële olie, wetenschap, de toepassing manieren, enkelvoudige oliën, samengestelde oliën en nog heel veel meer interessante informatie. Met het Modern Essentials boek heb je een betrouwbaar boek in handen.
  • Op het internet is ontzettend veel te vinden over de do’s en don’ts met betrekking tot essentiële olie. De moeite waard om je eens in te verdiepen.
  • Volg eens een workshop of masterclass over essentiële olie. Gegarandeerd dat je naar huis gaat met veel nieuwe kennis en inzichten. 

2 Het juiste product

Is het je weleens opgevallen hoeveel verschillende essentiële oliën verkrijgbaar zijn? Allemaal hebben ze een andere kwaliteit en prijskaartje. Wij zijn van mening dat wanneer je essentiële olie wilt gebruiken om jouw gezondheid te ondersteunen dat je dan alleen genoegen moet nemen met het beste. En mocht je kinderen hebben, dit wil je toch ook alleen voor hen??

Wij werken enkel en alleen met de oliën van doTERRA. Deze essentiële oliën worden zorgvuldig en onafhankelijk getest voor ze verkrijgbaar zijn. Zo garandeert doTERRA dat het flesje over de beste kwaliteit essentiële olie beschikt zonder enige vorm van toevoegingen. Dit verklaart ook waarom de oliën van doTERRA veel meer mogelijkheden, en minder risico’s, kennen, mits het natuurlijk verantwoord wordt toegepast. 

Hier voegen we nog 1 belangrijk punt aan toe

Doe altijd jouw eigen onderzoek, luister naar wat anderen over het product te vertellen hebben, ga na of er mogelijkheden zijn om jouw kennis uit te bereiden. Neem nooit iets klakkeloos aan en neem ook verantwoording over jouw keuzes. Overigens dat je luistert naar iemand anders zijn mening hoeft nog niet te betekenen dat jij deze mening overneemt. Gebruik het als informatie wat jou helpt tijdens jouw ‘essentiële olie reis’ en ga zelf op ontdekking uit. Met de juiste kennis en het juiste product moet dit zeker lukken.

Eerlijk is eerlijk, het gaat er niet om of je start met een groot essentiële olie pakket of met 1 enkele olie. Het gaat erom dat jij jouw ontdekkingstocht start en de vele mogelijkheden op jouw manier en jouw tempo ontdekt met een product dat bij jou past. En als je het prettiger vindt om dat samen te doen staan wij jou graag bij met de nodige tips en adviezen. Jij beslist!

Wil je graag meer informatie waarom wij voor doTERRA hebben gekozen? Klik dan hier

Of wil je graag een gratis consult waarin we samen gaan kijken welke olie/ oliën jou het beste zouden kunnen ondersteunen en hoe je hiermee op jouw tempo en jouw manier mee aan de slag kunt? Klik dan hier

Tot slot

Ik ben heel benieuwd…

Wat vind jij het meest waardevol aan dit artikel?
Als er iets is waar jij nog onzeker over bent met betrekking tot het gebruik van essentiële olie, wat is dit dan?

Laat het ons alsjeblieft weten in het commentaarveld hieronder
En laat je ook inspireren door het lezen van de bijdragen van anderen…

Zorg goed voor jezelf en wees lief voor een ander.
Jacquelien

PS. Deel dit artikel met jouw Facebook vrienden en -fans, LinkedIn contacten, Twitter volgers en Google+ kringen via de share knoppen hiernaast, zodat ook de mensen in jouw omgeving profiteren.

Gebruik nooit olie waarvan je de herkomst of het bedrijf niet kent. Er zijn een heel veel oliën die vervalst zijn of zodanig verdund dat de kracht niet meer merkbaar is. Wij gebruiken alleen CPTG gecertificeerde oliën. 

Jacquelien Springer

Wellness Advocate | LifeCoach | AromaTouch practitioner | Acces Bars Facilitator | mede-oprichter en bedenker van meermetolie.nl |

>